tisdag 31 augusti 2010

Stefan Lassen: "Jag vill inte chansa"

Danske Stefan Lassen fick en tung start i Djurgården då han skadade sig och fick en spricka i foten redan i andra träningsmatchen mot Färjestad.

Men han är vid hyfsat mod ändå visade det sig när jag ringde och kollade läget.

– Ja, det går ganska bra med foten nu. Det tar lite tid men det går åt rätt håll, det läker som det ska, säger Lassen.


Sportchefen Järlefelt sa förra veckan att Lassen skulle få ta av sig gipset snart men något gips har han inte haft utan han har kört lite mer modern style med en sån här plaststövel som funkar som ett gips men är mycket bättre och mycket mer praktisk (går att ta av när man ska duscha till exempel).


Men än (tisdag eftermiddag) är stöveln på berättar Djurgårdsbacken:

– Ja, jag ska prata lite med lagläkaren (Bengt Gustavsson) i eftermiddag och se om jag får ta av den snart och börja köra. Det känns bra så här långt jag, har kört rehab, fystränar också men jag vill inte chansa utan väntar med att ta av stöveln tills de säger att det är helt okej.


Lite halvjobbig start du fick i nya klubben?!

– Ja, jo, det var tråkigt och det hade varit bra att få spela lite matcher, att få känna på grejerna men det är tur ändå att det inte handlar om vila i tre månader. Och just nu är det enda jag tänker på att köra så bra rehab som möjligt.


Hur länge ska du ha den där stöveln?

– Jag vet inte riktigt men fram till nu har jag haft på den hela tiden så gott som. Det är viktigt att den sitter bra så att foten läker rätt de första veckorna men sedan är det väl tänkt att jag snart ska börja gå utan de och träna utan den.


Kan du använda foten utan den nu?

– Jag tror det men jag har inte velat testa så mycket, jag vill inte chansa så att det blir fel, säger Lassen.


Men han har inte legat och käkat praliner de här veckorna utan han har kört på så gott det har funkat med fys – trots stöveln på foten.


– Jag kan ju göra allt, jag cyklar med stöveln, kör mage, rygg, hela kroppen, kör styrka på andra benet och så får jag någon slags elektroniska impulser som ska aktivera musklerna lite.


Skönt att slippa sitta still?

– Ja, precis, det är skönt att få göra lite saker och inte bra sitta hemma, jag vill köra på lite så att kondisen är bra när jag börjar köra styrka med båda benen sedan.


Har du fått någon prognos när du kan spela igen?

– Nja, de säger att det går som det ska men sedan tar det tid. Jag hoppas kunna spela på premiären och kanske, kanske mot Brynäs men går det så är det bara att vänta. Vi ska göra en röntgen till också när det känns bra för att vara säker på att allt ÄR bra så jag kan gå på is. Och jag gör som läkarna säger, de vet vad de prata om och det är bättre att göra rätt nu än att man får igen det sedan om två veckor, avslutar Lassen.


Apropå DIF så blir det alltså en träningsmatch till, istället för det missade ET-slutspelet, och det är mot Brynäs den 8 september på Hovet klockan 19.00.

Om jag läste infon rätt så är det fri entré för de med säsongsbiljetter och 100 spänn i entré för övriga vuxna. Kids under 18 går in gratis OM de går med målsman, de under 18 som vill gå in utan det sällskapet betalar 50 spänn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur går det med mr Ragnarsson.
kämpa ragge

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag hade tänkt ringa men så såg jag att Bladet hunnit före. Verkar vara bra, och som att han kan spela i höst om än inte på premiären. Låter positivt!