tisdag 3 augusti 2010

Skadekoll SSK - Pakaslahti missar träningsmatcher

Sitter på DN.se i dag med, så copyrighten till den här artikeln är inte bara min utan även DN:s. Vill ni se hur artikeln ser ut där ska ni klicka här.

Södertäljestjärnan Petri Pakaslahti missar de inledande träningsmatcherna.

Orsaken är ljumskproblem som hängt med SSK-forwarden ända sedan förra säsongen.


– Det är en förslitningsskada som är vanlig bland skridskoåkare. Sedan är det inte alltid som det blir så segdraget och håller i sig så länge som här. Men ibland kan de här sträckningarna hålla i sig länge om man har otur, säger Södertäljes läkare Thomas Hopfgarten.


Petri Pakaslahti var förra säsongen trea i SSK:s interna poängliga med sina 33 poäng (17+16) på 54 grundseriematcher. Han gjorde även två poäng (1+1) i kvalserien på sex matcher.


I slutet av säsongen gjorde sig ljumskproblemen kända och finländaren missade även några matcher på grund av skadan men bet ihop och kämpade på så gott det gick.


Under våren och sommaren har han kört rehabiliteringsträning för att få ordning på ljumsken, men det har inte hjälpt fullt ut.

– Vi har röntgat honom och sett att det finns en påverkan på muskeln och senan i ljumsken. Det han har gjort nu är att köra rehab, sedan kan man spruta cortison – det är möjligen nästa steg och sedan kan man operera. I värsta fall. Men vi hoppas få hålla oss ifrån det, säger Thomas Hopfgarten.


Om det ändå blir tvunget med operation, hur länge blir han borta då?

– I sex till åtta, eller tio veckor i allra värsta fall.


När bestämmer ni om ni ska operera?

– De diskussionerna pågår fortfarande.


Vad avgör? Om det tar för lång tid att bli bra av sig själv eller?

– Ja, ungefär så. Om det ger för mycket besvär att inte operera men vi hoppas slippa en operation, säger Hopfgarten.


Ljumskskadan i sig kan, om SSK och Pakaslahti har tur läka ut av sig själv. Det är bara en fråga om tid, som SSK: s läkare konstaterar och på så vis kom ju sommaruppehållet lägligt.


Men om det går att vänta eller om det måste till ingrepp är svårt för Hopfgarten att svara på för dagen.

– Det går inte att ge säkra besked där utan man får ta det från vecka till vecka.


Tror du att han missar alla träningsmatcherna?

– Nej, det vill jag inte tro. Vi hoppas han ska kunna vara med på någon eller några i alla fall men det lär dröja en eller några veckor åtminstone.

copyright: DN.se/www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie för att du håller oss uppdaterade, nu håller vi bara tummarna för att Paka ska bli frisk.
Tack för en bra blogg.

Hälsningar Tokfan

Marie Hallman sa...

Tokfan: Tack själv du och tack för att du läser :D

Kent Fredriksson sa...

Hmm, får en lustig känsla av mörkning. Ljumskar liksom axlar brukar på hockeyspelare vara svårläkta. Lägg därtill att Pakas inte är purung heller...

Inte bra detta!!

Marie Hallman sa...

Fredriksson: Bra är det ju inte då förslitningsskador inte blir bättre med åren men bara hålla tummarna för att det inte är så illa ändå.

Higginz sa...

Nej detta var verkligen inte bra. Även om det läker av sig själv så är ju risken att skadan kommer tillbaka rätt stor. SSK har inte råd att vara utan Pakas i flera månader (i värsta fall). Kanske läge att se över vilka forwards som finns tillgängliga för ett eventuellt lån eller kontrakt. Men det har säkert Nygge koll på.

Tack Marie.

Marie Hallman sa...

Higginz: Tack själv du :D Det värsta med en sån här skada är ju att man ite riktigt vet om det behövs en ny spelare eller inte. Och om det visar sig behövas en ny, en bit in på säsongen så är det lite tuffare att hitta ett kap. Jäkligt knepigt läge