lördag 18 september 2010

Axelsson: " Det gäller att ligga i"


(Dick Axelsson var med i det mesta som hände. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Skrev åt TT från matchen.
Då skickar man först iväg en kortare text utan citat, sedan skickar man iväg en längre med citat när man har pratat med tex en spelare.

Vill ni se de kortare varianten som bland andra DN nöjde sig med så hittar ni den här.

Den längre versionen av TT-texten har jag inte länk till än så den hittar ni här.

TT/Södertälje.

Ett mål, två stolpskott, ett missat friläge och assisten till segermålet.

Dick Axelsson hade ett klubblad med i det mesta när Färjestad vände och vann (3-2) mot Södertälje på lördagen.

- Jag har haft en svajjig försäsong som inte har gått som jag har velat men istid förtjänar man så det gäller att ligga i, säger Färjestadsforwarden till TT.

Axelsson satte första målet på ett friläge i första perioden. I den andra skakade han förtvivlat på huvudet när det hade klingat till i stolpen både en och två gånger och sedan han mot slutet av perioden återigen kommit fri men den gången missat att finta ner Riku Helenius i SSK-kassen.

- Jag var så frustrerad. Men så länge vi skapar chanser i laget så är det bara att sätta dit nästa. Och nu vann vi ju ändå, så då behövde jag inte tänka så mycket på det där. Om jag hade missat, ha, ha ja då hade jag nog tänkte lite längre på det, säger Axelsson till TT.

Han var petad inför premiären, men fick ändå chansen på grund av skador.

Och har nu med råge visat att han vill vara ordinarie oavsett skadeläget.

-Ja absolut, jag vet att jag kan spela hockey. Det gick okej senast och bra nu. Och tränarna vet att jag kan spela. Det gäller bara att jag visar det också, man kan inte leva på gamla meriter.

I tredje kunde dock Axelsson lättad krama om lagkamraten Micke Johansson efter att denne gjort 3-2.

Ett segermål som Färjestads Herr Överallt först hade tråcklat igenom SSK-försvaret och droppat vidare till Johansson.

-Det var som att köra genom det där spelet där man rullar en kula förbi en massa hål men jag kom igenom och han stod mitt framför mål. Eftersom jag hade missat så mycket så ville jag inte skjuta.

TT: Rädd att missa igen?

-Ja det hade inte varit så bra, säger Axelsson leende till TT.

Färjestads vändning blev en kalldusch för SSK som länge såg ut att kunna ta hem säsongens första poäng tack vare lördagskvällens fränaste fräckis, signerad Jonas Almtorp.

SSK-forwarden snodde i mittperioden åt sig pucken från juniorbacken Jonas Brodins klubblad och spurtade sedan ner mot Färjestadsmålet där han serverade Linus Videll som styrde in 2-1.

Men det räckte dock alltså inte till vare sig seger eller poäng.

- Det här var verkligen en tuff förlust. Det var viktiga poäng för oss, vi har inte råd att ta en massa förluster. Vi hade haft en helt annan sits om vi hade vunnit men nu är det som det är, konstaterar SSK-målvakten Riku Helenius bedrövat till TT.

TT: Extra tungt att ni inlett med två raka hemmaförluster?

-Det är det då man alltid vill vinna och spela bra hemma inför sina fans men sett till tabellen så spelar det ju ingen roll. Det är tre förlorade poäng oavsett om man tappar de hemma eller borta. Sedan brukar det vara lättare att vinna på hemmaplan och de poängen måste man ta vara på, att vi har förlorat sex poäng här nu är inte bra.

Marie Hallman/TT

copyright: Tidningarnas Telegrambyrå/TT och Marie Hallman.


Här är några bonuscitat med Dick också:

... om att Färjestad har inlett med två raka segrar:

- Det är en enorm boost för hela laget att vi vinner de här två bortamatcherna, de poängen är viktiga och där måste man ligga i ännu hårdare. Det kan skilja många poäng på slutet och då måste man ha varit bra på bortaplan.

... första målet:
- Jag fick en jättebra passning av Dragan, sedan gjorde jag min specialfint, ha, ha.

TT: Men det funkade inte andra gången?

-Nej men då var jag så trött att jag hängde på klubban och knappt såg målet, ha ha, men man försöker ju ändå göra allt för att lyckas.

... att självförtroendet gått upp av spelet i de två första matcherna:

- Ibland spelar jag med små marginaler och när jag inte lyckas så syns det väldigt tydligt men då försöker jag göra det bästa ändå för laget och jobba med defensiven, så att det gynnar laget.

copyright: Tidningarnas Telegrambyrå/TT och Marie Hallman.

Inga kommentarer: