lördag 18 september 2010

Helenius "Verkligen en tuff förlust"


(Riku, nysnaggad och bedrövad över andra raka förlusten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det var en bedrövad Riku Helenius som satt i SSK:s omklädningsrum efter matchen.

Två tappade segrar och dessutom hemma sved rejält.

– Det här var verkligen en tuff förlust. Det var viktiga poäng för oss, vi har inte råd att ta en massa förluster. Vi hade haft en helt annan sits om vi hade vunnit men nu är det som det är. Det går inte att göra något åt det som har hänt. Det är bara att göra sig redo för tredje matchen (AIK borta på Hovet på torsdag) och ta poäng där i stället.

Extra tungt att ni har inlett med två hemmaförluster?

– Det är det då man alltid vill vinna och spela bra hemma inför sina fans men sett till tabellen så spelar det ju ingen roll. Det är tre förlorade poäng oavsett om man tappar de hemma eller borta. Sedan brukar det vara lättare att vinna på hemmaplan och de poängen måste man ta vara på, att vi har förlorat sex poäng här nu är inte bra.

Ni har tagit ledningen och sedan tappat den i båda matcherna. Vad var nyckeln till att Färjestad kunde vända i dag?

– Jag vet inte men det blev ett lurigt skott vid det andra målet, pucken tog på någon spelares axel typ och ändrade riktning men sedan fortsatte vi jobba hårt så just att de fick mål där borde inte ha varit något problem, säger Riku och gör en kort paus.

Sedan säger han självkritiskt:

– Men jag måste vara bättre själv, jag är inte bra nog

Hur då menar du?

Nä men som målvakt så måste du spela så att du hjälper laget att vinna och det (vunnit) har vi inte gjort än, så jag måste bli bättre.

På vilket sätt? Måste du ändra något i spelet?

– Nja det tror jag inte. För jag vet inte om det hjälper att börja ändra i det spel man har utan det handlar mer om att träna ännu hårdare och ännu bättre och bygga självförtroendet utifrån det jobb man gör på träningarna. Det är bättre att göra det, att förbereda sig inför match med ännu hårdare jobb på träningarna än att börjar ändra i spelstilen och så. Och jag har ju spelat här förr, hade samma stil då som nu, och det funkade bra då så jobbar jag bara lite hårdare och förbereder mig än mer noggrant så ska det nog lösa sig.

I premiären slet Luleå hårdast, i dag (lördag) mot Färjestad var ni det hårdast arbetande laget i den här matchen och spelade mycket bättre än senast?

– Ja, jo det gjorde vi så jag vet inte vad som hände, hur de kunde vända. Men de fick studsarna med sig, som vid andra målet där, vi fick det inte. Sedan var vi lite felplacerade vid tredje målet men så kan det vara ibland, att det andra laget har turen på sin sida, säger Helenius.

Att han tog Dick Axelssons andra friläge, när Färjestadsforwarden kom en mot en i slutet av andra, tar finländaren med en axelryckning. Det var dock en fin räddning då Axelsson försökte köra en repris på 1-1 målet.

Förstod du att han skulle pröva samma fint igen?

– Äh jag vet inte vad jag väntade mig så det vara bara att vänta ut honom och ta pucken och det gjorde jag men det spelar ju ingen roll nu att jag räddade där, det spelar ju ingen roll när vi inte vann.

Copyright: TT/ Marie Hallman

Inga kommentarer: