måndag 2 augusti 2010

Ispremiär AIK! (uppdaterad med fotokommentarer)

AIK var nästa 08-lag ut, de körde sin ispremiär på Ritorp och kommer inte börja köra på Hovet förrän om nästa vecka och då kör man kvällstid den första veckan (alltså nästa vecka), detta på grund av att det det är inbokat hockeyläger för kids där långt innan AIK blev klara för elitserien.

Jag hann aldrig prata med Gozzi om Laraque, ska försöka hinna ringa istället. Har däremot ett kort snack med Richard Gynge som kommer i eftermiddag eller i natt eller i morgon när jag nu hinner. Får egentligen inte jobba med bloggen när jag är på DNs webb vilket ställer till det lite.

SSK kör sin ispremiär 17.00 och jag hade verkligen velat vara där. Men det går tyvärr inte - och det enbart på grund av tiden då jag inte får åka ifrån redaktionen när jag jobbar på DNs webb. Är ensam där på sporten och det går inte då jag jobbar i eftermiddag och kväll.

Edit: Nu har jag i alla fall fått ut lite kommentarer till bilderna...

Det var föresten lite lätt Lützendimma på Ritorp plus hemska lysrör (tycker kameran) därav den gula färgen på flera av bilderna. Sorry för det.



(Bra drag trots att det var första riktiga isträningen efter sommaruppehållet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(David Engblom och nye tränaren Gunnar Persson lyssnar på Roger Melins instruktioner. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Viktor Fast i svart hjälm. Heino i vit var nere i dimman, gick inte att fota blev bara dis på bilden tyvärr... men Fasth såg pigg ut fastän han tyckte de helt nya skydden var stela så här första ispasset. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Jonas Liwing närmast kameran, Christian Sandberg längre bak i bilden. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Daniel Rudslätt och Christian Sandberg pustar mellan ett par byten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Stefan Johansson svarade så här på frågan om hur första ispasset kändes: "Hm, ja benen känns då inte som de ska i alla fall! ha, ha. " Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Dick Tärnström får äntligen spela i elitserien med sitt AIK. Det var ett tag sedan han senast gjorde det - 2000-2001. Senaste sejouren i själva elitserien var dock med SSK under lockoutåret 2004-2005. Hur han mådde nu? "Det känns så jävla bra" blev svaret från en taggad Tärnström. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Alla lyssnar på Roger Melin, tränaren. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inget SSK.. Det va ju otippat!

Marie Hallman sa...

Anonym: Nä det var inte otippat. Om du läser så förstår du varför. Jag började mitt arbetspass på DN.se klockan 14.30. Och när jag jobbar ensam på webben så går det inte att åka i flera timmar till Södertälje. DIF hade sin ispremiär 11.10 AIK hade sin 12.00, alltså hann jag åka dit före jobbet - på min fritid. SSKs ispremiär började 17.00. Jag ville jättegärna vara där men eftersom jag inte hade lust att få sparken från det sommarvik som gör att jag kan fortsätta med bloggen så kunde jag tyvärr inte åka. Så enkelt är det. Hade SSK haft sin ispremiär på en tid när jag hade kunnat vara där så hade jag varit där. Men jag kan inte leva på luft. Även jag har räkningar att betala och krockar ispremiären med mitt betalda arbete så går det inte att närvara. Tyvärr!

Jonas sa...

Anonym: Varför skulle hon åka ända bort till Beirut när det finns lag att se på närmare håll?