torsdag 26 augusti 2010

Brynäs-AIK noterat LIVE


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

På plats i Gävle och magen full av nyköpta sura skumbilar. Perfekt.
Träffade Rikard Franzén på väg in i arenan, han gladdes lite extra åt att få se sonen Mathias Franzén som ersätter Christian Sandberg som har fått en sträckning i magmuskeln.

"Frasse" Sr tyckte det skulle bli kul att se Niklas Lundström i mål också. Heino som skulle ha stått har feber och tanken var ändå att Lundström skulle få en match så den får han nu. Fasth som spelade i går hade kunnat spela men får nu vila.

Laguppställningarna har ni här:
AIK
Målvakter Niklas Lundström står, Viktor Fasth är backup
Första femman: Dick Tärnström-Jonas Liwing, Daniel Rudslätt- Oscar Steen- Richard Gynge.
Andra femman: Peter Nolander- Filip Olsson, Johannes Salmonson- Johan Andersson- Victor Ahlström
Tredjefemman: Stefan Johansson - Patrik Nemeth, Daniel Bång, Joakim Nordström, Mathias Franzén
Fjärdefemman: Fredrik Carlsson-Mikael Österberg, Mattias Beck- David Engblom- Tobias Ericsson.

Saknas gör Oscar Ahlström som verkar ha fått samma förkylningsbacill som Heino Lindberg och några till har haft samt Patric Blomdahl som är avstängd en match efter en knätackling i går mot Timrå och så som jag skrev där uppe Heino (förkylning) och Sandberg (magmuskel)

Brynäs
Målvakter: Björn Bjurling står Niklas Svedberg backup
Första femman: Niclas Andersén-Lars Jonsson, Andreas Dackell- Jonas Nordquist- Eero Somervuori
Andra femman: Jörgen Sundqvist- Dale Clark, Anton Rödin-Calle Järnkrok-Jakob Silfverberg.
Tredje femman: S imon Bertilsson -Mattias Ekholm, Magnus Kahnberg- Jonathan Granström- Johan Larsson
Fjärdekedjan: Sebastian Lauritzen, Mads Hansen, Emil Sandin
Extra spelare: Viktor Berglind (b) Alexander Sundström (f)

Domare: Thomas Forsström Umeå


Kvällens...
.... första fem minuter: har varit lite sådär spel från båda lagen. Inga riktigt vassa chanser än. Böljar rätt bra fram och tillbaka.

... första utvisning: drabbar AIK, då Stefan Johansson får sätta sig på botbänken för fasthållning.

....målgruff: Eero Somervuori testar ett skott på Lundström, det är lite rörigt vid mål och fråga mig inte varför men plötsligt står alla och puttar på varandra lite. Någon minuts adrenalinrush och markering sådär, sedan var det lugnt igen.

... första mål görs av AIK.

... 0-1 (10.06) Daniel Rudslätt (Dick Tärnström, Oscar Steen) Ett hårt skott som jag först trodde Gynge petade in returen på men nu är det ändrat till Rudslätt.

.... bakom ryggen pass: lade Daniel Rudslätt bara några sekunder innan målet till (tror jag) Dick Tärnström. Jag sitter så högt upp så det är lite problem att se vem som gör vad i bland men en snygg pass var det.

... 1-1 (12.37) Emil Sandin (Mads Hansen, Jörgen Sundqvist) Snabb kvittering av Brynäs. Har kollat in målvaktstränare Perssons video och det var lite slarv av AIK försvaret som gav öppen gata fram till målet där Sandin stänkte upp pucken i krysset.

...nästa utvisning: tilldelas Joakim Nordström. Brynäs ligger på bra i sitt pp. Men inget mål blev det. Däremot lite gruff vid mål igen, nu nere hos BrynäsBjurling.

...tredje utvisning tas av Mathias Franzén som dagen till ära har fått låna Oscar Ahlströms tröja nummer 86. Jag glömde skriva det där uppe men pappa Franzén fick köra hit junior och Lundström på eftermiddagen.

... första Brynäsutvisning kommer på Magnus Kahnberg efter cirka 19 minuter. Det utnyttjar AIK bra och gör mål 1.02 in i sitt pp.

...1-2 (19.59) Daniel Bång (Mathias Franzén, Filip Olsson) Bra tryck av AIK som får in pucken på tredje försöket (skott, retur, retur)

Skotten i första: 7-10


(Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Nu är andra perioden i gång... obs att det alltså är ändrad målskytt på AIK:s första mål.

....smack bara. Jäklar vilket skott Dale Clark fick på när han precis kvitterade.

.... 2-2 (3.42) Dale Clark (Mads Hansen, Emil Sandin) Brynäsbacken gled ut mot tekningscirkeln och verkligen dundrande in 2-2 målet där pucken smiter in mellan närmsta stolpen och Niklas Lundströms arm eller möjligen under armen till publikens jubel.

...har varit lite tekniktrassel men AIK har haft ett pp som inte gav så mycket i mitten av andra.

... friläge: fick Richard Gynge som i sedvanlig stil la in en extra växel och ångade ner mot Bjurling som dock styrde pucken i stolpen och ut. Gynge fick sedan en rejäl tryckare av Jörgen Sundqvist som dessutom fastnade i honom när han puttats omkull och Brynäsbacken stod upp men ingen åtgärd av domaren.

...har även hunnit bli ett Brynäsmål under tekniktrasslet.

....2-3 (14.59) Eero Somervuori (Andreas Dackell, Dale Clarke).

Periodpaus nu och så här långt står AIK upp bra men jag tycker det behövs lite mer pondus i vissa situationer. Känns som Brynäs har den pondusen som AIK saknar i vissa lägen. Kunde i och för sig ha stått 3-3 om Gynge fått in sitt friläge men ändå. AIK behöver kliva fram lite bättre framför allt nere vid egna målet där Brynäs ibland får stå lite väl ostörda. Vilket bland annat hänt vid alla tre hemmamålen.

Skott i andra 8-5


(Lite halvsvårt att se siffrorna från hög höjde som ni ser...Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Tredje i gång! Nu hoppas jag på lite mindre teknikstrul och lite mer jävlar anamma från AIK.

... ordväxling: Daniel Bång hade en liten privat uppgörelse med Brynäsforwarden Jonathan Granström. Men domarna gick emellan innan det hann hetta till på allvar.

...jumbotron: Den som finns här nu är som... att titta bakfull på en tallrik fil med myror i. Man ser något som rör sig på något vitt men vet inte vad man ser riktigt... som tur var kommer det en ny och enligt uppgift gigantisk jumbotron i oktober. Äntligen får man väl säga

... friläge 2: Ero Somervuori fick fri väg efter cirka fem minuter, satte hög fart men det gick lite för fort för honom själv för skottet saknade helt precision.

friläge 3: Mathias Franzén fick ett friläge han med någon minut efter, trampade på och hann väl med en fem sex vickningar och kroppsfinter på väg ner mot Bjurling men skottet styrdes stolpe ut även denna gång.

... publiksiffra: 2 541 eller möjligen 2 741. Högtalarna är inte på här uppe vid taket som de brukar vara i normala fall så det lät lite luddigt. Men jag ser ungefär 40 AIK:are på borta stå. Samt en banderoll med texten "stolta AIK"

... två minuter kvar: och så här långt kan det väl sammanfattas som ... ja inte årets match direkt. Båda lagen har en del att jobba på, framför allt i försvarsspelet. Plus så här långt till juniorer Lundström i mål som gjort en helt okej match. Lite extra AIK plus också till Gynge, Franzén och Rudslätt.

...timeout: togs med bara 19 sekunder kvar av AIK som avslutade med sex utespelare och ingen målvakt .... vilket ledde till fjärde Brynäsmålet för kvällen.

... 4-2 (19.59) Sebastian Lauritzén (Emil Sandin) i tom kasse

... dans: Brynäsmålvakten Björne Bjurling bjöd på en efter enträgen uppmaning från hemmaklacken.

Skott i tredje: 15-4

Jag kommer knalla ner och snacka med någon men det hamnar på bloggen i natt kör nog hem och gör klart det.

8 kommentarer:

Justus sa...

Det har varit mycket gnäl... förlåt synpunkter angående numren och namnen på AIK-spelarna. Att de syns dåligt på håll. Vad är din uppfattning. Pressen brukar ju alltid sitta på de mest glassiga platserna och ser inte ens ni, ja då är det illa.

Tomas / Brynäsportalen.se sa...

Justus:

I Läkerol Arena sitter pressen normalt sett på tredje etage, grymt bra översikt men väl högt upp för att se detaljer.

Larry sa...

Marie, betänk på att det är försäsong och Gynge hade nog satt friläget om det varit säsong. Och det hade nog varit mer "bett" hos AIK:arna också om det varit en elitseriematch. Betänk också att AIK har tredjekeepern i kassen och att han släppte det tredje målet väldigt, väldigt billigt. Jag tycker Brynäs ska vara väldigt oroligt med tanke på att det är det etablerade laget av dessa båda och som ska vinna klart mot en nykomling som AIK, även om det är försäsong. Så klart starkt av AIK att hänga med så bra ändå som 2-3 efter två perioder.

Marie Hallman sa...

Justus: I läkerolen sitter pressen på de sämsta platserna. Tycker jag. Högt upp under taket och med lampor som bländar. Så det är inte siffrorna som det är fel på utan platsen där jag sitter mer. Är svårt att se Brynäs siffror också i vissa lägen, man ser mest hjälmarna uppifrån :Z

Tomas: ja precis, översikten är fin men hopplöst när man inte ser detaljer och jumbotronen är minst sagt... luddig sett härifrån. tur för alla i hela hallen att det kmmer en ny i oktober!

Larry jo det är bra att de hänger med men det krävs ju mer än så om det ska bli annat än plats 11-12. Och stå upp lite bättre ska AIK kunna, är alldeles för mjäkigt. Har varit lite samma tendenser på Brynäs också fast då har spelare som Somervuori klivit fram och dunkat in något mål- AIK måste släppa sargen nu och våga lita på sin egen styrka inte titta på de andra. (även om det var lite hårddraget)

Marie Hallman sa...

Justus: måste säga att jag fortsatte fundera lite på det där med siffrorna,. Det kommer bli svårt att se dem för publiken som sitter högt upp i Globen under derbyna, i alla fall när det är vita tröjorna på dvs bortamatch. Känns väl sådär egentligen med ljusgult på vitt, jag tycker inte det är fult bara lite svårt att se när man sitter högt upp och det lär många göra på derbyna.

Ted sa...

Re: Larry. Menar du att aik ska vara nöjda med att inte förlora med för stora siffror? Med den inställningen så kommer ni inte komma långt.

eddie sa...

måste säga att jag inte vet om jag någonsin hörde kommentatorn, fanns det en sån?

tror nog att AIK kommer att resa sig, tyvärr ligger man nog lite efter i lagbyggandet på grund av förkylningarna.

Marie Hallman sa...

Eddie: om du menar speakern, jo han fanns men jag hörde mest mummel :D känns som arenan hade försäsong också he he.
Jag har ju sagt tidigare att jag tror AIK kan hålla sig över kvalstrecket och kanske norpa en tionde plats och det tror jag fortfarande. Mycket sitter i skallen, de får ju inte åka runt och be om ursäkt för att de spelar i elitserien nu eller stå och titta på när tempot dras upp. De har faktiskt kunnandet att vara jävligt jobbiga att möta och jag tror de kommer få in det i skallarna i lagom tid till starten.