onsdag 25 augusti 2010

DIF-Helsingfors noterat LIVE

Hupp! Då är jag på plats och hit hittar jag så det blev ingen felkörning på vägen i dag... det tackar vi för. (Eller i alla fall jag). Senast jag var här så var det AIK:s avancemang och Djurgårdens finalspel som stod på programmet. Jäklars vad fort sommaren gick. Men nog om det.

Nu har jag fått laguppställningarna och de ser ut så här:

Djurgården:
Målvakter: Stefan Ridderwall står (Mark Owuya är back up)
Första femman: Andreas Holmqvist-Josef Boumedienne, Mathias Tjärnqvist- Kristofer Ottosson - Jimmie Ölvestad
Andra femman: Kim Lennhammer-Oscar Eklund, Daniel Widing, John Norman, Nils Ekman
Tredje femman: Fredrik Claesson-David Printz, Mario Kempe-Christian Eklund-Tim Eriksson
Fjärde femman: Alexander Deilert-Stefan Söder, Patrick Cehlin, Nichlas Falk, Daniel Brodin

Helsingfors:
Målvakter: Juuso Riksman står, ( Jan Lundell är back up)
Första femman: Ilari Melart- Martti Järventie, Ville-Vesa Vainola- Teemu Ramstedt- Jerry Ahtola
Andra femman: Eddie Del Grosso-Mikko Kurvinen, Lennart Petrell-Joni Töykkälä-Ville Peltonen
Tredje femman: Mikko Kousa-Ari Vallin, Kimmo Kuhta, Petteri Wirtanen, Max Wärn
Fjärde femman: Roberg Nyholm-Rony Ahonen, Eetu Pöysti, Niko Piiparinen, Siim Liivik.

På avdelningen kändisspaning ligger vi rätt lågt just nu... har sett ett antal NHL-scouter men thats it så här långt.

Matchen är i gång!


(Tim Eriksson tackar lagkompisarna efter sitt mål. Foto Andreas Grandin)


Kvällens....

.... första utvisning: tas av DIF-backen Josef Boumedienne för hakning. Kom efter bara 32 sekunder.

.... första Ölvestadramsa:
kommer efter cirka 3.30 när Jimmie Ölvestad sätter in en fin tackling. Jag missade dock på vem.

....
jag tycker att Helsingfors började bäst, kanske för att de fick det där tidiga överläget men efter cirka fem minuter är det nu Djurgården som börjar ta allt fler initiativ.

... knock.
Åkte finländaren Max Wärn på. Det blev en krock och pang så låg han i backen. Låg kvar någon halvminut sedan reste han på sig som en däckad boxare på bambiben och fick hjälp att glida av isen. Inget ojuste dock, såg mer ut som en oturlig krock. Det var för övrigt Daniel Brodin som krockade med Wärn. Brodin såg dock ut att ha gått oskadd ut krocken.

... stolpskott:
eller ska vi säga projektil kanske. Mario Kempe drog iväg en puck efter 8.10 som studsade till och ven förbi huvudet på Riksman i Helsingforsmålet.

... pp för Djurgården:
kommer när Mikko Kousa drar på sig en fasthållning efter 12.45. Men det blir inget bra pp alls ju. Ser nästan ut som om det är gästerna som är en man fler. Inte bra.

... fina soloåkning:
stod Patrick Cehlin för när han förde upp pucken till andra sidan, rundade mål och försökte på ett skott där. Gick inte in men bra fart på fötterna hade han i alla fall.

... andra pp för DIF:
kom efter 17.03 när NikoPiiparinen drar ner Mathias Tjärnqvist. Klart bättre pp nu. Djurgården är på rätt sida och bombarderar Riksman med skott. Nisse Ekman hade ett skott som gick i stolpen och sedan kom första målet

... 1-0 (18.45) Mathias Tjärnqvist (Josef Boumedienne) spel i 5 mot 4.
Vi på läktaren här tror att John Norman var den som förde ner pucken och fick in den i trafiken framför målet. Får se om de lägger till den assisten sedan eller inte. Var lite rörigt där, och styrning in.

... mest oväntade utvisning:
Helsingfors målvakt Juuso Riksman blev lite irriterad efter målet och drog till med en slashing precis när första perioden tog slut och därför blir det pp för tredje gången för DIF efter pausen.

Skotten i första 7-7.

... andra period är i gång.
Djurgården börjar alltså den med två minuters pp.
som ger ett mål efter 1.47


... 2-0 (1.47) John Norman (Oscar Eklund) spel 5 mot 4.

Bra box, bra kontroll och ett fint pass från Oscar Eklund ner till Norman som står rätt så ren vid högra stolpen med bladet i isen och styr in pucken.


..
. publiksiffra: 1 891. (Lite humor på numret...) jag trodde på 2 500 men där fick jag. Rätt bra tryck på de som är här. Körs en del sånger men nu blev det lite tyst för någon sekund när Helsingfors gjorde mål. Men sångerna kom igång snabbt igen.

... 2-1 (4.14) Ville-Vesa Vainiola (Ari Vallin, Jerry Ahtola)
Ett skitmål faktiskt som Vainiola inte borde få göra. Han åker mest förbi och ska runda målet och slänger in pucken som går in mellan stolpen och Ridderwall. Kändes sådär.

... vurpa:
linjemannen som drog på ändan när han släppte pucken för tekning, he,he. Såg rätt skoj ut. Han föll liksom lite i slowmotion till publikens jubel.

... fjärde pp för DIF:
kom efter cirka fem minuter. Gick sådär, nu åkte Ekman ut också.
DIF klarade av det men kort därpå gör Helsingfors:

... 2-2 (9.56) Mikko Kurvinen (Kimmo Kuhta).
Klart snyggare mål nu, när kvitteringen snärtas in.

... kalabalik:
blev det med tre minuter kvar av andra, då bland andra Stefan Ridderwall var och utanför målet och röjde lite, pucken flög hej vilt och sånär in i målet men Djurgården hade lite tur där.

... hawaii:
är lite fram och tillbaka nu under slutet av andra. DIF har haft ett femte pp också när datorn krånglade, inget mål då.

... tryckare;:
på ett mindre kul sätt i nacken fick Mario Kempe varpå DIF nu är inne på pp sex med två minuter och en sekund kvar av andra perioden. Det blir ett bra pp där Ottosson spelar fram Ölvestad som sånär styr in ett mål. Det blir inget men efter ett par passningar till får Josef Boumedienne pucken på blå och klappar till.

... 3-2 (19.03) Josef Boumedienne (Andreas Holmqvist, Jimmie Ölvestad) spel 5 mot 4.
Alla tre DIF målen i pp alltså och om jag minns rätt nu så toppar Boumediene, som just gjorde skäl för smeknamnet BomBom med ett dundrande slagskott, den interna skytteligan med tre mål.

... sämsta nerver:
verkar sitta på Juuso Riksman, målvakten i Helsingfors som nu dragit på sig en utvisning till! Precis i slutet av andra och för tripping denna gången

Skott i andra: 11-10

... dags för tredje nu.

... undrar hur Riksman mår nu....
hans två korkade utvisningar har inte precis hjälpt Helsingfors för nu gör DIF sitt fjärde pp mål för kvällen

... 4-2 (0.13) Jimmie Ölvestad (Andreas Holmqvist, Josef Boumedienne)
Fint inspel av Holmqvist till Ölvestad som står mitt i slottet, rättar till pucken med skridskon lite snabbt och sedan klipper till. Bara PP-mål så här långt för DIF. Och just som jag skrev det kom första målet för DIF i spel fem mot fem.

... 5-2 (2.30) Tim Eriksson (Mario Kempe)
Snabb spelvändning, Tim tog pucken gick över blå och sköt. Detta är alltså Djurgårdens första mål i fem mot fem i den här matchen.

....5-3 (5.35) Niko Piiparinen (Eddie del Grosso, Kimmo Kuhta)
Blev en konstig retur där som studsade via ett Djurgårdsben (tror jag) och in.

... skytteltrafik.
Ännu en utvisning för Helsingfors. Har tappat räkningen här men nu åker Vallin ut i alla fall. Ska det bli ett femte pp mål för DIF???? Det blev det inte, trots att Daniel Widing stod och siktade i säkert 20 sek innan han sköt ett hårt och bra skott som dock inte gick in. Rätt bra pp, Djurgården fint uppställdda i box mest hela tiden. Bra kontroll där.


(Ridderwall fick ont. En liten stund. Foto: Andreas Grandin)


... aj aj? nä var visst okej.
Stefan Ridderwall vred till kroppen eller snarare ena knäet i en räddning såg inte bra ut och han haltade fram till båset men efter lite vatten och efter att Mark åkt ut en sväng på isen var allt bra igen med Ridderwall som är tillbaka i målet. Helsinfors hade för övrigt ett stolpskott precis innan det där hände.

... men sitt då!
Daniel Widing har skjutit en hel del, fick bland annat på ett bra skott 11.08 i tredje och såg verkligen att tänka "men vad fan gå in då puckjävel" eller något liknande efteråt.

... kvällens knätackling: Råkade Christian Eklund ut för, jag själv såg inte vem som gjorde den men enligt European Trophys rapportering var det Eddie del Grosso. DIF hade ett mål på väg in i tom kasse samtidigt men det blåstes av innan pucken var över mål, då domaren redan hade hunnit blåsa för knätacklingen.

... gruff. Djurgårdens 92:a Fredrik Claesson ilsknade till när "Fimpen" blev knätacklad och gav sig på första bästa finländare. Som visade sig vara Ville Peltonen. Det hade alla i laget enormt roligt åt efteråt. Snacka om att ge sig på lagets största stjärna, bara sådär, he, he.

Jag har tagit snack med Widing och med Claesson, kommer senare i natt för jag åker hem och skriver då Hovet har stängt nu.

Övriga 08- resultat i kväll:
Timrå-AIK 3-0 (och inget annat!).Det var Gnagets första förlust under försäsongen. Förre SSK-spelaren Per Hallin fick en puck i ansiktet och blödde enligt AIKs rapportering ymnigt. Var en lagkamrats som siktade illa men Hallin verkar må efter omständighterna väl.

SSK-Skellefteå 3-6. Förlust även här alltså men debuterande Ryan Lasch gjorde mål. Stod länge 3-3 men Skellefteå gasade i från på slutet.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie! Är det många på läktarn? Hur ser klacken ut?
Hoppas inte att Tjärna Otto och Ölve får spela PP. Sätt in KEMPE

Marie Hallman sa...

Anonym: Hej du, det är rätt bra med folk tycker jag. Inte lika många som Linköping kanske runt 2500? skulle jag gissa får återkomma till det. Kempe har varit het liksom Nisse. Jag tänkte inte på vilka som körde pp ska kolla det nu i andra, som ju börjar med pp för DIF :D

Marie Hallman sa...

anonym: jorå de du inte vill se i pp spelar pp tillsammans med Holmqvist och Boumedienne. Bland andra.

Sandra sa...

Hur ser Widing ut hittills?

Marie Hallman sa...

Sandra: Han har haft några vassa chanser. Känns som han är lite ojämn än så länge och det vore ju fint om han satte någon av chanserna. Men det kommer nog.

Linnea sa...

Följer både din och europeantrophy.coms liverapportering och måste säga att din är grymt mycket bättre! Det känns nästan som man ser matchen ju! Härligt!

Några nyheter om Krüger och hans fot?

Sandra sa...

måste hålla med Linnea.
din uppdatering är grymt mycket bättre.
Keep on going! Du är bäst!

Marie Hallman sa...

Linnea oc Sandra TACK ni är så goa! Det värmer, har inte hunnit kolla krügers fot och såg honom tyvärr inte heller, ska se om det går att få mer besked närmare fredag :D

Anonym sa...

Apropå kändisspaning så såg jag både Expressen-Magnus Nyström och fd idoljurymedlemmen Daniel Breitholtz på plats ;)

Anonym sa...

Timrå Gnaget 0-3? Gnagets första förlust?

sandra sa...

Timrå - AIK, 3-0 menade du väl? ;)

Anonym sa...

Daniel Breitholtz har nog inte missat en DIF match under 2000 talet. Där kan vi snacka en riktigt Djurgårdare. Va inte Wikegård där?=)

Marie vilka 3 splare tycker du va bäst i DIF?

Bra jobbat idag.

Anonym sa...

Bäst i DIF ikväll:
1. Boumedienne
2. Tjärnqvist
3. Ottosson

Ridderwall var dock inte på tårna. Första (målet) var det väl han själv som styrde in via plocken, eller såg jag fel? Hur som helst var det en riktig tavla. Även andra målet såg billigt ut. Dessutom var han nära att bjuda på ett öppet mål när han åkte ner bakom mål och tappade pucken till en motståndarspelare... Nåja, alla ska väl få ha sina sämre dagar också. Det blev i alla fall vinst.

Anonym sa...

(Tillägg) För övrigt förstår jag inte varför det gnälls på Tjärna, Otto och Jimmie. De har varit helt lysande tillsammans i två matcher nu. Och powerplay fixar de också...

I övrigt var Kempe och Norman riktigt bra också. Även Claesson imponerar. Tim Eriksson ska vi inte glömma heller...

Ekman är på uppgång, men Widing och Holmqvist har mer att ge.

Rebecca sa...

Kul med lite annorlunda live-rapport. Blir oftast så tråkigt annars. Var och såg matchen själv idag, men på lördag hinns det inte med, så då får man sitta här och kolla :)
Har precis fått min egen hockeyblogg, och du är någon att inspireras av och se upp till. Kul med tjejer i hockeyvärlden! :)

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Breitholz jr och senior såg jag med de kan gå in under kändisar men Magnus Nyström?! Han är väl ingen kändis??? Eller? Kanske är jag som har svårt att se andra journalister som kändisar men nja, ska vara lite mer starquality där för att jag ska tycka det är kändis (sorry magnus!!)

anonym 2: 3-0 till timrå! skyller på att jag satt i bilen på parkeringen och skrev... (usel ursäkt, sory)

sandra: Precis!!! Tack

anonym 3 håller med om Breiholz x 2 får väl närmast räknas som inventarier. Wikegård? Vet inte såg honom inte men han kan ju ha varit där ändå.
tre bästa.... 1. Josef Boumedienne, 2. Jimmie Ölvestad 3. Tim Eriksson
Men fler var bra, håller med anonym fyra om alla spelare han tar upp

anonym 4 (två inlägg) håller med där!! Norman var kul att se och ekman men han har som du säger mer att ge, precis som widing och holmqvist. Otto och Tjärna, som alltid bra och både Otto och Ölvestad var ju riktigt bra i pp.

Marie Hallman sa...

Rebecka: Tack du det värmer!! Ja fler tjejer!! Det gillar jag, vad har du för länk till din blogg nu???

Rebecca sa...

http://nyheter24.se/blogg/djurgarden-hockey/

:)

Marie Hallman sa...

rebecka: stiligt. såg att du kör ihop med robin, kan vara bra i början att vara två så ni kan hjälpa varandra!
Kul.