måndag 18 oktober 2010

AIK-HV71 3-7 (1-2, 0-4, 2-1)


Matchen: MM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 72 % och Christopher Heino Lindberg, AIK, 85 %  Andreas Andersson, HV71, 88 %.
Publik: 4 528
Domare: Christer Lärking & Karol Popovic

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i AIK:
MMM Johannes Salmonsson
MM David Engblom
M Josh MacNevin

Kvällens...
... fräckis: Victor Ahlström tog pucken och höll iiiiiiii och höll i och höll i och höll sånär på att solorunda HVmålet och lägga in pucken köksvägen.

... misstag: En för många på isen för HV71 som redan hade en spelare utvisad. Det gav AIK ett 5-3 överläge, visserligen bara i 14 sekunder men ändå. Lite klantigt av mästarna.

... press: AIK stressade och pressade HV71 som drog på sig tre utvisningar på rad och lite omlott. När Teemu Laine ilsket fick sätta sig i utvisningsbåset även han fick AIK ännu ett fem mot tre överläge och då kom mål nummer ett.

... 1-0 (5.56) Oscar Ahlström (Rastislav Pavlikovsky, Josh MacNevin) spel fem mot tre. Fint klappk, klapp i pp som avslutas med att Oscar Ahlström får pucken helt fri i slottet och där bara lyfter in pucken över Andersson i HV-målet.

... spel mot ett mål: var det faktiskt första tio. HV71 kom knappt ur zonen. Och så fort man gjorde det vände AIK snabbt, snabbt tillbaka spelet genom att sno puckar, checka högt och stressa HV till misstag.


 
 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... mest effektiva: När HV71 väl fick ett pp, så small det direkt.

... 1-1 (15.23) Teemu Laine (Pasi Puistola, Jukka Voutilainen) spel 5 mot 4. Slagskott  som Laine styr stolpe in. Smack bara.

... skott i masken: Victor Ahlström klappade  iväg ett skott som gick som en rekyl från Anderssons benskydd och rätt upp i ansiktet. Det ekade ända upp på läktaren men Andersson viftade avvärjande och spelet fortsatte.

...lobb: HV fick fart efter målet och från ingenstans bara släng iväglobbade HV71 in 2-1.

1-2 (19.40) André Pettersson (Nichlas Torp, Pasi Puistola). HV-forwarden bara hivade iväg ett skott som snöpligt letade sig in bakom ett AIK som tappade det mesta efter HV:s kvittering.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 100-procentiga: var HV71 i PP när man gjorde sitt andra mål på sitt andra pp.(De har ett ruggigt bra pp, det kan ingen säga något om).

...1-3 (2.10) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Jukka Voutilainen) spel 5 mot 4. Klassiskt stil på det pp målet pucken går ner till Davidsson bakom målet som lägger in pucken till Thörnberg i slottet och där gör han inga misstag.

... gruff: Blev lite kalabalik nere vid Andersson då Per Ledin inte gillade AIKs närgångna bevakning av sin målvakt. Ledin ville inte alls åka och sätta sig i utvisningsbåset men till slut så var han tvungen.

... vad fan hände? AIK som spelade brallorna av HV71 tappade allt efter 1-1 kvitteringen. Det var som ett annat lag från halva första och in i andra. Kollektiv kollaps av sällan skådad art.

... 1-4 (8.24)  Kamil Piros (Juuso Hietanen, Daniel Grillfors) Spel 4 mot 4. Plötsligt fick Piros oceaner av yta och ensam med Fasth såg det retfullt enkelt ut.

... målvaktsbyte: kom efter HVmål nummer fem. En arg Viktor Fast drämde klubban i sargen men fick hyllningar på väg av isen. Det var inte Fasths fel att utespelarna plötsligt tappat allt självförtroende.

... 1-5 (10.23) Johan Lindström (Juuso Hietanen, Oscar Sundh).  Även här var det oceaner av yta för målskytten som i lugn och ro lyfte in femman.

... mardrömsstart: fick inbytte Heino Lindberg. Som fick släppa in 1-6 efter bara 1.11. Men sedan spelade han upp sig och gjorde en bra insats.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 1-6 (11.34)  Kamil Piros (Nichlas Torp) Ny förvirring i AIK-försvaret och ganska öppen gata för Piros som petade in sexan vid främre stolpen och jublade så att hockeyfrillan vibrerade.

... skada 1:  Johan Andersson satt på läktaren och såg matchen efter en smäll mot revbenen senast. Han var lite osäker själv på läkningstiden men sa att det inte var någon större skada.

... skada 2: Patric Blomdahl hann bara med ett byte. Sedan tvingades han kliva av med det ryggont som han drog på sig efter en smäll senast.

... skada 3: Christian Sandberg tvingades också kliva av tidigt. Han fick en lårkaka redan efter första och det var enligt tränare Melin osäkert om Sandberg kan spela på torsdag mot SSK.

... 1-7 (2.17) Daniel Grillfors (Andreas Falk, Lance Ward). Skott in i slottet där Grillfors klipper till.

... sargstuds: ställde Andreas Andersson helt.

... 2-7 (3.23) David Engblom (Daniel Rudslätt, Richard Gynge) Skott av Rudslätt som gick i sargen och studsade ut på andra sidan, där stod Engblom påpassligt och styrde in pucken.

... studs vid mållinjen: Var nära, nära att Engblom fick in ett mål till då pucken studsade på Andreas Andersson och ner framför mållinjen men sedan tog en studs till utåt stället för de centimeter in som hade behövts för mål.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… Lite plåster på såren. AIK tog sig samman och vann sista perioden. Det är bara ta vara på det och första 15 minuterna och jobba vidare från det.

… 3-7 (19.39) Kent McDonell (Oscar Steen). Kanadensaren gör sitt första mål i AIK när han trycker in sin egen retur.

Skotten i matchen:  27-32   (12-11, 7-12, 8-9)

3 kommentarer:

Råttan :D sa...

Oj har vi nytt publikrekord?

Que sera sera sa...

"HV71 har ett ruggigt bra pp, det kan ingen säga något om". Det tror jag ingen gör och HV skulle ha vunnit den här matchen ikväll oavsett vad - men dom fick faktiskt god hjälp på vägen av domarna genom de två AIK-utvisningarna som de gör sina första mål på. Y t t e r s t tveksamma utvisningar. Domarnivån är lite skral emellanåt även i ES måste jag säga.

HV är iofs otroligt bra när de får till spelet men jag tycker att AIK visade i 1:a att vi kan spela ut vem som helst, när som helst. Det enda som är synd är att grabbarna inte känner tryggheten och styrkan i att spela hemma på Hovet utan får sådana här prestationsgenomklappningar emellanåt. Så ska det inte vara utan det skall vara tvärt om!

Nåväl, det är bara att bita ihop och komma igen på torsdag. "Hemma bra men borta bäst" är tydligen mottot i år? ;)

Marie Hallman sa...

Råttan: eh nej. Det kom 13 850 på derbyt. Och 6 823 på premiären så det är det inte. Men bättre än det varit på de senaste matcherna var det i alla fall. Bra så men kan bli bättre...

Que sera: Det var samma förra året faktiskt att det ibland blev för mycket när det var drag runtom. Nu vet jag i o f s inte vad som hände. Spelarna verkar inte greppa det själva heller. Hade varit skillnad om AIK spelat risigt hela matchen men att gå från att spela ut HV till att rasa totalt, det är ju fan obegripligt. De borde ju ha kännt att "ett mål, äh det är skitsamma vi kör på" och istället blir det 1-1 hjäääääääälp och sedan var kollapsen ett faktum. Märkligt. Men all cred till HV också som är sjukt effektiva när de får chansen. Hugger som kobror så fort de känner en svaghet hos motståndaren. Imponerande.