söndag 19 september 2010

Printz: "Självklart ska vi försvara målet bättre"


(Enkla misstag fällde DIF men de går ju å andra sidan att rätta till enkelt också. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Djurgården har haft rätt svårt uppe i Övik och lördagsmatchen blev inget undantag.

Det fina spelet från premiären hade inte följt med upp till första och andra perioden.

I tredje blev det bättre men Djurgården kom aldrig närmare än 2-3.

Jag kollade läget på söndagsförmiddagen med David Printz.

Och påpekade att det ju var helt soprent framför Djurgårdsmålet vid samtliga Modomål i går.

–Ja, defensiva så är vi inte alls bra, vi är halvt sega där och gjorde misstag i både defensiv och offensiv zon så att de fick kontringar. Men det var enkla misstag, som går att rätta till relativt enkelt och det är ju bra i alla fall.

Ge några exempel på de där enkla misstagen?

– Som att jag tappade pucken vid offensiva blå så att han kom fri, sedan var det någon som försökte pincha i sargen och då kom de två mot en och fick en halv kontring där och sådär.

Beskriv ”pincha” för de som inte vet vad det är?

–Att man stöter fram i backposition så att pucken inte ska gå förbi men ibland blir det fel, säger Printz.

Men nu är det inte bara hans fel att Modo vann, det får nog alla på planen ta åt sig av då det som sagt var väldigt vidöppet hemåt från alla inblandade Djurgårdsspelare.


(Widing trycker till. Foto Andreas Grandin)

– Jo, så är det absolut, det är inte bara en spelare men jag tror att de där misstagen är något som vi kommer att få titta på och se på video och se vad som hände i de där situationerna. Men självklart så ska vi alla försvara målet bättre.

Du sa att det är misstag som ändå är rätt lätta att fixa till?

–Ja, det var mer personliga misstag, det är inte sånt som händer varje gång.

Det är inget systemfel i spelet?

– Nej precis. Utan det är misstag som varje individ får tänka på själv och misstag händer. Tyvärr var de misstag som hände i går ödesdigra för matchen, säger Printz.

Men helt mörker var det inte.

I tredje började Djurgården knappra in på Modos ledning genom reducering av Christian Eklund (12.26) och Andreas Holmqvist med 19.00 på matchuret.

Hur nära var det att ni snodde åt er någon poäng där?

– Alltså hade vi fått igång målskyttet tidigare så hade det gått för jag tycker att vi gör en bra tredje period. Jag tycker själv att jag själv och alla andra hade mer fart, vi var bäst i tredje men det räckte inte. Och det gäller att vi startar matcherna bättre än vi gjorde, vi måste se till att vara mer intensiva genom hela matchen.

Hur tycker du att det har gått så här långt annars? Första matchen var ju grym?

– Ja då gick det otroligt bra, det var en otrolig kämpainsats där det mesta fungerade och jag var hyfsat bra så det känns helt okej. Men Modo borta är aldrig en lätt match så jag tycker nog att det ser rätt bra ut totalt sett ändå. Vi sa fortsätta kämpa på, vi vet vad vi ska jobba på.

(Nisse Ekman bryter fram. Foto:Andreas Grandin)

Marcus Ragnarsson är skadad, Stefan Lassen också och i går var Josef Boumedienne avstängd. Det gör ju att ni går ett par backar kort, hur mycket påverkar det spelet?

– Ja men man kan inte göra så mycket åt det heller. Ragge är skadad och kommer tillbaka när han kommer tillbaka och då blir han en stor tillgång för oss. Nu har vi det material som vi har, alla vet hur det är och vi gör så gott vi kan. Det är klart att det gör lite skillnad när så många är borta men det är inget som någon tänker på, det är inget vi har kontroll över ändå.

Har ni som har varit med längre fått dra ett extra lass?

– Nej jag vet inte… med tanke på att de unga har gjort det bra. Fredrik Claesson har ju gått in och spelat jättebra för sin ålder. Jag trivs och spela med honom. Sedan att Ragge som är en sån spets är borta är så klart tufft, han är ju ingen allroundback direkt så för att vinna måste vi upp ett snäpp allihopa.

Det funkade i första matchen. Jag har sett reprisen och det var kul.

– Ja, det var en publikvänlig match med mycket mål och tacklingar och så. Och publiken var ju fantastisk.

Hur kan det skilja så mycket mellan första och andra matchen?

– Nä men det blir sådär ibland, det går upp och ner och det gäller att få ner svackorna bara. Det är tidigt på säsongen också plus att det som du säger är några borta och skadade. Vi har inte hittat vårt spel helt än heller, har inte kommit in i det med alla nya killar men det kommer att bli bättre co bättre. Vi måste spela ihop oss under säsongen och vara som bäst i april, säger David Printz.

Nästa match är först på torsdag, då Djurgården åker till Gävle för Brynäs borta.


Är det stor skillnad på det Brynäs ni mötte i våras och det Brynäs ni får möta nu tycker du?

– Äh jag vet inte men det är nog inte så jättemycket. De har hållit kvar de flesta, sedan har de bytt målvakter men Bjurling är en bra målvakt, de har kvar ett bra lag och de här juniorerna har tagit ett bra steg framåt. Sedan slog de ju oss med 5-0 nu på försäsongen så vi ska ta revansch på det tycker jag. Vi har ett bra lag men gjorde en svag insats senast, nu ska vi försöka göra en bättre match.

4 kommentarer:

Linnea sa...

Självklart kommer de ta sig ur det här! Titta bara på förra säsongen... Sånt här spel i början av säsongen är Djurgården i ett nötskal.

Marie Hallman sa...

Linnea: Jo det är stor skillnad på starten och slutet. Ofta har man ju vårmatcherna på näthinnan men det blir ju taskigt att jämföra med det, är ju nytt lag som tar tid att spela ihop.

Anonym sa...

Marie: Printz måste väl menat att han står upp och pinchar på offensiv blå för att pucken I-N-T-E ska gå förbi, annars så behövs ingen större felsökning för att förstå vad som gick så fel senast...

Marie Hallman sa...

Anonym: ja sorry, föll bort ett inte där. Bra att du sa till!