måndag 14 juni 2010

Fredrik Bremberg till HV71: " De är en guldkandidat"

Nu är det klart, Fredrik Bremberg valde att skriva tvåårskontrakt med HV71.

Jag jobbar på DN.se i dag och har gjort en intervju åt dem med Linkan som ser ut så här:
(Vill ni se den i dnmiljö så klicka på den här länken)


Hockeyns stora silly seasonsnackis har bestämt sig.

Fredrik Bremberg går till HV71 och har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

–Det är en klubb med ett kanonlag, de är en kandidat till guldet. Det ska bli jättekul att spela där, säger han till DN.se.


Han förhandlade med AIK, SSK, Modo och HV71. Och efter lite mer än en veckas förhandlingar valde han Jönköpingsklubben.


– Det är en klubb som går för guld, det gör väl i och för sig alla men det är en som man vet kommer vara med däruppe. Sedan har jag fått ett professionellt intryck genom (sportchefen Fredrik) Stillman. Alltifrån de kontakter som vi har haft och hur de har lagt fram sitt förslag till hur de har presenterat klubben har varit professionellt. Jag har aldrig varit med om att det har skötts på ett så bra sätt tidigare. Det märks att de sköter föreningen bra, det kanske är därför de är så framgångsrika.


Du förhandlade ju med flera klubbar, när kom HV71 in i bilden?

–Vi har väl pratat i ett tag, lite mer än någon vecka. Både jag och Jocke (Persson, agenten) har pratat med Stillman några gånger. De har varit väldigt intresserade och det har jag också varit och då blev det som det blev.


Hur nära var du egentligen att skriva på för AIK, Modo och SSK?

– Modo var det väl relativt nära med och SSK också men inte lika nära som här med HV71. AIK hade jag inte kunnat gå till på grund av min respekt för Djurgårdsfansen och ja, det hade inte känts okej helt enkelt, säger Fredrik Bremberg till DN.se.


Att han nu får nära hem till nära och kära i Stockholm var en viktig del då han valde att spela i elitserien kommande säsong.

–Ja, huset har jag ju kvar hemma, fast jag kommer bo i Jönköping. Allt det sociala kommer att funka jättebra.


Nu kommer du till ett lag fullt av stjärnor, vet du vilken roll du kommer ha och hur de vill spela dig?

– Jarå, de har väl en plan och den har vi pratat om lite men mer än så vill jag inte gå in på nu. Men om jag spelar i en första eller andrakedja spelar ingen roll. Jag spelade i andra i Djurgården också ibland men jag kommer att få spela med många bra hockeyspelare nu. Det är helt klart en utmaning som känns inspirerande.

Första seriematchen med HV71 blir typiskt nog ett möte med klubben där Bremberg är en stor ikon. Jönköpingsklubben inleder ju borta mot Djurgården, på Hovet.


Hur blir det då tror du?

– Det blir underbart att vinna mot Djurgården, avslutar han skämtsamt med ett skratt och en stor glimt i ögat.

Copyright: Marie Hallman/ DN.se



Dela

17 kommentarer:

Larry sa...

Vilken långnäsa... för dif. Näst efter att gå till AIK var det här det sämsta han kunde göra. Han går till laget som piskade dif big time i finalserien. Snacka om att han inte lär bli populär när han skrinnar in på Hovets is i premiären...

Anonym sa...

Oj Larry, du har verkligen inte koll på någonting. Äckel hv blev ju såklart bara äckligare, men Linkan är fortfarande populär. Spelar ingen större roll vilket lag han går till bara det inte blev aik.

lankan sa...

LINKAN är alltid hjälte hos DIF. Då dem INTE ville ha honom får gan nog en fet applåd av många på Hovet!

Jonas sa...

Vad ska Expressen säga nu???

http://hockey.expressen.se/elitserien/1.2016775/bremberg-nara-overgang-till-modo

Hela Sverige skrattar åt den skit-tidningen. Den går ju inte att ta på allvar överhuvudtaget. Kollar de någonsin sina källor. Det var ju samma sak i vintras när någon Anna Skarin på den tidningen hävdade att Ivan Obolo var klar för Benfica.

Lasse sa...

Jonas, du har så rätt. Jag funderar på om inte Expressen har de klart sämsta reportrarna överlag. Det är bara Mattias Ek som är något att hänga i julgranen där. Även Daniel Berglund var ju bra när han skrev hockey. Men i övrigt är det bara sopor som verkar ha fått journalistleget i cornflakespaktetet. Ser att den texten om Linkan är skriven av Sigge Dabrowski. Han hade knappast fått anställning om inte hans morsa vore känd från tv. Verkar vara mycket snorungar som jobbar där som knappt är torra bakom öronen.

Anonym sa...

Bremberg kan dra åt helvete! Spela i 3:e linan du i HV så ska du få höra när vi möts..

Anonym sa...

HV är att gratulera , jag kommer iaf att applådera Linkan även mot DIF. Han kan ju inte hjälpa att DIF inte var intresserade ,tyvärr.
/Ubbe

Blue Brigade sa...

Larry, Larry vakna upp. Linkan kommer få stora hyllningar när han kommer till Hovet. DIF ville inte ha tillbaka Linkan. Linkan är en DIF hjälte!

Anonym sa...

Känns jävligt äckligt att se vår hjälte gå till det lag som tog oss i finalen... Helvete!

Dragan Z sa...

Bremberg är Bremberg, får det tungt med sin stil i lagmaskinen i Jerusalem.
Noll back checking och en katastrof för ett lags moral.. Visst 40 pinnar upp och 20 bak!

Ja det är ju nära hem..30 mil mot 5 ex. i Södertälje.. vad jämför man med då, Sibirien?
Att ha det som ett argument när man väljer bort en skillnad på 25-30 mil är ju bara komiskt..
HV gav sig in sent i förhandlingarna och vill komplettera med Bremberg medans SSK ville ha honom till 1:a linan..
Knappast istid han är ute efter.. gärna sitta på bänken och få ett SM-guld.. Pajas, välkommen till templet i vinter med de andra lärljungarna! Vi skall omfamna dig som bara vi kan..

Marie Hallman sa...

Larry och anonym: Måste nog säga att vad som helst än AIK var att föredra för DIF fansen. Samma lika som det hade varit om situationen hade varit den omvända för tex Dick T. (som exempel bara)

Lankan: Jag tror och hoppas många ser det som du, det är han värd.

Jonas: He, he ja den där artikeln förstod jag aldrig varför de gjorde. Samma dag sa han ju här i bloggen att det fanns ett fjärde lag som inte hade varit ute i media än. Då ville han inte säga vilket lag det var men jag anade att det var något av HV eller LHC och det var ju HV vet vi nu. Men där var Exp helt väck. Speciellt som Linkan säger nu (se dagens artikel) att Modo aldrig var SÅ nära

Marie Hallman sa...

Ubbe: Precis.

Blue brigade: Det kan jag tänka mig att det blir.

anonym 3: förstår hur det känns. Synd att DIF inte var intresserade.

Dragan Z: Jag kan tänka mig att spela i en given toppklubb lockade. Det lockar nog vem som helst både sportsligtoch ekonomiskt. Sedan kan ju även toppklubbar floppa (se Frölunda) men jag tror få nobbar HV71.

Anonym sa...

Hej Marie! Vill börja med att säga att jag mår dåligt över att inte DIF har värvat Linkan. Det är ännu värre att han ska spela i ES och komma in på hovet med en annan tröja än DIF! Det är hemskt... Vad händer om inte Nilson skriva på?!

En annan grej som får mig att må dåligt. Är Kempe ersättare för Kruger??! Det måste ju vara så?! Eftersom att det finns bara 2 platser kvar i laget att fylla. Det är Jacobs plats (center) och Mackan Nilson (Ytterfw).

KEMPE ÄR INTE EN CENTER OCH HAN KAN JU INTE VARA EN ERSÄTTARE FÖR NILSON!? Tyvärr så sticker även Kruger till NHL. Hur ska detta sluta?!

Vad tror du Marie?!


/ Jonas

Plock sa...

Vifta med lite med sedlar å en viss herre kommer i ilfart!

Erixon sa...

Anonym> Kruger till NHL? Bara 1 dag kvar.

Bremberg ska hyllas när han skrinnar in på hovet.
15 säsonger, ES poängrekord och skönaste lirarn som finns.
Han vill spela i DIF men får inte.

Marre sa...

Klart Linkan ska hyllas, men glöm inte att han skippade DIF när de hade sämre ekonomi......

Marie Hallman sa...

Hm. Det faller bort kommentarer som jag har skrivit, skrev en i natt men vi tar den igen då.

Jonas: Jag vet inte hur läget är med Krüger, ska försöka hinna kolla med honom. Mackan har ju inte kontrakt så han kan ju gå när han vill. Om han vill. Men det känns inte som att han är glödhet därborta just nu. Åandra sidan så vet man fan inte hur de tänker.

Plock: Om du har hjärtat i DIF och de inte vill ha dig och du väljer mellan spel hos mästarna med en kalaslön och fyra andra klubbar. Skulle du inte ta mästarna då?

Erixon: precis (Linkan). Ska försöka hinna få tag på Krüger,

Marre: Tror inte det var ekonomin som avgjorde då - heller.