torsdag 16 september 2010

Släpp pucken nu då!

Åh vilken höjdarkväll!
Efter gårdagens tjuvstart är det dags för elitserien att dra igång på riktigt med fyra matcher (den sjätte och sista i omgången (Timrå-Frölunda) spelas i morgon.

Dagens delikatesser:

Djurgården-HV71 - med Fredrik Linkan Bremberg och Danne Larsson i fokus när de vänder hem till Hovet i fel tröja....

SSK-Luleå - två lag som dömts ut och tippats i botten av många som vill bevisa att tvivlarna har fel.

Brynäs-Modo - ett första test "på riktigt" att se hur Gävlelaget håller utan muren Markström.

Skellefteå-Färjestad - Viktigt för rookietränaren Anders Forsberg att visa hur han fått i hop laget och så förstås kul att se "nya" Färjestad.

Jag är i Södertälje. Ska skriva för TT där. Känns lite konstigt att missa Linkans hemkomst, synd att de här två matcherna krockar, men det hade kanske känts ännu konstigare att se honom skrinna in på isen???

Jag kommer ha ett öga där ändå, och det kommer antingen komma lite snack som jag gör per telefon när jag är klar med TTs grejer i kväll eller om det blir för sent, så kommer det en uppföljning i morgon fredag, vi får se.

Ska såklart försöka läggga lite grejer från SSK också, är lite osäker dock på hur mycket jag hinner, måste tänka på TTs text i första hand men vi får se, får prova mig fram lite.

Men ni som är på Hovet... har ni lite tankar under och efter matchen som just hemkomsten och vad som hände i övrigt så får ni gärna lägga in det i kommentatorsfältet. Vore kul att läsa.

6 kommentarer:

lan-kan sa...

Domarnivå låg åt alla håll. 2a perioden kass. Kunde ha slutat 2-2 men vafan :)

Charlie sa...

Så galet skön seger! Vackert DIF!

För övrigt, om Daniel Larsson hade vissa sympatier med sig från början så försvann de illa kvickt efter att han betedde sig relativt svinigt på isen. Det fick han höra och kommer få fortsätta höra i vinter.

Charlie sa...

Så galet skön seger! Vackert DIF!

För övrigt, om Daniel Larsson hade vissa sympatier med sig från början så försvann de illa kvickt efter att han betedde sig relativt svinigt på isen. Det fick han höra och kommer få fortsätta höra i vinter.

Marie Hallman sa...

lan-kan. Oki tack. Verkar ha hettat till??? Jag måste kolla reprisen! Bara jag får min nya comhembox att funka.

Charlie: Men vad gjorde Danne då??? Jag såg att Josef fick matchstraff för en checking from behind på Linkan men vad hände mer??? Har inte sett någon artikel om det du nämner (inte än i alla fall, kanske finns bara jag hinner leta)

Kjelle sa...

Boumedienne - vilket jävla hjärnsläpp. Stäng av fjanten i minst fem matcher! Crosschecking över munnen hör inte hemma i ishockey. Fegt att inte kasta handskarna och ta en fajt i stället utan måste använda klubban. Så gör bara FEGISAR och inga riktiga hockeylirare.

Domarduon Andersson/Sjöberg tyckte inte jag gjorde bort sig. Solklara utvisningar varenda en. Duon slutade också ta utvisningar sista minuterna och lät spelarna göra upp om det hela - precis som det ska vara. Alltid fel när domaren ska förfördela något lag när matchen ska till att avgöras.

De som gnällde på domarna i den här matchen är såna enögda hemmasupportrar som tycker precis varje domslut är fel. Tycker det säger det mesta när domarna blev utbuade från dif-klacken när de skrinnade in på isen och det hördes "åk hem domarjävlar" från samma plats redan innan matchen börjat. Går man in med den attityden till matcherna, ja då spelar det ingen roll vad domaren eller domarna gör, allting ses ändå som jättefel.

Stockholmare sa...

Kjelle,
och vi som inte skanderade hatramsor om domarna men som ändå tycker att de gjorde ett dåligt jobb(åt båda hållen)?

Domarna ska döma rättvist och konsekvent och det gjorde de inte. Det var riktigt nära att domarna tappade matchen mot slutet. Tyvärr så har vi inte bättre domare i Sverige.