måndag 20 september 2010

Sandberg: " Vilka Frölunda har borta spelar ingen roll"


(Sandberg ser fram emot första bortamatchen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Match i dag, tisdag, för AIK, mot Frölunda borta.

AIK har ju bara spelat en match så här långt och att var flyttad till onsdagen har gjort att Gnaget har fått nästan en veckas uppehåll efter första matchen mot Linköping.

Jag ringde Christian Sandberg som svarade så här på frågan om det har varit bra eller inte:

– Jag vet inte. Det var ju skönt att det drog igång äntligen och då vill man ju fortsätta spela så fort som möjligt, men samtidigt så har vi fått tid att träna bra och det har sett bra ut på träning - jag tror att alla är riktigt sugna på match nu. Vi har haft en bra uppladdning i alla fall, säger Sandberg med ett skratt.

Vad tänker du nu om första matchen? Det kändes som om det dog lite när LHC gjorde 3-1 i början av tredje?

– Nja, jag tror jag har fått frågan förr och har väl sagt då och tycker fortfarande att vi är helt okej i första och andra, sedan var vi inte med alls i nästan hela tredje. Jag vet inte vad det beror på men det kändes som vi hade chansen att vinna hela matchen men sedan fick de några för enkla mål i tredje och det tog luften ur oss. Men vi måste ta med oss de bra grejerna till nästa match plus att vi måste vara lite hetare, driva mer på mål, spela enklare. Det gjorde Linköping och det borde vi också ha gjort.

Det kändes inte som ni kom in på mål som ni brukar vilja och försöka göra?

– Jo, och det var kanske mest från vår kedja som det var så. Vi spelade visserligen okej men vem fan är nöjd med okej? Vi var där men gjorde inte det vi ska och bör göra, inte det som vi hade sagt innan heller. Det kan vara att få ner lite skitpuckar som går in, gå mer på mål och avsluta bättre, ta returer. Men i stället så ville vi göra det lite snyggare och det funkar inte, säger Sandberg och fortsätter:

– Det var ju lite så Linköping gjorde, de gick hårt på mål, sköt och tog returer, tog de där skotten som inte vi gjorde. Och det är ju sånt som kan avgöra matcher. Det gäller att vara het, att vara där framme. Får man med sig lite puckar så kommer de ge andra grejerna men man får börja i rätt ända.

Hur gör man för att få med sig de där puckarna då?

– Nä men om man börjar i rätt läge och lägger in lite enkla puckar på mål, så att man får ett skitmål, då går det lättare, då kan allt börja flyta på. Allt behöver inte vara så snyggt i hockey, det är ändå den som gör flest mål som vinner. Det är bättre att göra tre fula mål än två snygga. Ett mål är ett mål liksom, he, he, säger Sandberg med en glimt i ögat.

Han hör klyschan men den är ju sann.

Att AIK var lite för tagna av stundens allvar, tror han inte heller trots att det både var premiär för hela säsongen och återkomst och jättehausse och allt vad det var.

– Äsch, det var inte så farligt. Vi hade några matcher i kvalserien där det var bra tryck också så man kan inte säga att vi inte är vana vi det. Vi har ändå haft några matcher i allsvenskan också, mot bland andra Leksand, där det har varit mycket (hausse). Jag tycker det kändes som att alla var inställda på det också. Sedan är det klart att man är lite spänd inför matchen men det släppte snabbt och jag vet inte om vi var så pass tagna. Däremot inledde vi piggt, vi var väldigt på i första.

Ja och inte så lite, det var ju galen forechecking där i första. Var det en medveten taktik?

– Nja, någon utpräglad taktik var det väl inte, men det kanske är lite så att man är så jävla taggad, man kommer in på ett fullsatt Hovet, då vill man köra järnet även om man kanske borde spela smartare. Men det är naturligt att det blir sådär, det händer nog fler, he, he.

Men nu är premiären historia. I morgon väntar Frölunda borta. Ett lag som har fått många backskador och senast i fredags förlorade ytterligare spelare.

– Fast det är inget man tänker på. Vilka de (Frölunda) har borta spelar ingen roll. Vi ska åka ner dit och ha en jävligt bra inställning bara. Det kommer att bli en stentuff match men det ska bli häftigt också att åka dit och spela. Vi åker dit för att vinna och ska åka mycket skridskor, spela smartare (än senast), ta mer skott och visa att vi verkligen är där för att vinna.

Vad blir svårast mot Frölunda (på tisdagen)?

– Jag vet inte men för det första är Frölunda ett bra lag, sedan lär det bli en tuff match med mycket folk på läktaren och jag antar att det inte är särskilt många som hejar på oss, ha, ha. Men det kan vara skönt att ha det så också. Sedan kanske det svåraste är att följa det vi har sagt att vi ska göra, de enkla sakerna, få in mer puckar och folk på mål och vara heta, men vi ska göra det bästa vi kan i alla fall.

Inga kommentarer: