torsdag 21 oktober 2010

Hockeytorsdag!


HV  får möta 08-lagen mest varje match känns det som. Ikväll är det Djurgården som möter de regerande mästarna i Jönköping. Lite kortare resa blir det för AIK som i kväll möter SSK i Templet.
Jag åker till Södertälje, skriver för TT men ska ju ändå prata med spelare från båda lagen så det kommer länk till text och lite bonussnack och noterat efteråt. Släpp pucken!


SOM SAGT VAR…

Gör du sådär en gång till så ska jag döda dig"
(
Brynäsmålvakten Niklas Svedberg till Patrick Cehlin efter mötet på Hovet. Svedberg tog ett fast tag i Cehlins hand och visade med ovanstående kommentar prov på svårigheten i att släppa ett litet gruff som har hänt under matchen.)

Någon gång tänkte jag – tog jag verkligen med mig allt till min frn, men det var bara snabba tankar. Man måste fokusera på matchen.
Nyblivna pappa Juha Pitkämäki gick direkt från natt och förmiddagsvak på BB till Timråmålet.

Sargen höll och jag också!
Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson testkörde axeln på det mest matchliknande sätt han kunde komma på. Och det gick ju bra.


DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Förstärkta. Stod för stark vändning efter en usel första senast.
Doktor DIF ordinerar: Kan man ta med sig ett jävlar anamma från en match till en annan så är det väl dags att göra det nu.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Turlig tajming med schemat  och därmed några dagars vila när kön till sjukstugan var som längst.
Doktor KRINGLA ordinerar: Med flera tunga backar tillbaka bör uppspelen sitta.

DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Två raka segrar följd av kollektiv total härdsmälta
Doktor GNAGET ordinerar: Glöm bara glöm och koppla på farten igen istället.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Alexander Salak, mv, Färjestad (1)
Andreas Holmqvist, b, Djurgården (1)
Josh MacNevin , b, AIK (1)
Per-Åge Skröder, f, Modo (1)
Linus Videll, f, SSK (2)
Dick Axelsson, f, Färjestad (1)

VECKANS….
… huggsexa: Vem är det egentligen som har kontrakterat sig för backen Johan Franssons tjänster. Luleå, LA Kings eller SKA St Petersburg?  Ja just ja. Det är ju alla tre på en gång ju. Lite för många va? Inte undra på att det gnisslas lite här och där.

… avstängning: Fyra matcher och 18 000 i böter (vilket motsvarar två matcher till) för Kris Beech som råkade tackla domaren i en match. Det är fyra matcher för mycket. Jag tycker jättesynd om domaren Patrik Sjögren som säkert hade ont i flera dagar. Men det var ju ingen medveten ”attack”. Och det måste väl ändå vara domarens ansvar att inte stå i vägen. Eller vill vi ha spelare som åker runt och letar domare först och spelare och motståndare sedan?

…inhoppare: Alexander Ytterell, SSK och Tim Sandberg, Djurgården stod båda för finfina insatser med ytterst kort varsel. Skönast var Ytterell som elitseriedebuterade och fick beskedet att han sklle spela först på Arlanda och var glad för det, för annars hade han inte kunnat sova en blund natten innan. Härligt ärligt Ytterell och spänningen försvann ju som den brukar när han klev ut på isen. Håll ögonen på den killen.

… lånta prylar: Alla hockeyföräldrar vet hur svårt det är att få kidsen att acceptera begagnat. Nu kan ni peka på Alexander Salak som i väntan på egna grejer spelar i gamla och omgjorda skydd. Och gör det så bra att han bara släpper in 1,28 mål i snitt och toppar elitseriens målvaktsliga med fina 94,77 i räddningsprocent. Det är ju ändå i ryggmärgen och skallen allt sitter, inte i prylarna.

…domarkonferens: Hur fel kan det bli? Och hur vilsna får ett domarteam vara? Cirkusen kring Marcus Nilsons tia i tisdags med domare som satt kvar i omklädningsrummet när perioden skulle börja och ringde och konfererade och inte hade minsta koll på läget varken före eller efter beslutet togs var inte värdigt för någondera part i händelserna.

…räddning: Modomålvakten Nicklas Dahlbergs ingripande på AIK-forwarden Oscar Ahlströms målchans på Hovet. Oscar hade öppet mål men råkade lägga pucken i en perfekt höjd för Dahlberg som på något sätt hann tillbaka, la ut målvaktsklubban och styrde pucken rätt upp i egen plockhandske just som den var på väg över mållinjen.  Klar kandidat till säsongens räddning.

…hemkomst: Och plötsligt sa Calgary ja. Och plötsligt var Staffan Kronwall hemma. Inledde med kalasmatch och kom med nya fräscha ögon in i laget och ställde krav direkt. Helt rätt. Tack Calgary!


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET: Patrick Cehlin. Det har pratats mycket om Marcus Nilson i Djurgårdsleden men Patrick Cehlin ångar på med en fart och en intensitet som det fullkomligt osar om. Att han drar med sig övriga kids i laget av bara farten ser vi som en bonus.

ISKALL: Frölundas offensiv. Göteborgslaget har gjort 17 mål på elva matcher och då är två på straffar. Räknar man bort dem har Frölunda gjort 1,36 spelmål i snitt per match så här l ångt. Bara två lag har varit sämre på de 35 senaste åren – SSK och Luleå som bara gjorde 14 mål vardera på de första elva fajterna säsongerna 05-06 respektive 01-02. Minst sagt uselt – inte minst med den lönebudget som Frölunda har.

GODBITEN: Mario Kempes envisa vilja. Bloggen är svag för spelare som försöker göra det oväntade, som inte ger upp sina ambitioner att bjuda på underhållning hur mycket det än går emot. Och som Kempe har försökt, trixat, fintat och donat utan att få in mål – utom i eget mål där han olycklig satte en. Tills det plötsligt släppte med två mål på en gång följt av ännu en kasse i nästa. Inga konstmål direkt men de satt där och nu kanske finfinterna går in också?!

WHAT THE F..K? AIK:s agerande kring Mattias Beck. Say no more.




7 kommentarer:

Anonym sa...

Näe, nu får det vara nog! Av de senaste fyra inläggen har två varit om gnaget, två neutrala och INGA om DIF. Nu tycker jag att du får skärpa dig!!!!! Ps. ironisk ds.

Pelle sa...

Hej Marie! Bra artikel som vanligt och faktiskt lite roligt med Doktor osv. Gällande Patrik Cehlin och Sveberg så vill jag ju tycka att nivån är rätt låg om allt stämmer som sas och gjordes. Känns lite dagis varnin, Men är väl så med juniorerna, testosteronet sprutar väl lite mer än i dom mer rutinerade spelanrna. En fråga förresten, går det att få på nåt sätt ett uppföljning på Tim som stack till KHL?

Tack för en awsome hockey blogg

Erixon sa...

Marie. Videll är han så bra egentligen?
Du lyfter honom ofta man jag ser mest en rätt trög center med ok speluppfattning. Rätt taskigt skott.

Anonym sa...

Varför var inte Ragge med? Är det hans axeln nu igen?/ Olle=(

Fotbolo sa...

Erixon: För det första e ju Videll inte ens center....
Sedan ligger han ju i topp av skytteligan so far..
Alla hans mål sitter ju i krysset nästan..

Antar du inte ser så många ssk matcher, men nu leder vi derbyligan iallafall! Hahaha!

Anonym sa...

Erixon? :O

Videll dåligt skott?
Kan dock hålla med om att hans skridskoåkning kunde slipas till lite. Men å andra sidan är han så avig när han åker sådär trögt så det blir svårt att få tag på honom :P

Marie Hallman sa...

Anonym : ) ha ha

Pelle: Ja det är lite sandlåda där... Tim? Oj jag kan försöka i något uppehåll. Tror det är lättare då. Tack själv för pepp och att d läser

Erixon: han har ju fantastisk teknik. Det gillar jag.

Olle: var någon annan känning se artikel längre upp. DIF tror på spel på tisdag.

Fotbolo: ja precis! Jag vet att jag satte honom som center i veckans lag men det var för att jag ville få med alla de där tre och ingen i den forwardstrion är center så det blev lite random där.

Anonym: ja riktigt avig, har fin teknik med klubban och bra blick för spelet. otroligt bara att han inte fick in något av alla sina lägen.