tisdag 28 september 2010

Bara älska, aldrig hata!

Derby i kväll och det surrar av allt möjligt. Det är alltifrån rykten om taktik hit och dit men också om vad som kommer hända på läktarna och runtom Globen.

Nu tror jag, nej jag vet. Jag vet att den stora majoriteten av såväl AIK som Djurgårdsfans är underbara skötsamma fans som är där för att göra den här kvällen till en enda högljudd och tokrockande fest på läktarna. De är där för att ha kul, för att visa hur mycket de älskar sitt lag, sin klubb och de övriga fansen med likadan tröja.

Sedan finns det några få, jo det är få, nötter som säkert vill se feta rubriker om kaos och slagsmål i morgon. Det är de som kanske kommer försöka förstöra för det lag de påstår sig hålla på. Låt dem inte lyckas.

Jag har via bloggen och mitt jobb som journalist lärt känna många underbara sköna fans. Suz och Fredrik är två av dem. Suz älskar Djurgården, Fredrik älskar AIK och du kommer aldrig få höra dem ha en enda åsikt gemensam om hur matchen ska gå i kväll eller vilka som är kungar i Stockholm.

Men en sak har de gemensamt. De vill ha fest, de vill ha glädje. De vill ha en sjuhelvetes kul kväll där de får visa sin kärlek för AIK och Djurgården utan att bli dragna över samma kam som idioterna. Och de kommer garanterat inte att slåss, oavsett hur det går i matchen.

Båda är överens om att spelarna ska krossa Gnaget/krossa Djurgården på ISEN - men INTE utanför. Inte på stan, inte på tunnelbanan eller utanför Globen. Där ska ingen krossa någon.

Så till er alla underbara fans som vill ha fest. Ta över och dominera på läktarna i kväll. Sjung så rösten går åt skogen och visa vilka som bestämmer. Vilka som är bäst. Det är ju ni!

 

7 kommentarer:

Jerry sa...

Nu har du missförstått ett och annat. Derbyn är HAT också. Hela känslospektrat. Både kärlek, hat, passion och hänförelse. Och det är faktiskt ganska kul att se till att difarna lägger benen på ryggen mot närmaste tunnelbanestation av ren rädsla när man visar sig... Det HÖR TILL att sätta sig i respekt också utanför isen. Finns inget underbarare att först krossa motståndarna på isen och sedan utanför. Sånt där kommer du och andra aldrig att förstå.

Erixon sa...

Där har vi en gnagare, stämmer in bra på typ-profilen.

Anonym sa...

Jerry: Med såna supportrar som du kommer det nog gå ungefär lika bra i hockeyn som i fotbollen.

Anonym sa...

Jerry... den tiden då ni jagade DIF till tunnelabanan är över sen länge och det vet du också min vän! Dock ska du ha tack för att du fortsätter bekräfta min bild av mäCktiga hybris gnaget...pajas!

Wayne sa...

Passa Jerry, nej förlåt... GARY!

Marie Hallman sa...

Jerry Nej, det kommer jag aldrig förstå. Jag tycker det borde räcka med att känna segerns sötma om man vinner. Varför det inte räcker med att skrika och häckla med sånger och gester fattar jag inte. Jag förstår inte kicken i att slåss eller bli slagen. Jag tycker det är sjukt.

Marie Hallman sa...

jerry jag måste lägga till att man ju faktiskt kan känna hela känslospektrat utan att slå på andra människor. Det går, jag lovar.