fredag 14 maj 2010

Peter Larsson: " Han är en riktig vinnarskalle"


(Chabada i Luleådressen, här mot DIF på Hovet. Foto: Olsin sportfoto.)

Martin Chabada byter Luleå mot Södertälje.

På torsdagen blev det klart med ett tvåårskontrakt.

– Det vi har hört av (Jonas) Amtorp och det Poppe (Peter Popovic) känner efter att ha pratat med honom är att det är en riktig vinnarskalle, säger SSK:s assisterande tränare Peter Larsson.


Chabada har varit en pålitlig poängproducent under sina fyra år i Luleå även om poängtalen har sjunkit på slutet.

Och han har något som SSK verkligen behöver:


– Han är högerskytt. Det tycker vi är bra. Sedan är han rivig, ganska aggressiv, en bra skridskoåkare och har bra ledaregenskaper. Almtorp har ju spelat med honom i Luleå också och han gillar honom mycket. Sedan har vi själva (Popovic och Stefan Jonsson) fått träffa personen vid sidan av isen. Sånt betyder mycket, säger Peter Larsson och fortsätter:


– Sedan tror vi också att efter fyra år i Luleå så kan han behöva lite miljöombyte för det kan ge en nytändning och en nykick. Vi hoppas så klart att han ska spela lika bra hos oss som han gjorde de två första åren i Luleå, då var han riktigt bra. I vintras fick han inte ut så mycket poängmässigt som tidigare men han jobbar hårt varje dag i veckan och vi känner att det finns mer att ta ut av honom. Och vi vet vad vi får. Vi vet att han har spelat i Sverige och funkar här. Att chansa på en import utifrån är alltid lite av ett lotteri men Chabada har bevisat att han kan spela i elitserien.


Ser ni honom som en förstalinespelare?

– Hm, vi ser väl honom som en i topp två (lines) hos oss i alla fall. Sedan är det bara en tanke man har nu. Men alla killar måste ju visa att de vill in men tanken är att han ska vara en toppforward.


Minns du om Almtorp spelade ihop i Luleå, i samma kedja alltså?

– Det är jag inte hundra på men de har säkert spelat ihop i boxplay och så och säkert några matcher också, sedan om de körde i samma kedja en hel säsong har jag inte helt koll på.


Fakta Martin Chabada:

Ålder: 32 år.

Längd: 186 cm.

Vikt: 92 kg.

Position: Högerytter, center

Klubbar: Sparta Prag, Ytong Brno, Bridgeport (AHL), Luleå.

Landskamper: 6 A.

Poäng i elitserien: 18+21=39 på 42 matcher säsongen 06/07, 14+19=33 på 44 matcher säsongen 07/08, 6+20=26 på 50 matcher säsongen 08/09, 7+11=18 poäng på 50 matcher säsongen 09/10.

Inga kommentarer: