torsdag 16 september 2010

Richard Gynge: " Stödet är som att ha pp hela matchen"


(Richard Gynge gillar inte att förlora. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han fick pris före matchen som fansens val av bästa spelare förra säsongen.

Och inledde den här med ett historiskt mål – det första för AIK i comebacken.

– När jag gjorde det så kändes det riktigt bra, nu känns det inte lika roligt längre, konstaterar Gynge efter 1-5 förlusten i premiären mot Linköping.


Det var fullt ös, både ljudmässigt på fansen och på AIK från första nedsläpp. Men den satsningen tog på nykomlingarna.

– Vi börjar riktigt bra och jag tycker att vi är det bättre laget i första. Sedan tappar vi lite i andra och får med oss det in i tredje. Sedan gör vi små misstag där som straffar sig hårt på den här nivån. Det är inga speciella grejer utan en del små misstag i försvaret och då de får mål direkt.


Hade ni behövt få bättre utdelning i första för att hänga i?

– Ja, det hade varit skönt men nu blev det inte så, konstaterar Gynge.


Hans kvittering kom bara 44 sekunder in i andra, men gästerna ökade på till 2-1 halvvägs in i mittperioden.


I tredje fick LHC ett snabbt mål till, kvällens absolut stiligaste då målvakten Fredrik Norrena la en puck till backen Niclas Hävelid som la en perfekt diagonalpass över hela banan till nye LHC-spelaren Matt Murley som med några kroppsfinter vickade bort Christopher Heino Lindberg och iskallt satte 3-1.


Det blev spiken i kistan:

– Ja lite var det väl så men vi orkade ändå rätt bra matchen ut tycker jag. För det är inte det att vi inte orkar som gör att vi förlorar, det är våra små misstag som straffar sig. Så vi ska fortstätta så som vi jobbar i första, vi ska spela så hela matcherna så blir det bättre, säger Gynge.


Det jobb han syftar på är den tunga forechecking som AIK inledde med på högsta växeln.


– Ja, det var full fart, så spelar vi och har man full fart framåt så får man med sig den farten hemåt också, säger Gynge och fortsätter:


– Jag tycker ändå att det, trots omständigheterna, ser bra ut. Kan vi få med oss spelet vi hade i första perioden genom hela matchen så ser det bra ut.


Det såg ut som ni hade lite problem med tempot mot slutet, hur lång tid tar det att komma in i det?

– Jag tror att det kan ta lite tid att komma in i det men jag hoppas vi har kommit in i det redan nästa match, för vi har ju tålamodet och jobbar på.

Jobbigt att det rinner iväg till 1-5 på slutet?

– Äh, just siffran spelar mindre betydelse, noll poäng är ju noll poäng, så de siffrorna spelar egentligen ingen roll. Men det hade varit skönt om vi hade varit med hela matchen, så att vi hade kunnat ta ut målvakten och jobba in något mål till där på slutet, säger Gynge.


(AIK är tillbaka. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Och även om han vill glömma förlusten så lär han minnas känslan när AIK åkte in på isen i ett Hovet som fullkomligt vibrerade inför matchstart:


– Det var fantastiskt, våra fans är grymma, det var jäkligt kul att se. Vi har Sveriges bästa publik- överlägset. Och att de sedan fortsätter stödja oss matchen ut, vad ska man säga? De är fantastiska och går från klarhet till klarhet.


När hörde ni ljudet från rinken?

– Vi hörde de när vi kom ut från omklädningsrummet, det är svårt att beskriva men man får gåshud. Man blir enormt taggad, deras (fansens) stöd i ryggen är som att ha power play hela matchen nästan, he, he.

5 kommentarer:

Erixon sa...

Såg bara 20min men OJ vad Melin hara att göra.
Schysst av Pihl och hålla igen på sen schyssta Open Ice mot han Ericsson. Kunde blvit en riktig knock om Pihl velat.

Eric sa...

@ Erixon

Open Ice tackling är på puckföraren, det var inte Ericsson. Ful tackling av Pihl

Marie Hallman sa...

Erixon och Eric: ja har inte så många tankar kring Pihl och Tobias där men jag håller med om att det finns mycket att göra. Framför allt måste AIKspelarna jobba upp tempot till elitserienivå men det tror jag kommer med ju fler matcher de spelare.

Måns Nilsson sa...

Varför är knappen för taggen "AIK" grå, jämfört med de nadra?

Måns Nilsson sa...

"andra" menar jag ju förstås...