fredag 6 augusti 2010

Fredric Andersson: " De smällde på jävligt mycket"


(Fredric Andersson har redan visat att han vill ha en ordinarie plats. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Seger mot Brynäs med 5-3 och seger med 4-0 mot Visby Roma.

SSK har fått en rolig start på försäsongen även om det inte går att dra några växlar på två så här tidiga matcher.

Men en sak som kan noteras är att det i dag, fredag, liksom i går torsdag återigen var de yngre spelarna som tog chansen att visa upp sig med extra bra spel och mål.


Fredric Andersson gjorde mål både i går och i dag. Och visst känns det i kroppen att säsongen är i gång nu:


– Ja, men det känns ganska hyfsat faktiskt. Man känner så klart ändå att det är i början av säsongen så man har lite ont här och där, kroppen är inte riktigt van ännu. Men vi har tränat ganska hårt precis innan vi kom hit också. Vi har bara tränat två till fyra pass på is nu så det är ganska nytt (för kroppen) fortfarande, säger Fredric Andersson


Var har du mest ont?

– Ah, i baksidan av låret! Men det är från fysen mest tror jag, sedan är det höftböjaren men det är också från fysen och helt normalt.


Jag trodde fötterna skulle vara värst?

– Nej, de är det ganska bra med, ha, ha.


De här matcherna då, känns det som de varit på ”riktigt” eller har det mer varit ”tvåmålsspel” (träning)?

– Nja, det är självklart lite annorlunda att spela match än att träna men så här i början så är det mest för att titta hur man ligger till. Innan första matchen så hade vi bara kört två träningar så vi kom väl inte hit med så värst höga förväntningar. Det var mest att köra igenom matcherna och verkligen ta dem som en träningsmatch.


Någon skillnad att möta Brynäs i går och ett mycket sämre motstånd, Visby Roma, i dag? För sämre får man väl ändå säga att VR är??

– Ja, men skillnaden var mer att de (Visby Roma) smällde på jävligt mycket. Man såg att de var laddade som fan. Men det kan man ju förstå att när man är ett division ett lag och de får möta ett elitserielag så blir de laddade och kör på. Det var väl det som var skillnaden, att de körde på mer men det blev väl lite så att vi var lite smartare och bättre på de taktiska delarna, konstaterar Andersson.


Jag har följt liverapporteringen och där ser det ut som att pp lämnat en del att önska?

– Ja men svårast var nog faktiskt boxplay. Vi fick inte in så mycket mål offensivt (i pp) men det var okej. Boxplay är faktiskt svårare så här i början av säsongen. Det är svårare, i början av säsongen, att hitta positionerna i försvarsspelet än att spela offensiv. Framåt är det ju bara vara konstruktiv, köra på och göra mål. Och de andra har ju också svårt med sitt boxplay så då blir det lättare för oss i offensiven.


En kul grej är ju att det var ni yngre som gjorde nästan alla målen. Du (Andersson är 21), Lagerström (19 år), Engström (19 år), Kilström (20 år), Flodqvist (19 år) och så gamlingen Chabada (33) då som höjde snittåldern när han gjorde ett mål i vardera match)?

– Ja, faktiskt, ha, ha. Men det är väl så att jag och de andra (yngre) vill ju kanske visa upp oss lite mer och sedan så var det väl lite tillfällig heter att det var just vi som gjorde mål men… visst. Det kanske är så att de andra yngre och jag vill visa upp sig mer. Men det var många av de andra som var bra också fast de inte hängde dit pucken.


Walter Skeppar sa för någon vecka sedan att ni yngre har satt lite (positivt) press på de äldre genom att vara väldigt framåt på träningarna redan i våras. Stämmer det?

– Ja det stämmer nog fast det är mer att man… man höjer ju både träningarna och det gör att det blir bättre på matcherna också. För när man är yngre och vill visa upp sig både på träning och försöka ta en plats i matcherna då kör man mer än om man har en säker plats.


Okej, de här två matcherna. Det blev nio mål, vilket var snyggast?

– Det som jag gjorde i dag, he, he. Jag sköt ett skott i krysset, ett ganska rappt skott i skäret. Det var snyggast. Det är sanningen! Säger Fredric Andersson med glimten i ögat.


Och det känns verkligen som att det finns en chans att slå sig in ordentligt i laget nu, säger han.

– Ja absolut. Man ska tänka att alla börjar på noll och ska visa att man får lira, sedan är det klart att det är i elitserien i de matcherna som det gäller att visa upp sig. Lirar man bra så får man spela, avslutar Fredric Andersson.


*********************


Stefan Bemström och Mattias Carlsson var (liksom Ryan Lasch, Seikola och Pakaslahti) inte med i fredagens match. Enligt de uppgifter jag har fått hade Bemström och Carlsson varsin mindre skavank, inget större och det i kombination med att tränarna ville släppa fram juniorerna under de här två matcherna gjorde att Bemström och Carlsson avstod matchen.


Har även fått en fråga om Filip Björk, som enligt Eliteprospects ska vara på try out i SSK. Enligt den uppgift som jag har fått så har han inte varit där än utan kommer eventuellt att vara med och köra lite med SSK kommande vecka som är en träningsvecka.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kör man med 1 mål på match? Hahaha..

Marie Hallman sa...

Anonym: Nej men du fattar nog vad jag menar bara du vill.

håkky sa...

Björk är inte aktuell enligt SSK bloggen över allt alltid. De brukar ha fet koll på allt typ men någon har sett han på bilder fast jag tror på den bloggen och myran. Dom är rätt 100% i sina grejjer när de skriver. Tydligen Stefan Jonsson som intervjuats idag. Har du inte koll på annan hockey media för att ha en bred bild av vad som händer?

Peter Söder sa...

Sköna hockeytermer Marie..(humor)
Tälje tattarna kör kanske bara med 1 mål på match för det blir inga framåt!!! Hahahahaha

Tack för den piken MH! :-) :-) :-)

D I F är vackert, det vet Hallman

Marie Hallman sa...

Håkky: Jag fick en fråga i en kommentar till ett annat inlägg och svarade på den. Ser inget fel i det. Jag tycker (till skillnad från dig uppenbarligen) bara att det är BRA ju mer som skrivs om alla lag, bland andra SSK, så att informationen kommer ut på så många ställen som möjligt. Trist att du har problem med det.

Peter: Att man kör "tvåmål" på träning som en träningsövning är ju rätt vedertaget... trodde inte att just det ordet skulle väcka uppståndelse, ha, ha.

Jonas sa...

Enligt rapporterna bör inte AIK vara speciellt oroligt inför säsongen. Både Beiruts och Brynäs backar och målvaktssida är klart sämre. Visby/Romas spelare kom till flera riktigt bra chanser och rundade tröga SSK-backar som ingenting.
Brynäs nye keeper Svedberg släppte in ett höstlöv från blå i torsdagens match. Det här blir piis of kaka för Gnaget att hantera.

Anonym sa...

"Walter Skeppar sa för någon vecka sedan att ni yngre har satt lite (positivt) press på de yngre genom att vara väldigt framåt på träningarna redan i våras. Stämmer det?"

Vilka yngre är det dom har satt (POSITIV, POSITIV, POSITIV) press på? Tränar dom med småglin och A-laget??

T-T sa...

Här har du en nyhet Marie!!
SSK klart med en finsk center
hela sessen istället för Pakas.
Grym källa...
Du kommer va först med nyheten!
sskgogogo

Higginz sa...

Synd att det alltid finns dessa snorungar som gör allt för att förstöra. (Anonym, T-T etc...) Skärpning grabbar.

Tack för intervjun med F. Andersson Marie. Det verkar onekligen som om dom yngre kämpar hårt för att ta en plats. Hoppas att Poppe och Larsson tar med sig det sen när serien börjar bara.

Marie Hallman sa...

Jonas: Okej.. men jag tror inte att det går att dra några slutsatser av träningsmatcher som spelas efter ett par träningar. Men vi tycker kanske olika där. AIK gör sin första match idag, ska bli kul att se hur det går där.

AnonyM Oj. jag var lite trött i går kväll, tänkte rätt men skrev fel. Press på de äldre ska det förstås vara. Bra att du sa till, jag ska gå in och ändra

T-T Okej... tack för tipset.

Higginz: Tack själv för att du läser. Kul att se attityden och inställningen hos de yngre tycker jag med.