söndag 17 oktober 2010

Alexander Ytterell?!!! UPPDATERAD

Har tagit lite tid det här men det kommer en intervju om i går snart.. SSK var kvar där uppe och flög hem på eftermiddagen idag men nu har jag pratat lite med J20-spelaren Alexander Ytterell som debuterade i elitserien där uppe i 0-2 matchen.

 Inte illa av en 19-åring som inte spelat en enda försäsongsmatch med A-laget före elitseriedebuten. 
De SSK:are som tänkte Ytterell - vem???  får lite fakta här....

Han är född 1 juli 1991, är 185 cm lång och väger 75 kilo (enligt eliteprospects.com).
Alexander Ytterell är från Nässjö, var ett tag uppe i Luleå på hockeygymnasiet där men flyttade till Södertälje den här hösten.

Han toppar backarnas poängligan i J20superelit södra med tre mål och åtta assist, dvs elva poäng på tio matcher. Har sex utvisningsminuter och + 8. Han delar den interna poängligan i SSK:s J20lag med centern Ludvig Jansson.




Jag kollade lite med Ove Karlsson som är lagledare för SSK:s J20 lag och han säger så här om Ytterells spelstil:
- Ska man jämföra med någon så är han lite Janne Huokkotyp, båda är rightare och gillar att hålla i pucken. Han har bra spelförståelse och följer med i anfallen bra men är samtidigt bra defensivt. Han spelar mycket pp och många av målen är pp-mål. Av det jag har hört så spelade han moget för att vara en premiärmatch i elitserien, säger Ove. (Tack för info Ove). 

SSK har matchledigt fram till torsdag då man möter AIK hemma. Den ledigheten sitter nog bra med tanke på alla sjukdomar och skador. 

Intervju med Alexander är på ingång, ska bara skriva ut den.

Inga kommentarer: