måndag 18 oktober 2010

Jhonas och Wesslau... del 4

Fjärde raka segern för Jhonas Enroth i lördags (natt mot söndag). Snacka om fin inledning på säsongen.
Portland mötte Springfield hemma, vann med 4-2 och det var alltså Jhonas fjärde raka. Han tog 36 av 38 skott och blev second star i matchen. Ena baklänges målet kom i första, det andra i tredje perioden.

På söndagen (natt mot måndag) bröts tyvärr den fina sviten,  då det blev förlust i femte matchen för säsongen då Portland torskade med 1-4 mot Bridgeport som satte det fjärde målet i tom kasse. Jhonas tog 25 av 28 skott och har fina 92,7 i räddningsprocent. GAA är 2,41. Bra där!

Robin Figren var för övrigt med i Bridgeports förstafemma. Han gjorde inga poäng men bara att han får mycket speltid känns ju ljusår bättre än förra säsongen då det var läktaren som gällde i på tok för många matcher. Härligt att det rullar på nu och det trots en fotskada på försäsongen.

I helgen kan även noteras att Micke Nylander fick igång målskyttet. Han gjorde ett mål på lördagen då Rochester slog Hersey med 3-2 och och två på söndagen då Rochester slog Adirondacks med 5-2 hemma. Men han är ju för bra för AHL egentligen! Synd att det blivit som det har blivit med Washington.

Andreas Engqvist spelade även på lördagen när Hamilton förlorade hemma mot Toronto med 3-5. Inga poäng men bra att han spelar!

Linus Klasen var uppsatt i förstafemman när hans Milwaukee förlorade på straffar mot Chicago med 2-3 på lördagen (natt mot söndag). Klasen gjorde inga mål under ordinarie tid men han gjorde Milwaukees enda mål under straffläggningen där Milwaukee la fyra straffar. Klasens mål räckte dock inte då Chicago hade bättre ordning på sina straffar och som sagt vann där.

Inga kommentarer: