söndag 5 september 2010

Stefan Johansson: " Jag är inte orolig alls"


(Stefan Johansson är inte orolig. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK vann de tre första matcherna, sedan har det gått tyngre.

I dag, söndag, kom sjätte raka torsken, nu med 2-4 mot SM-liigalaget JYP.

Stefan Johansson brukar höra till de ordinarie backarna, i dag blev det bara 5.13 i speltid.

Men det var ingen skada som låg bakom det:


– Nej, jag var uppsatt som sjunde back från start och det var egentligen inte tänkt att jag skulle spela. Vi har gjort så att de vilar någon spelare i varje match. Förra matchen var det tre andra, den här var det jag och Nemeth.


Så du fick ingen skada eller så?

– Nej, det är lugnt.


Vad säger du om matchen då?

– Det var högt tempo. Det var det. De tutar och kör men jag tycker ändå att vi gör en bra match.


Fast det här är sjätte raka torsken, det är inte så att ni börjar känna lite oro nu?

– Nej, det tycker jag. Vi stirrar oss inte blinda på resultaten, för oss är det viktiga att spelet funkar och att vi är med i matcherna.


(Mikael Österberg och Viktor Fasth fredar målet. Foto: Choke Nygren.)


Har ni varit det då tycker du?

– Ja, vi är med i matcherna. Det är små detaljer som avgör. De är lite hetare på vissa punkter än oss men överlag så tycker jag att vi är med i matchen, men vi har inte den sista finishen som krävs för att få in puckarna, säger Stefan Johansson.


Exakt vad som behövs för att få till det sista har han inte hunnit fundera så mycket på.

Men AIK sköt bara 17 skott mot JYP som sköt 40 och det är inte bra, det håller Stefan Johansson med om.


– Skotten, det kan vi absolut förbättra. Sedan är det inte alltid skotten som räknas och utan det är väl vilka målchanser man har och sånt men visst, vi har inte riktigt kommit in på kassen som vi ska.


Det finns en del AIK:fans som är oroliga nu och börjar undra hur det här ska gå. Vad kan du säga till dem?

– Att vi har mött väldigt bra lag samtidigt som vi knappt haft fullt lag i någon match. Så jag tror absolut att ju längre det går desto bättre kommer det att gå. Vi (i laget) är inte oroliga.


(Foto: Choke Nygren)


Ingen risk att alla förluster sätter sig på skallen nu?

– Nej det gör det inte. Visst, det är inte bra att förlora men jag är inte orolig alls, jag är säker på att vi kommer komma igång (till premiären), vi är lite trögstartade nu bara, säger Stefan Johansson med glimten i ögat.


Han gjorde intervjun mitt i maten (tack för det!!) och blev här tvungen att börjar runda av då resten av laget var redo för avgång med bussen mot Hämeenlinna men vi hann med ett sista ämne.


JYP:s första mål, kvitteringen till 1-1, kom nämligen utan att alla på isen var redo för spel.

Det kom direkt på en tekning, samtidigt som AIK-målvakten Viktor Fasth inte uppfattat att spelet sattes igång:


– Nä det var lite konstigt. Vi vinner en tekning och drar den klockrent bakåt, men domaren hade inte uppfattat att Fasth stod och drack vatten och inte var med alls. Så han hinner inte uppfatta att spelet har börjat. Så vi vinner teken och drar den rakt bak i eget mål. Det var lite komiskt på ett sätt.


Det tyckte inte Fasth va?

– Nej… inte direkt. Och hela laget var ju besviket, alla var arga på domaren.


(Här är Fasth med, värre var det vid 1-1 där domaren släppte pucken samtidigt som AIK-målvakten drack vatten. Foto: Choke Nygren)


Och det var aldrig tal om att göra om teken?

– Nej, han vägrade, avslutar Johansson innan han kastade i sig det sista av käket och drog iväg mot spelarbussen.


AIK spelar den tredje och sista matchen på Finlandsturnén på tisdag, då mot HPK.

Den som vill se statistik från dagens match kan kolla här.


Stort tack till Choke Nygren för matchbilderna!!!!!!

19 kommentarer:

Kent Fredriksson sa...

Utan att förringa AIKs insatser på något sätt, men när ett sämre lag möter ett bättre så är det alltid de små detaljerna som avgör.

Man tycker att man är med i matchen, man är inte utspelade på något sätt...och så pang. Ett par kassar i köket.

Järnkamin sa...

Va? Berättar han inte helt öppen hjärtigt i media att det råder oro i laget? Shit, tappar hakan asså!!

Marie Hallman sa...

kent:jo, men det där 1-1 målet tar ju priset. Nu har de väl lärt sig vara alerta ända tills matchen är över hoppas jag!

järnkamin: jag förväntade mig inget kioskvältarsvar men tycker att man kan ställa frågan ändå. Framför allt frågan om vad han vill säga till fansen. Sedan brukar Stefan vara hyfsat ärlig. Det har han varit förr men skit samma. Man kan alltid ställa frågan tycker jag, sedan får man de svar man får.

Benny sa...

Jag håller med Johansson. Jag är inte ett dugg orolig. Det enda som saknas är att målskyttet lossnar - sen är vi med och slåss på allvar.
Kan vi bara göra tre-fyra mål per match så ska det räcka till både poäng och segrar.
Vi är ändå tillräckligt bra för att piska kraftigt överskattade SSK i varje möte under säsongen och även Luleå och Brynäs ska vi kunna piska åtminstone hemma och ta poäng borta. Och att sen lura dif på några derbysegrar kommer ju att bli hur underbart som helst. De har ju inte vågat möta oss efter det senaste mötet som slutade 5-0 till oss. Det var väl fem-sex år sedan nu och vi skulle lira i hcokeyallsvenskan. Petter Rönnqvist stod fastvuxen i isen när Gahn och pojkarna öste på som värst.

Vi leder tabellen redan nu och den ledningen släpper vi varken efter omgång 1 eller omgång 55!

Fredrik sa...

Vad gäller målet är det tyvärr vårt eget fel. Det är inte domarens uppgift att kolla om laget är beredda, det är tekarens uppgift. Ställer tekaren upp för tekning ska domaren släppa pucken. Den regeländringen kom för ett antal år sedan, för att avbrotten skulle bli lite kortare. Jag dömde själv när ändringen kom... ;-)

Kent Fredriksson sa...

Benny-är du här också och knattrar ner era och dina hybris alster.

Du tror på allvar att AIKs allsvenska trupp skall ta 75 pinnar i år? Det som krävs för att slippa kval.

Okej, lägg ribban högt och hoppa under...

Larry sa...

Kent Fredriksson: Hybris? Är det några som har hybris är det ju SSK-fansen som tjatar om slutspel och undvikande av kvalserie. Det är hybris om något och att bortse från sanningen och den bistra verkligheten.

Järnkamin sa...

Benny>>> Hahahahaha du är rolig!
Det enda som saknas är målskyttet.. ja det va ju en liten sak som säkert kommer utan någon som klarar av det! Varför ville ni ha Bremberg? Jonas Andersson eller Nyllet? Ni verkar ju ha snipers om Du är så nöjd (läs naiv).
Du kan inte mena allvar Benny? Leka insatt och sedan påstå att ni ska undvika kval genom att ta poäng av SSK, Luleå och Brynäs.. ska ni inte möta flera lag? Om dom vinner mot flera lag än er spelar det lixom ingen roll ändå!
Vilken tabell leder ni efter 6 raka förluster? Allt utom kval för Solna AIK är ett mirakel, det inser till och med era egna supportrar, men gå mot strömmen du. Gissar att Hallman väljer att göra det hon oxå som skriver om er.. och oss och SSK!

Täljetok 1902 sa...

Larry och Benny är lika sköna.. Vem fan i gnaget ska se till att kvalet uteblir?
Heino? Njaaaa..
Blomdahl? Njaaaa
Rudslätt? Njaaaa
Tärnström? Njaaaa?

Första året är värst och ni har ingen aning om detta ännu.. ni har hopp och full förväntan. Precis som vi haft med bättre trupp än eran nu.
Trist men ni kommer få det djävligt tufft om ni inte blir lite ödmjuka i Solna.

M. sa...

Lustigt att se små ssk:are kaxa, med tanke på att laget är sämre än nánsin, man har ES sämste tränare (helt oskolad och erkänt usel pá pp/bp) och att de fått stryk av AIK två senaste inbördes mötena. Förra gången had vi 8 man borta men vann ändå… sá vem behöver bli "lite ödmjuka"?

Anonym sa...

M.. SSK hade 5 borta så den fördelen är bara dagis.. Sluta tjata om alla era skador nu! Inse att det kommer vra ett problem istället för en ursäkt under försäsongen.

Pink army sa...

M--> Är Södertälje sämre än någonsin? Kontruktiv som du är så nämnmer du "1" sak.. hahaha Tränaren. Ja den får du, ni har en mera rutinerad tränare. Sen sket sig resten..

Vinn gärna på försäsongen, vi brukar piska Solna AIK när 3 poäng står på spel.
Vänta nu! Har inte suveräna AIK 6 raka förluster nu? Hmmm.. och halva laget skadat..

M. sa...

Haha, ni är för sköna asså... Påstár gärna att ni inte bryr er ett skit om Gnaget,sen ägnar ni en kväll át att hårdbevaka kommentartråden (!) till en dygnsgammal (!!) bloggintervju (!!!) med en AIK-back (!!!!?). I rest my case.... Och så var det ett jävla gnäll om att ni hade fem skadade i förra matchen, först var det tvá, sen fyra, och nu FEM? Hela förstafemman också säkert.

Marie Hallman sa...

Fredrik: Tack för info där!!!

Benny, Kent, Järnkamin, Larry, Täljetok, M, Pink army: Eh jag tänker inte lägga mig i eran diskussion där. Konstaterar bara att det lär bli ett prestigefyllt möte på torsdag då lagen möts igen. Samt sedan även under säsong. Men det ska vara lite prestige så inte mig emot. :)

Min tippning kommer lite närmare säsongsstart föresten. Tycker ni ska ta den OCH alla andra tippningar med en nypa salt. Är ju omöjligt att veta nu hur det kommer se ut i mars så man får ta alla tippningar så tycker jag.

Anonym sa...

M---)> Vart står det att ingen bryr sig? Annars hade vi inte brytt oss att svara dig med dina 20 utropstecken bakom orden. Brukar tyda på en ung ålder.. men skitsamma.
Gnäll om "våra" skador? Jasså, har skrivit det 1 gång medans jag läser överallt hur bra match Solna AIK gör, trots 7 skadade. Du lyckas vända era egna argument till våra?
Det behöver du inte men tack ändå!

Vi hade Aarto, Paka, Lasch, Chabada och stundtals Matte Carlsson borta så självklart påverkade det matchen. Men så är det och vi använder det inte som ett skäl till att vi ex sopade Luleå senast, varför skulle vi?
Melin är mera meriterad men efter det ser ju truppen inte allt för stark ut. Roligt om ni lyckas bättre men som sagt, 90% av hockeysverige tror nog inte det.

Vanlig hederlig gnagare sa...

Anonym: som du nog ändå minns var AIKs två förstakedjor + förstabackpar borta, det är rätt exceptionellt. AIK har varit extremt otursdrabbat på försäsongen, självklart tar man med det i beräkningen när man bedömer resultaten. Och det är verkligen ingen "ursäkt", snarare ett orosmoment i form av sämre möjligheter till förberedelser.

Järnkamin sa...

Ordinary rat>> Bra svarat.. den gillar vi mera. Konstruktivt och utan utropstecken x10

;)

Vanlig hederlig gnagare sa...

Ändå lite typiskt att en gårdare håller till i kommentartråden till en flera dar gammal bloggintervju med en anonym AIK-spelare. Skulle ju t ex aldrig falla mig in att ens läsa kommentarerna till nån Hallman-intervju med nån dif-spelare. Men, men, AIK berör.

Marie Hallman sa...

Jag hoppas ni läser intervjuerna med spelarna från de andra lagen också! :)