måndag 27 september 2010

Mario Kempe: "Jag har längtat efter den här matchen sjukt länge"


Dags för derby! Första tvillingderbyt på åtta år och jäklar vilken fest jag hoppas att det blir. Här är lite att tagga med, samma frågor till Blomdahl i AIK och Kempe i DIF. Här har ni Kempe, Blomdahl finns i inlägget under.

 
(Mario Kempe i somras. Foto privat/arkiv)

Hallå där Mario Kempe, 22 år, forward i Djurgården.
Känslan inför i morgon?
– Det är en sjukt bra känsla. Jag har längtat efter den här matchen sjukt länge. Det ska bli otroligt kul, jag ser verkligen fram emot det. För mig känns det som att det är den största matchen som jag har spelat hittills i min karriär. Jag har längtat efter den sedan jag skrev på för Djurgården, för AIK var redan klara då för elitserien. Om matchen verkligen är större än JVM-finalen? Ja, jo på ett annat sätt. Jag har ju varit Djurgårdare hela livet så det har alltid varit en dröm att få spela ett derby. JVM-finalen var stort det var det, men som sagt på ett annat sätt så det väger jämt där.

Hur tung prestige är det att vinna den här matchen jämfört med andra? 
– Det är självklart prestige mellan Djurgården och AIK så, men samtidigt så är alla matcher lika viktiga. Det ska inte vara någon skillnad egentligen, men äh, det kommer att vara mycket prestige. Det kommer att märkas på läktaren och på isen också tror jag. Det är oftast så i såna här matcher, då blir det lite slutspelshockey. Det blir mycket köra och kanske inte lite mycket tänk som i vanliga matcher. Men kan man hålla sig kylig så kan man nog tjäna på det.

Hur laddar du inför matchen?
– Jag laddar som inför alla andra matcher, jag tänker inget annorlunda. Jag brukar få bra sömn på natten innan, käkar bra, brukar inte tänka på matchen så mycket innan. Jag brukar börja tänka på den någon timme innan, skapa positiva bilder så att man blir på bra humör. Jag spelar bättre när jag är på bra humör så jag försöker se lite bilder där jag ser mig själv göra bra saker.

Vilken musik har du i öronen?
– Jag brukar inte ha med i-poden till omklädningsrummet, jag brukar mest lyssna hemma på den och då kan det bli allt möjligt men Hellacopters har jag lyssnat på mycket på slutet, de får mig att må bra. Musik i omklädningsrummet?  Det är lite olika, nu på slutet har Nisse styrt, då blir det mycket Hoffmaestro. De är sköna, det är mycket fart i den musiken och så är det mycket klassisk rock också, som vanligt inför matcherna.

Vad är det första du vill se när du sätter första grillan på isen i Globen?
– Att det är fullsatt och ett jäkla drag på läktaren. Det är huvudsaken! Att AIK har derbyt spelar ingen roll, jag tror våra fans kommer att höras lite bättre i alla fall.

Vad ser du fram emot mest?
– Det är främst att få lira matchen! Och så allting runtomkring. Det är ju derby och det enda derbyt som jag har spelat innan var Mora-Leksand och jag tror inte att det går att jämföra med det här. Djurgården mot AIK är det hetaste derbyt i Sverige så jag ska bara njuta av hela upplevelsen, att få spela matchen.

Du måste tippa. Hur går det? Och vem blir matchhjälte – du får ta dig själv?
– Vi vinner! Och jag tror att jag avgör. Jag tror att vi gör vår bästa match för säsongen, kör över dem och vinner med 4-0.

Inga kommentarer: