lördag 23 oktober 2010

Mattias Carlsson " Jag har haft lite annorlunda roller"


(Mattias Carlsson gjorde SSK:s första och tredje mål när SSK vann med 4-1 borta mot Färjestad. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ arkivbild)


Färjestad hade fyra segrar på de fem senaste. Den sviten satte SSK stopp för:
– Vi gör en bra och stabil bortamatch, spelar ett bra försvarsspel och så är Pontus bra i målet. Sedan satte vi våra chanser, det var stabilt, säger Mattias Carlsson.

Fyra segrar borta, två hemma. Det känns som bortaplan passar SSK bra just nu. SSK har efter segern mot Färjestad två trepoängare och två segrar på övertid borta och bara två hemma.

Men att det har blivit så:
– Det är nog mest en slump. Vi har gjort lite för mycket misstag hemma, släppt in lite enkla mål. Men annars så spelar vi inte så jättemycket annorlunda hemma än borta så det är nog mest en slump.

Ni slår ett väldigt formstarkt Färjestad?
– Jo men ibland kan det bli så, att man slappnar av och går ner sig lite när man har vunnit några matcher på rad.

Tror du att de underskattade er som har legat länge i botten av tabellen?
– Nja, det vet jag inte om det gjorde, det vet de bara själva i så fall men om skulle vara så, så får de gärna underskatta oss, så länge vi vinner. Det spelar ingen roll, he, he, säger Mattias Carlsson med ett skratt.

Det rullar på bra just nu för SSK som vände och vann mot AIK hemma senast och nu alltså slog Färjestad borta. Och kanske blev segern senast en mental boost.

– Jomen det är klart att det är ett lyft, vi hade ju förlorat de tre matcherna före det, då blir det så klart ett lyft när man vinner.

Vad var viktigast där, att ni vann eller själva vändningen som gjorde att ni vann (mot AIK)?
– Det är nog både och men de tre poängen är nog det viktigaste ändå, att man får känna att man är på. Sedan är det ju aldrig fel att man vänder på steken i sista. Vi har ju inte gjort det hittills. För i de matcher som vi har vunnit har vi antingen haft ledningen inför sista eller så har vi kommit tillbaka i några matcher men och vunnit på övertid så det var skönt att kunna vända och sedan vinna. Det är bra gjort, säger Carlsson och fortsätter:

– Det är skönt att få med sig tre poäng från en skön bortamatch som idag, det är klart att vi tar med oss det. Men det betyder ju egentligen bara att man fått tre poäng med sig, sedan är det ny match på tisdag, säger Mattias Carlsson.

Och han själv har fått ett lyft i SSK. Två mål mot Färjestad i dag, lördag, innebär fem totalt på tretton matcher. Det kan jämföras med de två senaste säsongerna i Linköping där han gjorde åtta mål på 47 matcher säsongen 2008-2009 och sex mål på 50 matcher förra säsongen:

– Jo men det är väl så att jag har haft lite annorlunda roller i de lagen som jag har spelat, det är väl det som är skillnaden plus att jag har haft lite flyt. Jag spelare mer nu i pp och har mer istid överlag, det är väl skillnaden.

Har det gett dig ett mentalt lyft?
– Ja, det har det, absolut. Visst känner man självförtroendet när man får spela mer, så är det ju.
Lördagens seger mot Färjestad innebär att SSK tog ett kliv upp över det jobbiga kvalseriestrecket och nu ligger tia med 16 poäng. Det är en pinne upp till nian Djurgården och åttan Modo och tre pinnar ner till elvan AIK och tolvan Frölunda.

Men det klivet drar Carlsson inga växlar på:
– Det är inget man bryr sig om så. Det är klart att det är skillnad på att ligga sjua eller sist men det är så pass jämt i serien så det räcker med en vinst eller en förlust i nästa så kan det vara ett par platser upp eller ner. Man kan inte bry sig om tabellen så mycket, det är bara spela vidare. Det är bara klyschor, klyschor nu men det är ju så det är faktiskt.

Ni har fått tillbaka en hel drös spelare de två sista matcherna, hur mycket betyder det?
– Klart att det betyder lite grann men man kan inte hålla på och tänka och oroa sig för såna saker, för då är man snett ute och man vinner inga matcher om man funderar på om den eller den är med eller inte utan vi ställer alltid upp med det bästa lag som vi kan och de som är med då, är med. Sedan får man spela matchen efter det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En utmärkt intervju som vanligt! Tackar jag för!
/Micke

Anonym sa...

Du bevakar SSK´s öden och äventyr och det tackar jag för. Tack Marie!

VH/Centh

Marie Hallman sa...

Micke och Centh: Tack båda, det värmer. :)

Singelkillen sa...

Sköna segrar igår!
Syrianska vann, SSK vann och jag vann på V75, hela Tälje vann!

Det såg trångt ut på pressläktaren mot AIK i torsdags.
Undrar en grej, brukar du gå på presskonferenserna efter matcherna i Scaniarinken?
Är det några journalister närvarande?
Det är sällan några frågor till tränarna.

Marie Hallman sa...

singelkillen: alltså de där presskonferenserna....jag brukar skippa dem.

När jag skriver för TT så ska prata med en person ur varje lag och sitter jag där och väntar på presskonferensen så tickar en stor del av den tid som jag har på mig innan texten ska lämnas iväg och eftersom det oftast inte sägs något av värde där så går jag hellre ner till spelarna.

De journalister som har lite mindre bråttom = typ kvällstidningarna brukar gå på dem och några till, det är ofta mest andra som inte är media där... och grejern är ju den att ingen vill ställa frågor på presskonferensen.

Utan alla vill ställa sina frågor efteråt, när inte alla andra lyssnar osv. Lite fånigt för man får ju samma svar men ibland har någon en fråga som de inte vill att de andra ska höra förrän texten är ute och därfär väntar de till efteråt.

Så det blir mest att tränarna rabblar hur de tycker matchen var sedan är det över. Och så tar alla sina "egna" frågor efteråt. Typ.

I Templet är det dessutom lite bökigt att presskonferensen hålls där uppe vid pressläktaren när spelarna är där nere. Och bortalaget har oftast jättebråttom iväg och då har man inte tid att både vara med där uppe och snacka med folk där nere. Dumt men så är det.

Singelkillen sa...

Tack för ett utförligt svar.
Tränarna brukar vara helt slut då de kommer till presskonferensen, lite mer fysträning skulle inte skada. :-)
Synd att de håller till däruppe då all press iaf vill gå ner till spelarna, ska snacka med Malm om de inte kan fixa en annan lokal...
Fast konferensen är kanske till för oss fans som kollar videoinspelningen på nätet.
Kram!