torsdag 19 augusti 2010

Blaz Gregorc: "Jag måste använda storleken bättre"


(Blaz. Inte nöjd med förlusten men glad åt att spelet sitter allt bättre. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jag tog ett snack med SSK-backen Blaz Gregorc också.

Slovenen har kallats talang väldigt länge nu. Men kanske kan det här bli säsongen när han tar klivet från talang till ordinarie.


Han gjorde SSK:s första mål mot AIK (1-1) men det som slog mig både i tisdags mot Salavat Yulaev och nu mot AIK var att han ser ut att ha tagit något steg framåt sedan i våras. Ser mycket mognare, lugnare och säkrare ut.


Och det håller han med om.

– Ja, det känns så! Men jag har ju jobbat hårt i sommar. Det har gett mig självförtroende och då går det bättre. Sedan fick jag spela en del i kvalserien förra säsongen också. Det ökade också på självförtroendet.


Så kvalserien var bra för dig?

– Ja kvalserien var bra för mig men den var bra för laget också - vi vann ju! Sånt ger också självförtroende till ett lag och att jag har höjt mitt självförtroende att hjälpa mig i spelet nu, säger Blaz Gregorc glatt.


En del av det ökade jobbet i sommar har han gjort i Södertälje.

– Jag var kvar där en månad extra i sommar och körde med laget. Det var jag inte förra året men då skrev jag ju inte på förrän i juli. Nu tog vi (Gregorc och lagledningen) ett snack i slutet av maj och då sa de att jag skulle komma tillbaka. Sedan åkte jag dit och körde en månad (fram till sommar uppehållet).


Din personliga målsättning i år?

– Att ta en ordinarie plats i laget, det är målet. Men jag måste bli mer aggressiv, både i närkamperna och genom att tacklas mer och så i spelet. Jag har ju längden (190 cm) och tyngden (95 kg) men jag måste använda storleken mer.


Ja verkligen men varför har du inte gjort det tidigare?

– Hm, ja, he, he. Jag vet inte! Men jag borde göra det, säger Gregorc med ett generat leende.


Vad har tränarna sagt? Är du närmare en ordinarie plats i laget nu?

– Ja det tror jag att jag är. Tränarna har sagt att jag har skills, jag behöver bara köra på och jobba hårt så kanske jag tar den där ordinarie platsen. Man vet ju aldrig på förhand men jag hoppas jag tar den.


Vad säger du om matchen föresten? Ni har några säsonger i elitserien, AIK har precis tagit klivet upp. Alltså ”bord"e ni i SSK”vinna? (Sagt med glimten i ögat)

–Ja, jo. Precis! He, he. Men jag vet inte vad som hände. Det var en jämn och öppen match tycker jag. Men de har mer tur än vi.


Vaddå på sista målet? (En styrning)

– Nej, på alla tre, skämtar Blaz Gregorc med glimten i ögat och med ett skratt.

Att SSK inte fick till det spel som tränarna ville se är han väl medveten om. Särskilt andra perioden var allt annat än bra, från båda sidor. Rena raggarhockeyn:


– Ja jag vet! Och det var inte bra, inte bra. Men det blev så bara.


Vad sa (tränaren) Popovic i pausen efter andra? Det blev ju klart bättre i tredje?

–Han tyckte att vi snurrade runt i cirklar varje gång vi kom in i offensiv zon. Att vi var för mycket ute i hörnorna och snurrade i deras zon och att vi skulle gå mer rakt på mål och trycka in returerna i stället. Han ville att vi skulle skjuta mer, då blir det mer returer och sedan gå hårt på returerna. Det blir inte snygga mål av sånt spel men pucken går in och de målen räknas också, avslutar Blaz Gregorc.


Jag pratade föresten lite med Pontus Sjögren också om målen.

Första blev enligt Sjögren en konstig situation där pucken var under kontroll men där någon plötsligt råkade klappa till den så den studsade på någons benskydd och in.


Andra var inte en styrning via Sjögrens klubb skaft som jag trodde utan en styrning via Johannes Salmonssons klubba. Tredje var också en styrning (Se även intervju med målskytten Victor Ahlström).

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Andreas sa...

Tja marie:) kan inte du någon gång när du ha tid att lägga ut vad du tror serien slutar?? skulle vara en intresant läsning:)

sen vill jag bara säga att din blogg är kanon:)

ha det

Anonym sa...

hej marie . jag undrar om blaz pratar bra svenska med tanke på att han spelat ishockey i sverige i över 3 år nu?
tack för en bra blogg :)

Marie Hallman sa...

Andreas: Tack :D. Ranking ja... jo den kommer men jag vill avvakta några fler träningsmatcher. Har knappt hunnit se lagen och skulle vilja se lite mer inna jag rankar. Men det kommer nog veckan före premiären tror jag! :D
Hur har du rankat lagen föresten?

Anonym: No.. det blev en intervju på engelska. Jag började på svenska utgick från att han kunde men han sa att alla pratar engelska hela tiden så han har inte lärt sig så mycket svenska. Tack själv du med för att du läser!

Erik sa...

Elitserien 2010/2011, sluttabell.

1. HV 71
2. Linköping HC
3. Färjestads BK
4. Djurgårdens IF
5. Frölunda
6. Skellefteå AIK
7. Södertälje SK
8. Brynäs IF
9. Luleå HF
10. Timrå IK
11. MODO
12. AIK

Marie Hallman sa...

Erik: Tack! Inte helt omöjligt. Jag hoppas dock att AIK tar sig lite högre upp, vill helst slippa se något av 08 lagen i kvalserien i vår he he :D

Andreas sa...

Okej, det kommer vara riktigt tajt tror jag, min en liten sluttabell har jag kommit fram till.

1. Färjestad
2. Hv71
3. Linköping
4. Frölunda
5. djurgården
6. Skellefteå
7. Södertälje
8. Luleå
9. Timrå
10. Aik
11. Brynäs
12. Modo