fredag 7 maj 2010

SSK och Jens Olsson

Säga vad man vill om SSK-backen Jens Olsson men nog känns hela ärendet minst sagt illa hanterat.

Om man nu vill göra sig av med en spelare så kan man ju lämna det beskedet lite tidigare än någon vecka in i maj. Varför inte när säsongen tog slut för en månad sedan till exempel? Det hade ju varit lättare för honom att hitta en ny klubb då - än nu, om inte annat.

SSK har överhuvudtaget hanterat Olssons kontrakt på märkliga sätt de senaste säsongerna.

Förra våren var vi flera stycken som i februari - samtidigt under en paus när han var uppe på pressläktaren, bänkad från spel - frågade honom om han skulle fortsätta i SSK.
Vi fick svaret att han inte hade någon aning att inget var klart.

Lite senare under våren droppade SSK liksom lite i förbifarten informationen att jorå, Olsson hade kontrakt. Och att detta enligt SSK hade förlängts redan i december.

Kändes ju lite märkligt då att han själv inte visste om detta några månader senare.
Och än märkligare var det ju att man inte hade gått ut och berättat om förlängningen från SSKs sida då den, enligt klubben i så fall gjordes.

Lika märkligt blev det nu i april då SSK först gick ut via LT och sa att Olsson hade fått sitt kontrakt förlängt över nästkommande säsong.
Någon dag senare berättade man för den här bloggen att det hade blivit något missförstånd, att Olsson redan hade fått ett tvåårskontrakt förra säsongen och alltså inte hade förlängt utan redan var under kontrakt.
Och så nu då, någon månad senare så heter det att han är fri att gå.

Eh. Okej. Någon som förstår logiken här?

Den enda tänkbara förklaringen till den senaste vändningen, att Olsson fått veta att han inte är önskvärd i truppen längre, är att SSK hittat en annan back som man anser bättre och behöver få löneutrymme för.

Men oavsett vilket så tycker jag att klubben hanterat Olsson på ett märkligt sätt. Killen har haft sina ups and downs i SSK och det kan man som sagt ha åsikter om men ärliga, raka besked i god tid borde alltid vara en hederssak oavsett vilken spelare som det gäller.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda konstiga är väl att Jens Olsson fick kontraktet förlängt redan förra säsongen, trots att han var bänkad under kvalserien. Var väl ett av de sista "genidrag" som Nyman gjorde innan han fick lämna SSK.

Att SSK nu meddelar att Jens Olsson inte passar in i det som planeras inför kommande säsong ser jag inte som något konstig. För en månad sen när säsongen var över var det varken klart med nya backar eller om Poppe skulle bli kvar.

Vi får försöka hålla isär vad som gjordes förra säsongen och vad som görs inför den kommande då det var andra människor som satt med ansvaret att kontraktera spelare än vad det är idag.

Om SSK ska försöka höja sitt spel och etablera sig som ett slutspelslag så behövs det rensas ut och bättre i maj än i september. Som det är nu har Jens Olsson flera månader på sig att hitta en ny klubb att spela för.

/Centh

Anonym sa...

Fel, det stod först i Klimpens blogg där myran skrev allt. Där stog det rätt från början. Sen skrev LT och sist du. Du skrev sedan om tror jag när du inte skrev rätt..

Inte fara med osanning och credda fel media! Kul att du hittat SSK i din garderob..

Marie Hallman sa...

Centh: Håller med dig om att det var märkligt att de förlängde med två år för ett år sedan. Och visst börjar säsongen inte förrän i september, men en spelare av Jens kaliber har ju svårare att hitta en klubb än vad toppspelarna har och i maj har de flesta fyllt platserna i den kategori spelare som Jens är i. Därför tyckte jag att det hade varit justare att komma med det i april. Å andra sidan... så får han ju betalt av SSK tills han hittar nu klubb så han står ju inte på bar backe. Men det innebär att även SSK hade tjänat på att agera lite fortare. nu är risken stor att de får fortsätta betala lön för en kille de inte vill ha lite längre än de hade tänkt sig. Så både hade tjänat på om SSK hade agerat snabbare.

Anonym: Så här var det: Jag läste i LT en intervju där Kilström var citerad att SSK hade förlängt med Jens. Jag ringde Kilström som sa att det måste ha blivit något missförstånd och att Jens hade kontrakt sedan året innan. Jag har alltså inte ändrat i något i någon artikel om Jens, där har du helt fel. Jag har heller inte farit med osanning och jag har inte creddat fel media eftersom jag läste om det i en artikel i LT och INTE i Klimpens blogg som jag inte läser så värst ofta om jag ska vara ärlig. Han kanske var först MEN eftersom JAG läste det i LT och ingen annanstans så creddade jag såklart LT. Jag kan ju inte credda någon blogg som jag inte har läst. Okej?
Jag försöker för övrigt skriva mycket om SSK också. Men du älskar ju att kasta skit på mig så det spelar ju ingen roll vad jag gör då du redan har bestämt dig för att allt är fel. Men jag tackar för din åsikt och önskar dig en bra dag.

Anonym sa...

Marie, kan hålla med om att det är lite konstigt skött detta ärende men att han blivit sparkad så sent kan jag inte hålla med om. Sparkad sent, det är vad Frölunda gjorde förra året med deras spelare dvs i september. Nu har det gått en månad sen säsongen var över men det är fortfarande nästan 5 månader kvar innan nästa börjar.
Däremot så är det kul att du äntligen skriver lite om tälje, har blivit väldigt mycket om aik och d-gården det sista.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja Frölunda var verkligen värst där. Det var många resor värre, det håller jag med om.

När det gäller lagen så försöker jag hålla det så "jämt" som det bara går med de tre lagen, även om det går i vågor vad det blir beroende på vad som händer och vad jag får loss. Ibland sker det mycket jobb bakom kulisserna som inte syns, dvs jag kan hålla på och försöka ringa på SSKgrejer (eller andra lags grejer) men eftersom jag inte får loss något så kan jag inte skriva heller då jag inte vill lägga ut saker bara för sakens skull. Så ibland kan det se ut som att man struntar i ett lag fast jag egentligen har lagt många timmar på att få loss saker som inte har gått att få loss. Sedan händer det mer runt ett lag ibland, runt nästa lag vid ett annat tillfälle så det blir lite som det blir. Det ligger ingen medveten selektering eller prioritering bakom utan jag kämpar på så gott jag kan så får det bli som det blir.
Tack för att du läser i vilket fall.

Anonym sa...

Marie hur kan du påstå att jag älskar att kasta skit på dig när jag skriver som anonym? Är inte här ofta så den får du tycka vad du vill om..
Du har alltid svar på allt du. Förresten hade LT också skrivit fel men hockeykanalen uppdaterade med Klimpens rätta uppgifter...

Gillar dig ändå, inte va sur och ta allt så hårt.. Tål man beröm så tål man kritik.

Du gör ett helt ok jobb! Skönt att kunna skriva om saker som inte får plats när du jobbar på bloggen istället. Jätte smart tycker jag.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag tål kritik och jag tar den. Men om jag anklagas för att fara med osanning som du skrev då tar jag illa vid mig för det stämmer inte. Och då svarar jag på det, alternativet är ju att inte svara på kommentarer och det tycker jag själv är drygt därför försöker jag svara så gott det går.

Jag tycker för övrigt det är kul ju fler som bloggar. Ju mer klimpen och myran och vem som helst mer bloggar om hockey och SSK desto bättre. Det kan inte bli för mycket - bara för lite så jag tycker det är kul med alla som vill och kan och orkar.