tisdag 31 augusti 2010

Gunnar Persson " Vi vill få upp tempot"

AIK hade nio spelare borta senast mot Luleå och när man möter Almtuna i morgon onsdag kommer det saknas en hel del folk fortfarande.

En koll med AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson visar att sex spelare kommer vara borta från matchen i morgon.


Här har ni dem plus kommentar av Persson:


Dick Tärnström. Klev av senast i tredje:

GP: ”Han har en inflammation i foten men går på is på torsdag”


Peter Nolander. Har varit sjuk men är på väg tillbaka.

GP: ”Spelar inte mot Almtuna men väntas börja träna på torsdag igen.”


Christian Sandberg, har problem med en sträckning i magmuskeln. Drog upp den igen mot Brynäs.

GP: ”Han är på bättringsvägen men vi vilar honom mot Almtuna, som en säkerhetsåtgärd.”


Johannes Salmonson:

GP: ”Har varit sjuk och är inte med i morgon ” (onsdag).


Oscar Ahlström:

GP: ”Har varit sjuk han med men har börjat köra på is. Men det blir inget spel på onsdag”


Christopher Heino Lindberg: Har haft feber och förkylning i ett bra tag nu.

GP: ”Ja det vill inte ge sig riktigt men vi åker till Finland på fredag och då vill och hoppas vi att vi kan få

med oss de flesta i speldugligt skick. Mot Almtuna plockar vi in juniorer så får de chansen att visa upp sig”, säger alltså Persson.


Det är ju inte någon höjdare att aldrig få spela med ordinarie lag, matchen mot Brynäs var väl det närmaste ordinarie man har kommit men inte heller då var alla med?

– Nä, det är sant och visst det är inte bra men vad ska man göra? Det är bara att köra på. Det som är positivt är ju att man får se juniorerna visa upp sig.


Vad betyder det är i jobbet med att spela ihop laget?

– Vi har tänkt att när vi åker till Finland så ska vi börja sätta femmorna eller i alla fall näst intill så vi hoppas att alla kan vara med i Finland, så har vi planerat i alla fall. Sedan är det ingen fara än, det är lugnt än så länge och det känns som att vi har (spela in system med mera) under kontroll. Men vi vill naturligtvis spela så ordinarie som möjligt under de fyra sista matcherna sedan (tre i Finland i helgen plus en mot SSK nästa vecka).


Vad vill ni se i morgon då, det sargade laget till trots?

– Vi har jobbat mycket med att få bättre pucktempo, att släppa pucken fortare till varandra. Vi tycker väl att vi håller i pucken för länge på varje gubbe sedan har vi jobbat med forechecking och backcheck och vill att det ska sitta.


Att spelarna håller i pucken för länge, vad beror det på?

–Vi har inget svar på det just nu men vi håller i för länge istället för att spela enkelt, vill kanske överarbeta lite så nu jobbar vi lite på att få upp tempot och bli snabbare (i passningsspelet), säger Gunnar Persson.


När jag nu ändå hade honom i telefonen så kollade jag vilka som blir kaptener och så här ser det ut: Dick Tärnström fortsätter som lagkapten, David Engblom kör på som assisterande tillsammans med Christian Sandberg som är ny som en av två assisterande kaptener.


– Ja, Christian är ny där. Det kändes kul att ha en från det yngre gardet där, det är ändå dem som ska vara med och driva det här framåt. Det är bra att ha en yngre kille där som tar ansvar, avslutar Gunnar Persson.

9 kommentarer:

Anonym sa...

När ska alla sjukdomar och skit ge med sig?

Får hoppas att alla är med mot Ak Bars annars blir det nog rätt så jobbigt den matchen.

Benny sa...

Vad är det för fel med Heino-Lindberg? Är han inte skadad är han sjuk. Det är så man blir att undra hur han lever egentligen. Det verkar som om han varken äter, sover eller tränar rätt. Sover man sju timmar om dagen och äter rätt sorts mat med mycket fibrer och kolhydrater, då blir kroppens immunförsvar stärkt och man blir inte sjuk. Han känns som en stor hypokondriker som känner efter för precis minsta lilla.

Solna AIK sa...

En trupp som ska undvika kval.. Heino sjuk/skadad och Fasth har högkostnadskort sedan ett par säsonger. Krävs sjuhelvetes till backar om det ska hållas nere i insläppta mål i denna trupp.
Frågan är sedan vilka som ska göra dom framåt? Blomdahl? Rudslätt eller någon annan klassvärvning?!

Naivt att tro för mycket som AIKare

Här har den skrala ekonomin gjort sig påmind, varför annars inte värva en bra trygg målvakt som inte är avlönade av försäkringskassan?
En eller 2 bra backar med rutin att luta sig mot när matcher står och väger. PP BP?
En eller flera elitseriemässiga avslutare (fw).

Varför tror ni man väljer att tro på den trupp som spelade allsvenskan ska rå på lag som..
FBK, LHC, HV71 eller Timrå..
Svaret är lika givet som trist!
Finns inga alternativ med begränsad spelarbudget. Tv pengarna gick till skulder och sen skulle det värvas. Inte många i truppen som skulle ta en tröja i lagen i topp 6.

Marie Hallman sa...

Anonym: ja det kan man verkligen undra! Hoppas de köpt handsprit nu...

Benny: Just den frågan ställde jag med, men Gunnar sa att han varit sjuk bara, att det inte ville släppa riktigt.

Solna: jag tror ingen väntar sig topp 6 heller... känns som att de flesta fans är införstådda med att målet de här säsongen är att hålla sig kvar, inte slåss om guldet. Helt okej, man måste börja någonstans och detär ju bra att man inte knäcker budgeten nu när man fått chansen att sanera ekonomin.

Hans sa...

Jag kan ta en säsong med fight runt bottenstrecket för att etablera oss med en sundare ekonomi framöver. Inga problem. Derbyn, ES-motstånd etc etc. Det kommer att bli kanonkul! Älskar att se AIK-hockey spela oavsett vad och det ska bli extra roligt att se hur hjältarna från den allsvenska truppen klarar omställningen till elitserien. Även om det inte blir med samma typ av segerfrekvens som det var när vi låg i toppen av HA kommer säsongen att bli mycket underhållande, det är jag helt övertygad om.

bigge sa...

Marie: Jag tror du missförstod Solna AIK:s kommentar lite. Tror han/hon menade att det inte finns många i truppen som skulle platsa i lag 1-6. Inte att AIK skulle ha chans att komma topp 6.

Solna AIK sa...

bigge> Exact, trodde inte den skulle missförstås!
En trupp med allsvenska spelare kan inte vara så naiva att kval är ute ur matchen. Kval är det som kommer som ett brev på posten.
Endast humor och okunskap att tippa oss högre. Om laget sedan trots detta överraskar, fine! Men utgångsläget kan inte tippas annorlunda.

Anonym sa...

Lite fånigt att låtsas vara AIKare, va? Alla vet att genuina gnagare inte skulle kalla sig "SolnaAIK".

Marie Hallman sa...

Hans: skön inställning där :D

Bigge och Solna: ah, jag missförstod. Sorry

anonym: precis så är det.