måndag 16 augusti 2010

Eriksson inför Salavat " En bonus att få möta ett så kvalificerat lag"

Dags i morgon tisdag för SSK att träningsmatcha igen. Den här gången står KHL-topplaget Salavat Ulaev vann ligan och åkte sedan ut i semifinalen mot AK Bars Kazan som sedan blev KHL-mästare förra säsongen.


Jag ringde SSK:s hemvändande forward Joakim Eriksson som är beredd på en tuff match:

– Absolut. Det är ju bara att titta på laguppställningen så ser man att det är ett vass lag som vi möter. Sedan brukar de ha mycket fler spelare, en fem – sex femmor på försäsongen så det är inte givet att alla är med. De har ju ett annat upplägg, en annan mentalitet, spelar en längre försäsong än vi och spelar så många matcher så de behöver mer folk och brukar turas om att spela. Men om de ställer upp med de bästa spelarna så är det ett jättebra lag!


Tycker du att ni ska gå in för att vinna i första hand eller mer för att köra på som i en vanlig träningsmatch med fokus på sånt ni tränar på?

– Vi ser det egentligen som ett led i förberedelserna för elitserien, sedan är det en bonus att få möta ett så kvalificerat lag som Salavat, då får man ännu mer kvitto på det man vill se – som spelsystem, formationer och så hur det funkar. Och man ska nog inte spela på något speciellt sätt för att det är just de vi möter. Vi ska träna på vårt sätt, träna på det spel som vi ska ha i elitserien, sedan blir det en extra utmaning att vi möter ett bra lag, säger Jocke Eriksson.


Salavat har fått lite rykte om sig att kunna spela fult och hårt under försäsongen och för två år sedan gick Luleås Jonte Hedström så långt att han kallade lagets spelare för ”sjuka i huvudet” efter en stökig match. Men det var då, nu är nu betonar Jocke Eriksson.


– Det är väl lite onödigt att dra växlar på vad som har hänt förr om åren. Då hade de säkert andra spelare så det känns onödigt att spekulera i vad de gjorde då nu. Jag tycker man ska se de som ett skickligt hockeylag och hoppas att det blir en bra match och en bra utmaning för oss och inte se det som en utmaning i vem som är farligast och tuffast.


Hur tycker du annars att det har varit i SSK så här långt?

– Jag tränade ju försäsongen (i våras) i Linköping men det är skönt att vara tillbaka, annars hade jag inte skrivit på. Sedan förra året så kvalade de visserligen men de inledde en positiv förändring, spelade positiv hockey framåt även om det läckte en del bakåt. Men kan vi behålla det positiva spelet framåt och täta till bakåt så finns alla möjligheter för oss att etablera SSK i elitserien. Det är det som känns spännande och det var därför det var så kul att komma hem, säger Jocke Eriksson och fortsätter:


– Sedan är det för tidigt att säga var vi står redan nu tycker jag. Vi har haft nytillskott i veckan och så vi några som kört rehab, och till exempel en amerikan som inte kan spela förrän om två veckor så det är nog först om några veckor som man kan börja känna vad man kan ställa för krav på laget. När alla är hundra procent igång, när alla är med och kör och när man har haft första månaden på is och spelat en två, tre matcher till då först kan man börja känna om vi är ett lag för toppen, i mitten eller om vi kommer få kämpa med näbbar och klor i botten, säger Eriksson.


Förra veckan var han och magnetröntgade en ljumske, men det är ingen ny skada som oroar. Undersökningen var mer en rutinkoll:

– Jag hade problem med en ljumske hela förra året. Drog upp den tidigt på försäsongen när vi spelade mot St Louis, då spelade vi tre dagar på rad och vilade inte utan fortsatte trots att jag hade dragit upp ljumsken. Diagnosen i Linköping var att det var en överansträngning och här i SSK har man sagt samma sak. Men vi ville göra en magnetröntgen också för att se om det verkligen var det eller om det var ett ljumskbråck eller någon magmuskeln, sån här sportshernia, som man kan fixa efter säsongen.


Är det bra nu då?

– Jag har lite överansträngningssymptom kvar men det är inte som det var förra säsongen. Det är mycket bättre nu så den här röntgen som vi gjorde nu var mer för att kolla att det som har varit överansträngt håller på att läka ihop. Så jag tränar på och spelar matcher, det här var mer för att kolla så att det inte var något annat som man behöver åtgärda.


Och det var det inte eller?

– Det vet jag inte än. Jag får besked om en vecka men under normala omständigheter som nu så kommer det inte att synas något på plåtarna då, så det är ett positivt besked i sig, konstaterar SSK-forwarden.

Copyright:www.hockeymedmariehallman.se

5 kommentarer:

Jonas sa...

Väldigt mycket om tråk-SSK, som bara de närmaste sörjande bryr sig om, här nu och väldigt lite om den STÖRSTA KLUBBEN av alla - AIK. Gnaget spelar också träningsmatch på tisdagen för din upplysning. Almtuna är motståndare och allt annat än en klar seger med 4-5 mål är ett klart fiasko för ett lag som ska spela i elitserien som AIK.

CiprY sa...

seriöst, "tråk-SSK"? ja för att råttorna är så himla kul att läsa om? ni finns ju med i nästan alla artiklar på aftonbladet, dock om hur ni bara slås, stjäl och slås med varandra i sin egna klack, haha PINSAMT

Fotbolo sa...

Ja, ni kan ju lira eran roliga hockey på torsdag så kan vi lira den tråkiga men så länge vi vinner skiter jag i vilket o vinner ja de gör vi..

Marie Hallman sa...

Jonas: Jo jag vet att AIK har match i kväll mot Almtuna. Men jag tyckte Salavat lät som ett roligare motstånd. Deg går inte att göra det exakt rättvist men jag tänkte göra något inför AIK på torsdag istället, inför matchen mot SSK då. Ska slå en pling efter kvällens match till någon i Gnaget också.

Cipry: Du vet vad jag har sagt, Inte hata varandra här! Älska era lag, men inte hata de andra. Inte här i alla fall. Okej?!

Marie Hallman sa...

Fotbolo: Match på torsdag tänkte jag åka på! Ska bli kul att se båda lagen. Och åkers styckebruk - där har jag aldrig varit :)