måndag 2 augusti 2010

Ispremiär Djurgården! (uppdaterad med fotokommentarer)

Djurgården var först ut av de tre 08-lagen i elitserien att gå på is. Det var rätt mycket folk på plats, minst 300 pers (DIFs hemsida uppskattar det till 400 personer). Och det är väl inget kanske någon säger. Men förra året var vi typ 25 pers på plats så det är stor skillnad nu på intresset - och det trots skyfall ute.

Jag snackade lite med sportchef Järlefelt om Marcus Nilson och värvningsläget, hinner inte lägga ut det nu, ska försöka hinna sno åt mig en stund på jobbet i eftermiddag och lägga ut det, annars får det bli på middagsrasten i kväll.

Men för att sammanfatta kort så är Nilson inte portad, han var på Hovet och körde i gymet men fick inte plats på isen - idag. Däremot så kommer han att få köra med Djurgården de pass där det behövs folk vilket inte behövdes i dag. I övrigt är inga förhandlingar inledda. Men mer om det senare.

Som ni ser på bilderna under här så är Marcus Ragnarsson på is och kör. Jag hann inte prata med honom men väl med naprapat Schumi och läget är så att köra på is, skjuta slagskott funkar. Det som är problemet är närkamper, tacklingar, stök framför målet och att lyfta saker rätt ut. Skillnaden mellan det ena och det andra är att man använder olika muskler till olika saker, så även om skottet ser piggt ut så är armen inte bra alls i andra situationer.

Jag pekade på axeln och gjorde en frågade gest, då ryckte Ragnarsson bara på axlarna tillbaka... men som sagt jag ska återkomma till det senare också. Här är lite bilder från DIFs ispremiär. Nu finns det lite kommentarer till dem också.



(Marcus Ragnarsson testar axeln och ett skott Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Mark Owuya och Ragnarsson. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)



(Jimmie Ölvestad och Josef Boumedienne - som böjer sig ner - tar en liten paus. Boumedienne körde för övrigt i par med en annan nykomling, Stefan Lassen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Boumedienne längst ner mot målet till. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)



(Tim Eriksson - i blå tröja - såg som alltid pigg ut. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Är det det här som kallas silvermedaljeffekten? Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Det vill säga mycket folk på plats. Enorm skillnad jämfört med de senaste åren. Det blev dessutom autografskrivning efteråt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Andreas Engqvist var och tittade på. Kommer köra igång isträningen ordentligt när Puddinggänget startar sitt läger nästa vecka. Wesslau var också på plats och tränade lite i gymet. Liksom Marcus Nilson och Niklas Kronwall. Ingen av dem fick dock plats på isträningen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Stefan Ridderwall i sin nya hjälm. Kommer litet snack med honom i natt elleri morgon...om bland annat hjälmen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


(Nisse Ekman i lite udda handskar och Stefan Ridderwall i mål. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att många var nere och kolla! Blev det sång under träningen? Ole ole ole ola ola?=)

Hoppas verkligen inte att Mackan är sur på DIF nu...

Anonym sa...

Varför skulle Mackan vara sur på DIF?

Marie Hallman sa...

Anonym 1 o 2: Som jag skriver så hävdar Järlefelt att artikeln om att han var portad är citat "helt fel", jag ska skriva mer om det sedan men Mackan var i omklädningsrummet och på gymet och när det behövs folk kommer hanäven att få köra på is så sur är han då inte. Tvärtom.

RichAttack sa...

Any news about the situation from Johan Åkerman (DIF?) ?

Erika sa...

Fasen att man missade autografskrivningen ;) hade varit kul att morsa på några silvergossar (bland annat)
hade man skyltat med det så hade de säkert varit fler på plats

RichAttack sa...

Vad skulle vara med Brendan Morrison (http://eliteprospects.com/player.php?player=4321) Mackan utbyte?

Marie Hallman sa...

Richattack; sorry but no...(Åkerman), ingen aning om det är bytet. DIF letar men än har de inte inlett förhandlingar med någon. Mer om det senare!

Erika: Ja, jag tycker det var lite för lite reklam för det. Där var SSK mycket bättre!

Jerker sa...

Marie. Så udda är inte Nisses handskar och det kommer du snart att märka. Hans är nämligen sprillans nya. Även nyförvärven har likadana som Nisses fast det kanske inte du såg.
Övriga har fjolårets.
Ett litet tips och det är ordet: Retro. Kolla på Nisses handskar igen och du förstår nog vad jag menar. Mer kommer att avslöjas närmare premiären...

Jerker sa...

Här får du ett länktips Marie angående mitt förra inlägg...

http://www.difarkivet.se/bild.asp?check=bilder&sortering=330&album=278&id=5375

slutsatserna får du dra själv.

Marie Hallman sa...

Jerker: ah, jag menade mer att de var udda för att det inte var samma som de andras. Var en lite annan stil på dem. De andra har helblå.

Marie Hallman sa...

Jerker: JAg är sjukt trött, jobbar fortfarande... men nu hajjar jag vad du menar! Ska kolla med J och J :D