söndag 23 maj 2010

VM Sjukt bittert

Men så jävla sjukt bittert det är med den här förlusten på straffar mot Tjeckien!

Jag åkte till Åtvidaberg (kändes som slutet på vägen när jag äntligen kom fram) och skrev Åtvidaberg-Mjällby för Expressens räkning så jag såg inte matchen men hade eminenta ögon på plats i Radiosportens team Tommy Åström coh Jörgen Jönsson.

Och det kändes som vi hade matchen, vi hade greppet, vi hade allt och så tar Bengt-Åke den där osannolika och som det visade sig ödesdigra timeouten.

Kvittering med 7,5 sek kvar coh ja ni vet ju redan torsk på straffarna.

Jag kan fan inte begripa vad förbundskaptenen tänkte då han tog en time out där coh då i det läget?! Med 15 sekunder kvar till full tid?! I ledning?! och så vidare.
Ganz dof som de säger i Tyskland (= jäkligt korkat).

Och varför inte låta glödhete Magnus Pääjärvi Svensson lägga en straff? Eller Mackan Nilson som har satt alla straffar som han lagt utom en i vinter (är inte helt hundra här men tror jag minns rätt nu....)

Varför ta Tony - som jag verkligen gillar som spelare - men som har gjort allt utom mål i det här mästerskapet, typ.

Varför inte Harju som var i gång?

Varför... gud så där kan man hålla på men det är mitt i natten och jag måste sova men fan vad bittert det är att veta att det blir losermatch (=bronsmatch) mot Tyskland i morgon istället för final.

En final där det hade varit mumma att se det här tajta fartfyllda gänget gå ut som underhundar och bara ösa.

Det gör de säkert mot Deutschland också men det är ju inte alls samma sak!

Bittert var ordet.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Skönt att BÅG är borta nu kanske blir kul att kolla på landslagshockey igen!

Jerker sa...

Tommy är bra men Granqvist hade varit ännu bättre, han hade snackat in pucken mot det tomma målet i slutet, så hade vi sluppit det som nu blev.

Men felet som jag ser det också är varför Niklas Persson tekar pucken BAKÅT vid en tekning i offensiv zon. Han borde väl teka pucken framåt och se till att få ut pucken bort från farligt område. I stället tekar han pucken bakåt så att tjeckerna får fäste i vår zon. Det var många svenskar som gjorde misstag där i slutet - tyvärr.

Och det hade nog inte blivit bättre med Djurgårdaren Marcus Nilson. Även han var iskall matchen igenom och har varit det genom hela turneringen, precis som Mårtensson. Nej, BÅG borde ha tagit ut Mr 100 procent, Rickard Gynge från AIK i stället om han hade velat ha en säker straffskytt med till VM. Han missade inte en enda straff på hela säsongen. Målgaranti varje gång AIK fick straffslag.

Anonym sa...

Hej Marie!

Har funderat på varför inte Nisse Ekman eller DIF går ut med att dom är övverens om ett kontrakt?! Enligt många källor ska det vara klart! Men vad är det som hindrar dem att gå ut med det?! Får inte ihop det riktigt. Vet du något? Hinner du kolla med Nisse?

Undrar också hur mycket plus (miljoner?) DIF gick förra säsongen. Snittet på grunsdserie matcherna va ju högre än väntat och slutspelet ska vi inte tala om! DIF fick ju 3 hemma matcher i kavarten och semin, plus 2-3 matcher hemma i finalen? Man får inte glömma Globen matcherna heller. Brukar inte lagen gå ut med hur det gick ekonomiskt efter säsongen?! Det måste ju finnas en del pengar till alla svarta hål och spelar löner`. Man får ju även extra pengar från hockyligan(2-5miljoner?) plus att AIK har ju gått upp nu så hockeyn kommer koka i sthlm i höst!=)

MVH

Jeppe - DIF

Stefan sa...

Trodde du visste att man inte får byta när det slås en icing. Och har man varit inne ett tag på isen så lär mjölksyran inte vara att leka med. Helt rätt att ta time-out i det läget. Ge spelarna en chans att få vila lite. Klandrar mer Magnus Johansson som försökte låsa pucken istället för att slå iväg den istället.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Ja, det är dags nu. Eller har varit i något år. BÅG ska ha cred för mycket, bland annat dubblen 2006 men nu behövs lite förändring.

Jerker: Ha ha ja det hade ju varit en bedrift, av Grana alltså he he. Jag tycker det var rätt att ta ut Marcus dock, sedan har han varit lite blek men det var inte lätt att veta före turneringen.
Jag gillar ju Gynge men han behöver slipa lite till på ett par grejer innan det blir landslagsspel tror jag.

HEJ Jeppe :D Jag fattar ingenting av det här med Nisse. Jag har försökt prata med hans agent men han säger bara att han inte vill kommentera och att jag ska fråga Nisse. Som aldrig säger något förrän det är klart... vad det nu blir men jag ska försöka i veckan. Har dock inga större förhoppningar på något svar om det inte blir klart officiellt alltså.

HOckeyn har ju sista april som sista bokslutsdag sedan brukar det ta 3-4 veckor att få ner allt på papper och räkna ihop osv. Ska se om det går att få tag Mats Larsson i veckan, han har ju ett vanligt jobb som tar mycket tid men ska testa.

Stefan: Vem sa något om att byta. De kunde väl ha försökt få ner pucken i hörnet och stått där och brottats lite. kört lite på hörntänderna! Men visst, det är inte enbart BÅGs fel, han kan inte fjärrstyra spelarna men det är lik förbannat bittert!