måndag 27 september 2010

Bra förstamatch för Jhonas UPPDATERAD TISDAG














(Jhonas Enroth öser på i Buffalo. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Buffalo har kommit i gång med sina träningsmatcher nu, först ut var Toronto hemma.

Jhonas stod halva matchen, kom in i andra halvan när Ryan Miller klev av. Han spelade 29.43 och tog 15 skott av 16. Buffalo vann för övrigt matchen med 3-1.

Så här säger Jhonas själv till bloggen om matchen och målet han släppte in:
- Det kändes bra! Målet var ett bra mål av dem, Torontospelare fick stå helt själv i slottet och sikta in sig, han fick på ett riktigt bra skott så det var inte så mycket att göra åt det.

UPPDATERAD TISDAG. Jhonas stod en match nu natten mot tisdag också. Den här gången stod Lalime andra halvan. Jhonas tog 15 av 17 skott och spelade i 28 minuter och 39 sekunder. Lalime släppte in tre mål under sin halvtimme i målet...

Jag mejlade lite med Andreas Engqvist i helgen också, han lät (då natten mot söndag) hälsa att det har gått bra så här långt:
- Jag spelade första matchen igår (fredag, natt mot lördag svensk tid) mot Ottawa, jag är nöjd med min insats. Vi vann med 4-2.

Och visst har det gått bra, Engqvist spelade inte i lördagsmatchen (natt mot söndag) men väl i natt, alltså natt mot måndag och inledde då målskyttet för Montreal då han gjorde 1-0 på ett handledsskott mot Minnesota Wild efter 9.49. Han hann med att ta en utvisning för slashing i första också och spelade 10.45 varav 8.57 i fem mot fem och 1.48 i pp.
Andreas hade föresten bara ett skott på mål i den matchen så snacka om effektiv där.

UPPDATERAD MÅNDAG: Jag har frågat honom hur målet såg ut egentligen och fick svaret att han "stod i slottet, fick en passing och drog till pucken så att den gick i krysset. "


UPPDATERAD TISDAG: Andreas spelade mot Florida natten mot tisdag också, den här gången blev det en assist då han spelade fram till Montreals femte mål.

Apropå speltid... Patric Hörnqvist hade 19.54 när Nashville slog Washington med 2-1 i lördags, 13.27 var i fem mot fem, 6.27 i pp. Starkt.

En annan lite kul notering är ju att NJ Devils svenske rookieback Alexander Urbom har fått spela - i alla fall för mig - oväntat mycket i de matcher han har fått spela. Urbom spelade 22.10 (21 min i fem mot fem, 1.10 i pp) i matchen mot Philadelphia natte mot onsdag. Han vilade matchen natten mot fredag men spelade sedan igen natten mot söndag mot Rangers och fick då spela 17.20 varav 17.09 i fem mot fem och elva sekunder i pp.

Den förre DIF-backen spelade i Brandon Wheat Kings förra året och får han stanna i Devils så är det en liten skräll tycker jag. Men en rolig skräll i såfall.

Marcus Nilson har för övrigt spelat två matcher för Devils förra veckan, han spelade 13.35 och enbart i fem mot fem natten mot onsdag  och spelade 10.18  varav 7.45 i fem mot fem och 2.33 i pp i matchen som var natten mot fredag.

Jacob Josefson spelade som jag nämnt tidigare på bloggen hela 18.53 varav 26 sek i pp i matchen som var natten mot onsdag, han la en straff också (som han missade) men har inte fått spela efter det under förra veckan. Återstår att se hur det går den här.

UPPDATERAD TISDAG: Såg nu att Staffan Kronwall gjorde mål för Calgary mot Vancouver förra veckan. Calgary har just nu 11 backar kvar.

Det är ju nu som det börjar sållas spelare nästan varje dag där borta, det ryker några hit och dit. Inte så konstigt då premiären närmar sig. Men det gör ju också att det öppnar sig lite möjligheter för de elitserielag, som letar förstärkningar. Kan bli två intressanta veckor fram till NHL-premiären.

Ska föresten påpeka att Linus Klasen klarat sig kvar så här långt trots att han inte har kunnat spela efter smällen. Vore ju fint om han hann få spela en hel match innan premiären och det är ju positivt att de låter honom vara kvar trots skadan.

2 kommentarer:

Lasse sa...

Klasén lär nog ryka han också om han inte får spela något.

Marie Hallman sa...

Lasse: Jo finns viss risk för det men det är ju positivt att han åtminstone får vara kvar än så länge... vet tyvärr inte hur han mår dock.