onsdag 29 september 2010

Johan Andersson " Vi sa att vi skulle våga mer"


(Johan Andersson, kung på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Fyra mål på fem matcher.

Och segerskytt i de två vinster som AIK har tagit – först mot Frölunda på övertid och på tisdagen mot Djurgården i första tvillingderbyt på över åtta år.

Men derbykungen Johan Andersson hyllar själv helst alla andra:
–Jättekul att få avgöra matchen. Men det är alltid den som gör målen som får prata i pressen och så, men det är laget som ska framhållas. Alla gör ett jättebra jobb, från materialare till alla andra gubbar, säger Andersson.

Han och de andra spelarna fick vänta en 15-20 minuter extra på att komma ut på isen. Detta sedan ett gäng som säger sig hålla på Djurgården fick knalla över helt obehindrat till AIK klacken och där försökte mucka bråk.

Spelarna själva visste inte vad som hände. De väntade tålmodigt:
–Vi drack lite sportdryck, skämtade lite, alla förbereder sig på sitt sätt. Det är synd att det blir sådär men det var lika för båda lagen, konstaterar Andersson.

Vad säger du om hela derbyupplevelsen för din del?
– Jättekul att det var så mycket folk här, det var skön stämning i hallen. Det kändes jättebra att kunna ge våra fans en seger också nu när det var så många här och hjälpte oss att vinna.

AIK har haft problem med målskyttet och inför matchen sa Roger Melin till sitt lag att:
– Det är dags att ta för sig och visa att ni tillhör den här serien, det berättade AIK-tränaren på presskonferensen efteråt.

Och AIK-spelarna tog till sig den instruktionen på bästa sätt:
–Ja, vi sa att vi skulle vara lite mindre respektlösa, att vi skulle våga mer. Vi vet vad vi kan rent fysiskt och sa väl att vi skulle våga släppa loss, släppa på tyglarna, göra en dragning eller en flippmacka eller så och jag tycker vi gör det bra idag, säger Johan Andersson.

Beskriv dina två mål (3-2 och 4-2):
– Det första var en retur den slog jag in på backhand. Vi gör ett bra byte, de får inte ut pucken riktigt. Jag snappar upp en retur och pillar dit den.. Vi det andra så var det en DIF-back (Printz) som slog en indianare rätt på mitt klubblad. Det var bara att blunda och skjuta, ha, ha.

Nu är ni bäst i stan, sjua med sex poäng och två pinnar före elvan Djurgården på fyra. (Länskonkurrenten SSK är sist med två poäng).
– Ja, det där ju bra men vi måste fortsätta... alltså det här är omgång fem av 55, vi ska inte vara allt för glada för det här.

Nu är du delad tvåa i elitseriens skytteliga?
Ja det är kul! Men man åker ju inte runt och funderar på om det ska gå dåligt eller bra eller om man ska göra mål. Man tänker på vad man kan prestera och målen kommer om man kämpar.

Men du måste väl vara lite nöjd med din egen insats nu?
– Alltså… jag är inte missnöjd men inte nöjd heller. Allt kan bli bättre, det är det jag menar, nöjd det får man inte vara, för då blir man inte bra.

Det är ändå du som har avgjort matcherna i de två fajter som ni har vunnit?
– Ja men det är mest tillfälligheter tror jag, säger Johan Andersson.

När han bli ombedd att analysera insatsen så säger han att:
– I första perioden är de (Djurgården) lite bättre än oss, sedan tar vi över allt mer eftersom. Det är svårt att säga vem som är bra och vem som var dålig men jag vill väl tro att vi (AIK) var lite bra i alla fall?! Ha, ha.

Vad avgjorde den här matchen?
 – Att vi vinner lite fler närkamper, täcker mer skott, det är mest såna småsaker.

Nu har ni fått er första seger, börjat göra mål, är bäst i stan, vad betyder det för självförtroendet?
– Att det var just derbyt spelar ingen roll, det var en match som alla andra, det där betyder mer för fansen. Men visst, det är första trepoängaren, det var skönt att få bort den nollan ur kolumnen. Å andra sidan får man inte bli för glad vid en vinst eller för ledsen vid en förlust. Nu ska vi bara hem och sova, sedan är det träning och sedan ska vi till Skellefteå (på torsdag).

6 kommentarer:

Hans sa...

Andersson, Fasth och alla andra Allsvenska spelare vi har i laget - tillsammans med våra egna juniorer, typ Nemeth, Fille och Jocke. Gozzi och AIK-ledningen visar på en bra förmåga att hitta guldkornen som kan utveckla sig till elitseriespelare. Kul! Frågan är nu bara om alla orkar köra på i 55 omgångar också? Den som lever får se. Fast just nu njuter jag bara av djurgårdskrossen igår. :)

Benny sa...

Nu är ju inte Fille (Filip Olsson) något fantastiskt att hänga i julgranen. Han höll ju knappt allsvensk klass förra säsongen och var bänkad hela derbyt igår och lika bra det. Han hade nog drullat till det rejält om han spelat, precis som Nordström gjorde två gånger om mot SSK med baklängesmål som följd. Låna ut dessa spelare i stället så att de får spela seniorhockey och värva mer etablerade backar tillsvidare.

Anonym sa...

Filip Olsson är en riktigt bra "spelare". Han behöver bara käka lite gröt och lägga på sig några kilon så är han elitseriemässig. Garanterat.

Marie Hallman sa...

Hans: Ja otroligt att se vad spelare som har kallats för "reapriser", "röda lappen spelare" "hittade på soporna" osv kan prestera. Skön revansch för samtligan där antar jag. Det har ju varit en del kritik från de egna leden också under inledningen och krav på värvningar men de kraven kanske förs fram lite tystare nu? Det känns som jag har skrivit tidigare som det finns potential i laget, det gäller bara att de vågar. Jag gillar Melins inställning - att gå in och våga slå en flippmacka istället för att försöka backa hem coh grisa sig till poäng. Grattis föresten, förstår att alla AIKare njuter idag.

Benny coh anonym: jag tycker han är lite svårplacerad Filip, ena dagen flipp nästa flopp. Väldigt ojämn men det kan ha med åldern att göra. Å andra sidan är ju unge Nemeth väldigt, väldigt bra. Stort att han kliver fram som han gör. Han och Fredrik Claesson i DIF ska bli kul att följa.

Erixon sa...

Kul att solnahybrisen slår till igen.. Vi förlorade mot Ssk och Rögle förra säsongen med och de var lika dåliga som gnaget iår.
Väl mött nästa gång. Då är vi 10p före er.
Div1-förening med div1-fans..

Marie Hallman sa...

erixon: den här matchen måste ha varit en perfekt tändvätska för DIFs spelare i alla fall. För att inte tala om det rådande tabellläget. Blir man inte tänd av det i DIF nu då blir man det aldrig.