tisdag 4 maj 2010

AIK:s eller DIF:s premiärmatch visas i SVT (uppdaterad)

Nu är spelschemat för elitserien kommande säsong klart.

Tänkte först lägga ut det här men det blir ett evighetslångt inlägg så jag nöjer mig med första och sista omgången, resten hittar ni på hockeyligan.se

Omgång 1: Torsdag 2010-09-16 19:00
Skellefteå AIK - Färjestad BK
Timrå IK - Frölunda HC
Brynäs IF - MODO Hockey
AIK - Linköpings HC *
Djurgårdens IF - HV 71 *
Södertälje SK - Luleå HF

* en av matcherna kommer att flyttas

Omgång 55: Lördag 2011-03-05 18:30
Luleå HF - Frölunda HC
Skellefteå AIK - Linköpings HC
Färjestad BK - Brynäs IF
AIK - MODO Hockey
Timrå IK - Djurgårdens IF
Södertälje SK - HV 71

Som ni ser så kommer antingen AIKs eller Djurgårdens premiärmatch att flyttas till antingen onsdag 15 september eller fredag 17 september, vilket var inte klart än säger Tommy Töpel på Hockeyligan.

EDIT: Det blev AIKs match, som kommer att spelas fredag 17 september och som kommer att visas i tv, närmare bestämt i TV4 (Töpel sa SVT först så det har stått fel här ett tag, men TV4 ska det vara).


Det har varit ett väldigt meck att få ihop schemat nu när Hovet ska delas mellan AIK och DIF på samma speldagar och diskussionerna har pågått sedan slutsignalen i AIK-Växjö och fram tills nu.
De har varit alltifrån polisens åsikter till andra evenemang som Handbolls EM som trasslat till det , plus att man har varit tvungen att möblera om bland andra matcher också för att få till det.

Men nu är det klart. Och jag är sååååå sugen! Och taggad redan!

Första derbyt mellan AIK och DIF spelas föresten redan tisdagen den 28 september, det är AIK som är hemmalag och matchen spelas på Globen.

8 kommentarer:

Jimmie sa...

Kommer bli fint! Tycker dock att det är en jävla stil att ge oss borta match i sista rundan år efter år efter år...

men räkna med fullsatt Globen ett par gånger detta året! Helt underbart!

Benjamin sa...

Marie, när kommer du och gör oss sällskap på apberget? ;)

La även märke till att du fick en finfin artikel publicerad i Expressen. Grattis! :)

Mårten Lundberg, Gävle sa...

Bra orättvist spelschema som Hockeyligan har prånglat ut. Främst är det Stockholmslagen som har gynnats - förstås.
AIK har ju tre raka hemmamatcher 30 oktober till 4 november. Låt vara att Dif står som hemmalag i derbyt 4 november men det är ju ändå en hemmamatch. Precis samma sak i januari, då har AIK också tre raka hemmamatcher. Men de har aldrig mer än två bortamatcher i följd.

Magnus sa...

Till Mårten:
De där stämmer inte, att dom spelar 3 matcher i rad i Stockholm beror ju på att en match är 08-derby och AIK har INTE 3 hemma-matcher i rad om dom står som borta-lag. Och dom spelar visst fler än 2 matcher i rad på bortaplan, dom avslutar 2010 med Modo, Hv71 och Linköping, samtliga på bortaplan sen har en hel del matcher flyttats t.ex Aik i omg 23 den matchen spelas före deras match i omg 20 och de påverkar ju en del

Marie Hallman sa...

Jimmie: Den tanken, om sista omgången slog mig med. kan inte ens komma ihåg när DIF senast avslutade hemma?!
Derbyna blir ju en höjdare. Ska bli så kul!!

Benjamin: Jag är så kort så jag ser inget på ståplats... ha ha nä men ett tag hade jag faktiskt en idé om att jag skulle köra en ståplatsmatch hos såväl AIK som DIF coh SSK bara på kul. Men jag jobbar ju från matcherna och då blir det svårt.

Mårten: Jag lovar att de har slitit sitt hår för att få ihop detta och som magnus säger man kan ju inte kalla en bortamatch för hemma, inte i Stockholm där lagen sätter hård prägling på just "sina" matcher. Är ju så också att många fans vägrar gå på det andra lagets hemmamatcher, av principiella skäl (att man inte vill stötta ekonomiskt indirekt med sin biljett. Så jag ser inte det som någon som gynnas här, sen är det ju som Magnus säger att AIK avslutar 2010 med tre borta. Överlag är väl tanken att det ska vara max två i rad borta för alla men det går ju inte alltid att fixa rent praktiskt.

Magnus, helt rätt, tack för info!

Magnus sa...

Hej igen !

Jag måste bara få ösa beröm över din blogg och ditt arbete Marie, läser den dagligen. Imponerande med all tid du lägger ner på de här, men de är väl kanske en aningen lättare om man är intresserad av hockey. Jag är mestadels intresserad av Silly season för DIF, något nytt ? Daniel Larsson, Tellan, Niklas Nordgren (kvar i Schweiz ? )Johannes Salmonsson, Nisse Ekman, Hannula,Staffan Kronvall

Johnny sa...

Johannes Salmonsson är tydligen på gång till Modo enligt uppgifter i lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda. Han ska ersätta sin nästan-namne Ahdreas Salomonsson är det tänkt som ju slutar som bekant.

Marie Hallman sa...

Magnus: Tack du. Lite svettigt nu bara när detär silly, känner att jag inte räcker till riktigt att täcka allt själv så det får bli det som det blir. Danne ska jag försöka få tag på i veckan, han reser runt med Detroit så det är inte helt lätt att få till en tid som funkar för honom men jag ska testa har vi sagt så jag testar så får vi se. De andra vet jg inte statusen på just nu, men Staffan tror jag är körd blad annat för att han tillhör Calgary nästa år också och de ska säga sitt och det tror jag inte DIF vill vänta in. Är inte säkert Calgary säger ok heller.
Hm, du blev inte mycket klokare av det där va? Men jag lägger ut det jag får tag på, som känns säkert vill säga, Vill inte lägga ut sånt som är enbart rykten så du får hålla lite koll här och på andra ställen.

Johnny; Tack för info! Jag har världens bästa läsare ju :)