söndag 31 oktober 2010

Byron Ritchie: " En enorm våg av energi"


 
 (Ritche gjorde både 3-3 och 4-3. Och var glad fast det inte ser så ut här. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det var inte bara Djurgården som fick proppen ur, Modo lyckades till slut att bryta sin bisarra måltorka. Fast först… satte de nytt rekord i grenen som ingen vill vara med i – oförmågan att näta.

Jag skrev om det för TT (finns ett par citat av SSK:s Julian Jacobson med där också). Den TT texten kan ni antingen läsa på DN:s webbsport här eller här på hockeykanalen. De har tagit hela texten båda två, så det är igen skillnad.


Allt fick inte plats, så här är lite bonussnack med Byron Ritchie som sa så här om…

… Modo hade det bisarra rekordet i skallen när matchen började:
– Hur mycket vi än har pratat om att inte tänka på det och istället koncentrera oss på att enbart fokusera på matchen så klarar man inte av det riktigt, man har det ändå i bakhuvudet. Det är svårt att blockera ut det ur skallen.

… Julian Jacobsens ribbskott i allra sista sekunden:
– Ja där hade vi tur, jag satt på bänken och höll andan och kollade på klockan. Jag såg hur den tickade ner och hur han och fick på ett slagskott som träffade ribban, puh, det var så nära!

… känslan precis när ribbskottet kom:
– Jag trodde inte mina ögon faktiskt, det var som ... händer det här? Verkligen??? Helt otroligt. Sedan fick man släppa det och fokusera på förlängningen.

… Modo ska göra för att inte fastna i torkan igen?
– Vi måste fortsätta köra på och jobba hårt bara. Vi är inblandade i en dog fight nu, får slåss för vårat liv runt strecken där ner och även om det är långt kvar på säsongen så är alla mål vi gör nu viktiga. Alla räknas, vi måste kämpa på.

 … sina mål, först 3-3:
– Det första var en retur, Alexander (Bonsaksen) la ett bra skott, pucken studsade ut mot mig jag fick den på klubbskaft, jag hade tur att den gick in.

… sitt segermål 4-3:
– Hållberg gör ett riktigt bra uppspel där, drar två backar sedan lägger han fram pucken till mig samtidigt som han håller undan några spelare. Jag är en sån som vanligtvis passar i de där lägena men jag hittade ingen så nu sköt jag, för en gångs skull, ha, ha.


3 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Alltså, jag kan inte låta bli...

Men vaffö blire på detta viset... :-P

Är den en rumpnisse SSK har här? :-)

Marie Hallman sa...

Niklas: ? Eh ? Om du menar Ritchie så spelar han ju i Modo.

Niklas Persson sa...

Ha ha ha ha!

Stabilt av mig!

Så går det när man försöker vara rolig på andras bekostnad... :-P