torsdag 16 september 2010

Noterat: Södertälje-Luleå 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Här har ni lite noterat från matchen mellan SSK och Luleå.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM (Bra drag på både is och läktare. Härligt!)

Målvakter: Riku Helenius, SSK, 72,73 % och David Rautio, Luleå, 93,75 %.

Publik: 4 414.

Domare: Sören Persson, Mikael Nord

Bäst i SSK: MMM Martin Chabada, f, MM Mattias Carlsson, f, M Ryan Lasch, f.

Bäst i Luleå: Laginsatsen.


Kvällens...

... entre skedde inte från en lastbilshuv som den har gjort de senaste åren. Lastbilsfronten är nämligen i särplockad och ett minne blott, nu var det bara en svart tunnel.Lite synd tycker jag som tyckte det var kul och kult med lastbilen.

... duckning. Det var nära att domaren Sören Persson fick pucken i huvudet när Martin Chabada sköt mot mål men pucken flög förbi. Fin reaktionstid på såg dock till att allt gick bra.

... rivstart: Nyssnämnde Chabada var sugen att klämma åt sin gamla klubb och pepprade Luleåmålet så fort han var inne. Det gav SSK.s första mål för säsongen.

... 1-0 (3.27) Martin Chabada (Lukas Kilström). En passning in från kanten till Kilström som klipper till från blå, Chabada står mitt i slottet, helt ostörd och styr in pucken som studsar via Rautios benskydd och i en lite båge över armen och in i mål.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... snabb replik och kvällens första pp-mål kommer då Luleå efter hård press får in ett skott.

... 1-1 (7.55) Janne Niinima (Per Arlbrandt, Mats Lavander) Spel 5 mot 4. Den hårdskjutande finländaren klipper till från blå i pp. Helenius är skymd när han släpper in pucken. Seikola kändes sig väl sådär i utvisningsbåset där han sonade en hakning.

...tunga kväll får nog till skrivas Pierre Hedin i SSK. Han fick en rad smällar och såg ut att tappa lite fokus av det.

... haveri: Hockeyligans upphottade liverapportering står och tuggar och funkar mestadels inte alls. Var likadant i går. Klantigt.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... rivstart 2: Luleå fick fin start på mittperioden med ett snabbt mål.

... 1-2 (1.53) Pierre Johnsson (Sebastian Enterfeldt) Skott från blå där Luleåspelare återigen får skymma Helenius i lugn och ro.

... friläge: Luleås Sebastian ENterfeldt kom helt fri cirka 13 minuter in i andra med SSK-målvakten, pinnade på bra men lyckades inte överlista Helenius som gör en bra räddning där.

.... räddning på mållinjen: Luleås Kim Karlsson var nära att peta in en lös puck som låg precis vid mållinjen, snett bakom ryggen på Helenius men SSK-backen Blaz Gregorc lyckades veva bort både Karlsson och pucken. Och fick två minuter i utvisningsbåset för det.

... lugn och ro: SSK bjöd Luleåspelarna på lite väl mycket luft vid de tre målen så att de både fick styra och passa i lugn och ro. Det håller inte.

... sista näst sista chans: Markus Seikola laddade, Rautio gav retur, Linus Videll försökte få in den och var så nära men nej. Sedan var det en minut kvar och tiden rann ut för SSK som även plockade ut Helenius på slutet.

... Skotten i matchen: 5-4, 4-6, 7-1 = totalt 16-11.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

6 kommentarer:

Clarence sa...

apropå liverapportering... Inget pling på tavlan i Hovet om mål i övriga matcher. Bara någon stel rapportering om aktuell bomben (där det var fel resultat på en av matcherna) och dessutom aktuella tecken i powerplay. Har man liksom lirat en trippel och har den mat man ser på inne vill man ju veta hur det går i övriga matcher. Som det var nu fick jag surfa in på mobilen med jämna mellanrum för att se vad det stod mellan SSK och Luleå eftersom det inte rapporterades ett skit från den matchen. Jag hade etta där och då sket det sig, hade annars tvåa på Brynäs-Modo och på SAIK-Färjestad.

Jacke sa...

16-11 i skott??? Vad är det för siffror.
Och bara 4 414 i Templet a ka Rucklet. Vart var alla hängivna Tokar som Kent Fredriksson med flera brukar tjata om? Gnaget hade ju klart större publiksiffra. SSK blir än en gång elitseriens sämsta publiklag.
Och Fredriksson som har tjatat om slutspelsplats och allt för SSK. Märkligt att vara så styv i korken men sedan bli helt oysnlig när det går emot lite. Varför? Klar pajasvarning på det.

BigDan sa...

Synd att inte Sören Persson fick det där skottet rakt i huvudet och blev borta resten av säsongen, en domare med riktigt skitig buk den där Persson.

Sämre domare får man fan leta efter!

Marie Hallman sa...

Clarence: ja de låter skit tycker jag. Man vill ju veta hur läget är oavsett om man har spelat eller inte och har man spelat andra spel än bomben är det ju också intressant. Märkligt! I Templet plingade det på jumbotronen så det måste vara någon miss från DIF. Undrar vem som har koll på det där, ska klura på vem man kan fråga. Ednertz kanske...

jacke: ja helt sjukt. Men det var mycket bättre fart än vad det låter när man hör skotten. Vilket väl då tyder på a) dåliga skott som itne går på mål och b) som Chabada säger ovan att luleå var jäkligt bra på att blockera skotten innan de nådde fram till mål.
Jag tyckte för övrigt att det publiksiffran lät märkligt, såg ut att vara fler. å andra sidanär det svårt att göra ett överslag med de där två stora restauranghålen mitt i.
Bara hopppas att fansen fortsätter komma på både AIK och SSKs matcher trots varsin förlust.

Bigdan: Ouch nu var du hård där. Men visst vara han snabb? Som en vessla.

Cylinderhatt sa...

Det kan ju inte bli sämre i alla fall. Luleå spelade riktig skithockey och att bara skjuta 11 skott, kommer aldrig hålla i längden. Tror SSK får det lättare mot lite bättre motstånd.

Marie Hallman sa...

cylinderhatt: ja säga vad man vill om Lule men de var effektiva i alla fall! Ska bli intressant att se hur SSK klarar sig mot Färjestad nu.