lördag 25 september 2010

Noterat från Södertälje – Timrå 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)



Matchen:  MM Nja. Bättre spel från båda sidor efterlyses.
Målvakter:  Riku Helenius, SSK,   och Juha Pitkämäki, Timrå
Publik:   3 831
Domare:   Christer Lärking & David Bergman

 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i SSK
MMM   Patrik Carlsson, f
MM   Ryan Lasch, f
M  Joakim Eriksson, f.


Kvällens...

... videokoll: Kom redan efter 2.25 då Timrå fick in ett mål med hjälp av en skridsko.

...0-1 (2.25) Jeremy Boyce  (Anton Axelsson, Andreas Valdix)  Skott av Anton Axelsson från kanten, retur, sedan störtar ett helt gäng spelare ner mot kassen, där är Jeremey Boyce skridsko sist på pucken men eftersom han bromsar  och därmed även bromsar in pucken och inte gör någon sparkrörelse så döms det som mål efter videotitt. Målet var för övrigt den 17-årige Huddingekillens första i elitserien.

 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)



... vikarie: Elias Granath blev utvisad för interference men åkte inte och satte sig utan linkade istället iväg mot omklädningsrummet med en trasa skridskoskena. En Timråspelare fick vara stand-in för Granath.

... kontring: SSK hade pp men det var lite slarvigt som senast och vips hade Timrås Robin Lindqvist snott åt sig pucken och trampat ner mot Riku Helenius, han drogs om kull av Timo Seppänen som hade lite tur som ”bara” fick utvisning. Var inte långt ifrån en straff där men Lindqvist hann fullfölja skottet om än liggande och då blir det ingen straff.


 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... första elitseriemål i SSK-tröjan, blev det för Patrik Carlsson, som körde en tidsmässig repris (nästan) på Timrås mål när han kvitterade för SSK efter 2.24 men då i mitten periodon såklart. Carlsson har gjort två elitseriemål tidigare, båda för Frölunda så det här var hans tredje totalt.

... 1-1 (2.24) Patrik Carlsson (Stefan Bemström, Lukas Kilström) Carlsson bryter in från kanten och fintar bort ett par Timråspelare och Pitkänen med skottfinter innan han till slut kan lägga in pucken i öppet mål.

... klackspark:  Arto Laatikainen skulle rensa och klackade bort pucken som lite olyckligt hamnade hos Timrås Gabriel Karlsson som (tursamt för SSK-backen) sköt i stolpen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... glaskross. Plexiglaset rök efter 5.36 då en SSK-spelare som jag är lite osäker på vem det var, kan ha varit Fredric Andersson, tacklades så att glaset splittrades och landade i en hög på isen. Det tog en evighet att få bort det och ett tips till den kille som sköt splittret framför sig på en spade längs halva isen är att ta kortaste vägen och lägga det i ett hörn utvisningsbåset nästa gång en ruta spricker precis bredvid just det båset. Nu rasade det av glas från spaden så att spelarna fick åka efter killen med spaden och plocka splitter med både händer och klubbor. Inte bra.

… neeeeeeeeeeeeej: SSK fick pp halvvägs in i tredje och radade plötsligt upp chanser. Lasch hade öppet mål men Pitkämäki kom i vägen (se artikel), Matte Carlsson sköt utanför och  Joakim Eriksson körde ett stålmansdyk för att styra in en retur men det ville sig inte.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


…kalldusch: Timrå hann inte bli mer än fulltaligt så small det. I fel kasse, dvs SSK-målet, så klart.

… 1-2 (11.06) Antti Halonen (Fredrik Hynning, Gabriel Karlsson).  SSK-backen Tim Heed som hämtats hem från Växjö blir stressad, ska rensa men råkar skicka pucken rätt bak till Halonen som klipper till med ett slagskott. Ridå ner.

… avslutning:  Det kändes som om luften gick lite ur SSK på slutet. Helenius fick lämna kassen mot slutet men inte ens då blev det något jättetryck utan istället kom, på andra försöket,  ett mål till för Timrå, nu i tom kasse.


  (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… 1-3 (19.59) Timo Pärssinen (Anton Lander, Mikko Jokkela).  

Skotten i matchen:  33-25 (12-4, 9-8, 12-13)


copyright :www.hockeymedmariehallman.se

4 kommentarer:

SSKare sa...

Det var fan inte mål! Har kollat reprisen typ 100 gånger snart.
Lärking Sveriges sämsta domare? Ja han bevisar det igen tyvärr. Blir utbuad efter det tveksamma målet och tappar sedan "den röda tråden"
Satt otroligt långt inne att ge SSK ett PP på alla regelvidrigheter som hoppades över.

Spelar lixom ingen roll med 15 domare på isen om det är fel 15! Ser ingen fördel ännu då materialet är så d-a dåligt!!!

Marie Hallman sa...

SSKare: jag såg bara målet på jumbotrornen men jag vet att det är nya regler nu, förr räckte det med att pucken tog på skridskon för att det skulle dömas bort. Nu måste det till en sparkrörelse, en pendling på benet och eftersom han bromsade in pucken så tror jag inte att det räknas som en pendlande sparkrörelse.

kent sa...

Han glider in med pucken. Alltså ingen "spark" i den bemärkelsen.

Istället för att tjura över detta mål så kanske man skall se hur tafatta SSK är. Hur många 2-1 hade man 4-5? Utan att ens få till ett skott på mål.

DÄR har vi ett av Sports många problem.

Popovic, jag har ögonen på dig

Benny sa...

SSK:arna rackade ned på AIK:arna för den dåliga publiksiffran i "lill-derbyt". Ni är ju inte så värst många fler själva på era hemmamatcher. Tycker nog SSK ska knipa så länge se själva inte orkar över 4 000.