måndag 27 september 2010

SSK nollade i Linköping. Självförtroende någon?

Fem matcher och bara två pinnar så här långt,
Inte så konstigt om det råder en tungsinne av större mått bland många SSK-fans.

Det var bara en match i dag, ,jag såg den på tv och hade tänkt leverera en intervju här men de jag ville få tag på har inte gått att nå samtidigt som jag kan tänka mig att det pågick en del lagsnack i bussen så därför blir det ingen nu. Ska försöka fixa en i morgon, tisdag i stället.

Det man kan säga så här långt annars är ju att måltorkan består. Bara nio mål på fem matcher är inte godkänt. Av de nio kom dessutom fem mot AIK. Mot LHC blev det noll.
En annan mycket uppenbar iakttagelse är ju att backspelet just nu är lite satana perkele. (med reservation för stavningen).

När Andreas Jämtin får stå och ostörd och lyfta in 3-0 samtidigt som 88 kilo Seppänen vänder baken till och istället för att knuffa undan LHC-spelaren själv ramlar över Helenius (dit knuffad av Jämtin) så att denne, Helenius alltså,  inte kan göra sitt jobb så känns det lite typiskt.

Å andra sidan. SSK är i grunden inte så dåliga som man visar i dagens match. Det känns som att hela laget drabbats av akut brist på självförtroende. och då spelar man som bekant inget vidare.

Men mer om det i morgon, tisdag då kanske.

5 kommentarer:

Anonym sa...

SSK gör ingen dålig match som du vill påskina!? 1-0 är en tok-slashing på Seppänen innan och 2-0 är så djävla offside i målgården så jag vet inte vad.. Vilket lag hade fått energi av att det sämre laget tar ledningen,med hjälp av våran kassa domarkår!

Sen gick musten ur..

Marie Hallman sa...

Anonym: Men det var just det jag menade, att musten går ur. Och andra halvan av matchen var verkligen ingen höjdare. Vad jag försökte få fram var att det finns kvalitet i laget, kvalitet som man inte får fram ur spelarna just nu. Det känns trist för så här få poäng ska SSK inte behöva ha, man har mer kvalitet i laget än så men får inte ut det. Tyvärr.

Kent Fredriksson sa...

Njae, jag vet inte ja. Tabellen ljuger sällan. SSK håller inte. Om man vill slippa hamna i parterr i kvalet så måste det in någon som gör mål eller åtminstone träffar detsamma.

Och, förvisso var Slakas två första kassar regelvidriga.

Nåväl, Marie, jag är glad att du orkar bry dig om SSK. Vi supportrar har börjat lipa duktigt redan.

håkky sa...

Kenth, trodde du var lite tuffare än så.. En ur-sskare med blogg och allt.
Så tålamodslös och uppgiven!

Kan man ishockey så ser man mycket positivt på isen. Sport gjorde långt ifrån bort sig första perren medans domarna knappast förtjänade sitt arvode.

LHC var inte det bättre laget innan denna skandal inträffade. Säger man annat kanske hockey och SSK inte är det man ska lägga sin energi på. Laget behöver inga forum-coacher för att ta sig ur detta. Det finns säsonger där vi vunnit 5-6 första och ändå hamnat i kval, är det 150 poäng kvar Kenth?

Marie Hallman sa...

Kent: Klart jag bryr mig. Min passion för hockey finns kvar oavsett om det går bra eller dåligt för lagen jag följer. Och jag tror inte SSK är körda än. Som Hockey säger, 50 matcher = 150 pinnar kvar att slåss om. Än kan det hända saker.