torsdag 9 september 2010

Elitseriemingel


(Så var det dags för det traditionella "vem får sparken först fotot". Nä förlåt, fotot på alla elitserietränarna ska det ju vara. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Mindre än en vecka kvar nu till elitseriepremiären och dags för elitseriens upptaktsträff. Var väldigt mycket folk på plats.



(Alla på en gång ingen panik. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Tränarna tvingades leverera ett guldtips och resultatet blev följande:
HV71 fick sju röster
Färjestad två röster
Timrå en (det var Timrå som röstade på sig själva)
Skellefteå en (även här var det röst på sig själv)
Djurgården fick en röst.


(Där satt den! Alla tränarna på plats trots bilköer in till Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Vem som tippade DIF? AIKtränaren Roger Melin. Fin passning där kanske apropå debatten om Eddie Meduza och Madonna?


(Brynäskaptenen Andreas Dackell och Djurgårdsforwarden Daniel Widing spanar in oddsen på vem som vinner serien. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Det bästa med de här träffarna är möjligheten att mingla runt lite och lyssna med, klubbledare, tränarna och spelarna (en från vardera lag) lite småsaker som man undrar men kanske inte sätter sig och ringer runt och frågar. Bra tillfälle till informell frågestund alltså. Så det blir inga intervjuer så från den här dagen här på bloggen.

Däremot har jag såklart rotat runt bland souvenirerna. AIK och SSK hade inga och DIFs tog slut så snabbt att jag bara hann norpa sån snusdosedekoration. Linköping hade som alltid lite roliga grejer, hittade även en fin kalender hos Brynäs, kul nyckelring hos Luleå, anteckningsblock hos Timrå med mera.Nu har jag inte tänkt behålla allt detta själv utan tanken är att någon av er läsare ska få grejerna.


(Lite souvenirprylar. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag har bara ett förbehåll och det är att jag inte har råd att skicka dem så den som är intresserad av en souvenir måste kunna hämta dem på antingen en match på Hovet eller i Axa.

Det är bara någon enstaka grej från några av klubbarna men dra iväg ett mejl ni som till äventyrs vill ha en souvenir och säg vilken klubb ni håller på så får vi se om vi kan styra upp en överlämning av de grejer som finns! Obs dock inget med AIK och SSK,fanns helt enkelt inga grejer. Först till kvarn gäller för övrigt.

9 kommentarer:

Matte sa...

Dif hade ett anteckningsblock och klistermärken också och ett skrytdokument om deras juniorspelare.
Jag och Janne Bengtsson försåg oss med de två sista anteckningsblocken ;-)
Och sedan är den lilla svarta plastgrejen med emblemet på ingen snusdosedekoration. (Det är den för liten för att använda till och det vet jag trots att jag inte snusar ;-) ) Det är ett linsskydd till en kamera.

Snålt av AIK och SSK. Några klubbnålar hade de väl kunnat slängt med i alla fall i brist på annat. Om man är konspiratoriskt lagd kan man se det som ett tecken att dessa båda lag kanske ramlar ur.

Snackade lite med Daniel Rudslätt och han berättade att han inte tror att han blivit sämre av åren i Tyskland - tvärtom faktiskt. Han ser sig själv heller inte riktigt som en utpräglad målskytt och trivs bra med Steen och Gynge. Frågade om han han inte borde lira med Sandberg och Bång i stället för att bilda den "sniperkedja" men han tyckte att de spelat tillsammans så länge och att det är svårt att komma in som ny och anpassa sig till dem. Var bättre om Tobbe eller någon som spelat med dem tidigare fortsatte göra det.

Frågade också om hur de ska hantera den dipp som alla nykomlingar får efter en bra start. Han hoppades att den skulle bli så kort som möjlig men var medveten om att den kunde komma.

Linus sa...

Matte: Det är "snusdosedekoration", grejjen den används till är det lilla locket där man lägger gamla påsarna i.

Marie: Detta är enda bloggen jag läser, uppdaterar flera gånger per dag för att se nya färska nyheter/intervjuer om DIF. Du gör ett toppenjobb!

ADHD sa...

Marie, du gör allt för dina läsare! Typ; "hör av er om ni vill ha grejerna så fixar jag det" :-)

LHC-grejerna kan du nog lämna tillbaks, för det är väl ingen som vill ha!?

Marie Hallman sa...

Matte: Ah, du vet ju nu att det är till snusdosan! Och nu vet jag vart alla DIF prylar tog vägen! Bra där med Rudslätt :)

Linus: Tack för info där och tack snälla för pepp. Det värmer enormt :)

ADHD: Jo men någon finns det nog?! Var om inte annat ett fint svettband, en isskrapa (om jag minns rätt, har påsen i bilen) med mera fån LHC. :D

Anonym sa...

Njaaaa..

Kelle sa...

Hur naiv är du? Skriver om Stockholmshockye och lottar ut prylar från 1 lag av 3, SSK är iofs inget Stockholmslag!
Att du tar skiten med dig är skrämmande.. Har du missat kulturen hos supportrarna Mari?

Marie Hallman sa...

Kelle: Hade det funnits AIK och SSK prylar så hade jag såklart tagit det med men det fanns ju inte. Jag förstår inte din fråga om supportrar riktigt. Jag tror jag har rätt bra pejl på vad klackarna står för och även de andra fansen men varför man inte ska kunna ge till exempel barn lite kul smågrejer begriper jag inte. Det här är souvenirer som klubbarna säljer och om då någon vill ha dem så är det bara kul att kunna skicka dem vidare. Var inte på så blodigt allvar utan mer som en kul grej. Och det finns en och annan som läser bloggen som har släktingar, vänner eller som själv håller på lag utöver AIK, DIF och SSK så varför inte?

ADHD sa...

Jag vet flera supportrar till andra lag som läser den här bloggen. Även om de flesta så klart håller på DIF, AIK eller SSK.

Marie Hallman sa...

Adhd: Tack :)