onsdag 25 augusti 2010

Daniel Widing: " Det tar bara lite tid att spela ihop sig "


(Daniel Widing jobbar sig in i laget. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Fem mål varav fyra i power play.

Djurgården fick äntligen fart på målskyttet efter en bortaturné med bara fyra mål på fyra matcher.

Daniel Widings måltorka består dock. Den nye Djurgården hade flera fina chanser men prickade inte helt rätt.

Det är dock inget som oroar honom:


– Nä jag hade många chanser men det har jag ju haft hela försäsongen. Jag har bara inte haft det sista lilla flytet men det var samma förra året, då gjorde jag ett mål på hela försäsongen. Sedan gjorde jag över 20, ha, ha. Så det är ingen panik.


Du är lite trögstartad kanske?

– Nej men det tar ett tag att hitta folk på isen och sådär när man kommer in ett nytt lag. Det är mest andra som blir oroliga när de ser att det inte blir mål på chanserna men jag vet själv vad jag kan göra så jag är inte orolig. Det tar bara lite tid att spela ihop sig bara, säger Widing och fortsätter med ett leende:


– Folk blev oroliga förra året också men sedan startade jag med ett hattrick i första matchen, det var optimalt he, he


Gör det nu med då?

– Hm nä det kan jag ju inte lova! Men det är alltid så här i ett nytt lag. Det har varit jättelätt att komma in i gänget, att lära känna grabbarna gick fort de är så sköna så där är det inga problem. Men på isen så tar det lite mer tid. Just nu är jag mer i fasen att man tänker där ska jag vara och så och då tar det en del av energin, säger Widing och fortsätter:


– Men sedan har vi ett lätt spelsystem att komma in i. Så länge vi vinner så är det lugnt. Det är ju en lagsport och jag kan ju bidra med mer än att bara göra mål. Jag kan bidra med hårt jobb och med energi också. Sedan tappar man lite av det när man ska åka runt och tänka som nu. Tänkandet tar bort den sista krämen, den som man har sedan och då ska man bara gasa. En hockeyspelare ska inte tänka vet du, säger Djurgårdsforwarden med ett varmt skratt.


(Foto Andreas Grandin)


På vilket sätt är spelsystemet lätt att komma in i?

– Nä men det är ju inte så komplicerat. Det bygger mycket på energi och bra skridskoåkning och det känner jag att jag kan göra. Sedan är det ju taktik men inte så att det krävs överkurs, ha, ha.


Jag satt och intervjuade Jhonas Enroth när ni värmde, då sa han att ”jäklar vad Widing är bra, allt sitter ju” så han såg att du var het?!

– Ja, ha, ha nä men det kommer att komma. Får jag bara några matcher till så... I dag kände jag att jag kommer in rätt i bågarna. Jag var där pucken var och vi har ett tag till på oss. Sedan vill vi så klart vinna European Trophy och så, så vi får väl börja få in puckarna då!


Men ska man nu istället prata om de mål som gjordes av Djurgården så var det fyra mål i pp och ett i fem mot fem.


(Foto: Andreas Grandin)


Widing konstaterar först att lagets pp ”inte varit så bra” före den här matchen. Och att det stämde nu är en kombination av slump och skicklighet.


– Det där är ju olika från match till match. De stressar oss oerhört hårt också. Vi spelar bra, hittar positionerna och har fina passningar på bladet men när man spelar så och de samtidigt stressar så hårt som de gör då är det lätt att den som stressar går bort sig och då dyker chanserna upp för oss. Sedan drog de på sig en massa boxplay, och så är de stora och brukar vara tuffa att spela emot. De spelar lite på gränsen hela tiden, det visste jag sedan jag spelade i Finland.


När det gäller kvällens mest oväntade, fajten mellan Fredrik Claesson, 17 och grymt rutinerade Ville Peltonen så konstaterar Widing att:


– Han (Claesson) nog inte vet vem Peltonen är, ha, ha men nu vet han! Det var fel kille att hoppa på men han gör en bra match. Så det var kul att se. Och redan första gången han kom in i laget så tänkte jag at han är grymt stor för att vara 17 år bara. Han är så BRED och har spelat verkligen bra. Han spelar enkel hockey, gör det han ska och är rörlig fast han är så stor. Djurgården är en fantastisk talangfabrik med alla som bara poppar upp hela tiden, det är kul att se.

Inga kommentarer: