fredag 15 oktober 2010

Lets Go Jacob!


(Jacob för ett år sedan. Då hoppades han ta en ordinarie tid och få mycket speltid i DIF:s a-lag, nu väntar NHLdebuten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)


Otroligt häftigt att Jacob Josefson får göra debut i natt (mot lördag svensk tid). Det har gått så sjukt snabbt framåt för honom ju.
Och snacka om vältajmat besök för mamma och pappa som kom till Albany för att hälsa på i största allmänhet och dagen efter att de åkte till New York för lite semester fick Jacob beskedet att han skulle få chansen i devils hemma mot Colorado. Bingo typ.

" Det kunde inte bli bättre. De hade verkligen tur. De kom inte hit för att se mig spela utan de ville bara hälsa på mig och så spelar jag här, nu. Det är en bonus för dem, säger den förre Djurgårdsforwarden på Devils hemsida."

Att Jacob är laddad som få är väl inget märkligt men även hans omgivning i Devils verkar lika glada över att få se hans NHL.debut.

Så här säger huvudtränaren MacLean till Devils hemsida:
" Han gjorde en bra försäsongscamp och han kommer få chansen att spela i matchen. Jag tror han kommer att klara av det bra. Han är en mogen ung kille och jag tror han kommer lyckas på den här nivån.

MacLean säger även att :
"Han verkar känna sig bekväm med pucken. Han har riktigt bra spelförståelse och läser spelet bra och ställer sig på rätt positioner. Han är säker på sig själv när han får pucken och slänger inte i väg den utan håller i den. Han ser spelet ett par steg fram och han är med där. Ju mer han vänjer sig vid tempot och spelstilen här så anpassar han sig efter det. Jag tror det kommer gå kanon"

Under försäsongsmatcherna fick Josefson spela med Dainius Zubrus och David Clarkson. Han värmde med de på fredagsmorgonen (lokal tid) och startar troligen i den kedjan.
Ödmjuke Josefson plussar (såklart)  i intervjun för sina medspelare och säger att de:
" Verkligen hjälper till med allt där ute på isen. Det är bra för mig eftersom det är min första (NHL) match"

 Zubrus plussar tillbaka på Jacob Josefson och säger att svensken:
"förtjänar chansen. Han är en bra liten spelare. Jag är säker på att han kommer minnas nattens match för resten av sitt liv så vi ska försöka göra den så bra som möjligt för honom"

Jag tycker det är så jävla häftigt att han får chansen och det direkt. Precis som han hoppades när han tog det svåra beslutet i somras att lämna DIF tidigare än det var tänkt. Så Lets Go Jacob!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja och där borta kan han stanna för gott. Jag vill inte ha honom tillbaka i alla fall.

Anonym sa...

Tala för dig själv anonym 1. Jacob förtjänar verkligen chansen därborta efter allt han gjort för vår klubb. Den dag han lämnar NHL, vilket kommer ta tid, är han mer än välkommen hem till DIF. Sen att du anonym 1 självklart skulle nobba ditt drömjobb och en enorm löneökning för att vara lojal mot din nuvarande arbetsgivare får stå för dig, jag tycker iaf att det verkar puckat. Lycka till Jacob, gör oss sanna Djurgårdare stolta!

Anonym sa...

Mats "Josefsson", stanna i NHL. Vi vill absolut inte ha en svikare som dig i DIFs vackra dresser igen.

Jimmie sa...

Gick ju riktigt bra för honom i natt! Grymt kul att se! Han råkade ju hamna i första kedjan med Ilja Kovaltjuk och Zack Parise. Inte till!

Anonym sa...

Vad hände med reklamen på sidan? Fick du inte tillräckligt med pengar Marie?

Anonym sa...

Jacob var grymt bra inatt och kommer nog slippa farmarligan de narmsta tjugo aren. Jag har gillat Jacob sen forsta gangen jag sag honom i DIF-dressen och sjalvklart gjorde han ratt som drog till NHL. Han visste uppenbarligen vad han gjorde.

Ni som gnaller kan dra at h******. Han lever sin drom och ni ar bara avundsjuka. Och han har INTE svikit DIF. Lycka till i fortsattningen Jacob.

/Jojo

Marie Hallman sa...

Till allihop: Ja ja håller med anonym 2, Jimmie och Jojo. Dvs att Jacob gör helt rätt.

Och vad är det för spelare ni vill ha anonym 1 och 3??? Talanger som blir liknöjda vid 19 och känner att mmm skönt elitserien då behöver jag inte bli bättre? Är det såna spelare ni villha i DIF?

Det är ju hans ambitioner och hans drömmar om att nå NHL som gjorde att han var så bra som han var förra året. Det var drivet att bli bättre, att inte nöja sig med att spela ordinarie i elitserien som lyfter hela hans spel.

Hade han bara nöjt sig så hade ni suttit här och klagat om ett år och tyckt att han var loj oc slö. För det blir man om man helt saknar mål, driv och ambitioner.

Nä han gör HELT RÄTT tycker jag. Han gör Djurgården stolta, när alla där borta undrar vem den killen är så kommer Djurgårdens namn att nämnas, DIFs organisation kommer få cred. Sträck på er istället för f..

Reklamen? JO den var helt oki. Jag fick in hela ... trumvirvel 540 spänn. Men tyvärr betalas de inte ut förrän man har kommit upp i 1 500... så vi får se. Det är tailsweep som styr vilka annonser jag får lägga in, de hävdar att fler är gång.

Sedan hoppas jag kunna sälja egna annonser också men är tyvärr usel på just det... håller på och försöker rådda lite kring det. Men vill någon annonser så säg bara till :0)

Malin sa...

Jacob är GULD värd och förtjänar verkligen att spela högre än elitserien - skärpning!

Va otroligt kul att det gick så bra för honom i hans första NHL match och att det pratas så bra om honom där borta!
Han kommer nog göra oss djurgårdare MER än stolta.


Till dig marie - första gången jag besöker din sida faktiskt... men jag kommer absolut stanna! :D
Gillar ditt sätt att skriva och sånt :)

Jesper sa...

Jag håller med "anonym". Josefson är en girig fan som bara tänker på sig själv. Se på vad som har hänt med oss nu sedan han lämnat. Vi är fan närmare kvalserien än förstaplatsen i tabellen. Varken han eller Wesslau ger jag speciellt mycket för och önskar båda att de aldrig mer sätter sin fot hos oss.

Marie Hallman sa...

Malin: Tack, det uppskattar jag :) Kul att du läser!!

Jesper: Men det är väl inte Jacobs fel att Djurgårdens bästa spelartrupp på år och dagar inte har spelat bättre?! Jag tror i och för sig att det är på väg att ordna sig för DIF nu, känns som de börjar få ihop gruppen och få in spelsättet vilket kan ta ett tag med nya spelare.