fredag 29 oktober 2010

Tim Eriksson: " jag tänkte väl att vad fan?"

 
(Tim Eriksson satte Djurgårdens andra straff, sedan var matchen avgjord. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev som sagt videogranskning på Tim Erikssons straff. Vet inte om det har hänt förr men Linköpings sportchef Johan Hemlin stod nere vid sargen och var minst sagt förvånad. Det var han å andra sidan inte ensam om.

Två domare (eller en domare och en linjeman om man ska vara korrekt) på isen där inget händer förutom straffen och då kan man ju undra varför det ska behövas en videokoll för att godkänna eller blåsa av straffen.

Så här sa Tim själv om vad som hände:

– Jag trodde först att han hade den, sedan kollade jag bakom honom och då låg pucken i målet. Sjöberg (domaren) gjorde washout och jag tänkte väl att vad fan… men jag sa inget utan åkte mot båset, där stod alla och skrek. Sedan kollade domaren och sa att det var mål. Det är bara att tacka och ta emot.

Det såg ut som att du försökte dig på en spegelvänd version av Kempes straff?
– Ja, he, he jag försökte! Men hans blev mer lyckad, min var mer ett turmål, he, he.


(Tims straff -som krävde videokoll. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

Vad säger du om matchen?
– Det var väl mest ett ställningskrig där ingen ville förlora, men det var högt tempo och många chanser så det måste ha varit underhållande att se på.

Men måltorkan, varför gör ni inga mål, nu har det gått tre matchers speltid och inga mål?!
– Det är svårt att svara på, men man kan se andra sidan på det också att vi håller nollan hemåt och så länge vi gör det så tar vi poäng.

Har ni snackat något om måltorkan i laget, inför matchen?
– Nej inte så... vi sa väl mer att vi skulle försöka släppa på mer, ha bra passningar, ta bra skott men man kan inte åka runt och tänka på det där hela tiden, då blir det ännu värre.

3 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Hej Marie.

Vad är det för regler som gäller vid straffar?

Ska den blåsas av om målvakten nuddar pucken? Räknas det som en retur bara den nuddar utespelaren igen? Får man dra pucken bakåt?

Har du svar?

Marie Hallman sa...

Niklas Persson: Det var lite det som kom upp till debatt i går. Att man har ett skott på sig och studsar pucken då ut så är det retur och man ska inte få sätta dit klubbladet igen (och om man gör det så ska det inte räknas). Tim hävdar ju att han inte vet riktigt hur pucken gick in, först tror han att Norrena har den, domarn gör washout men sedan ligger den ändå bakom norrena.
Och enligt videodomaren så ska pucken då ha gått in på det första och enda klubbslaget.
Om du med dra pucken bakåt före man gör sitt skott så tror jagman får. Hade tänkte kolla med någon domaransvarig i går men domarna fårman inte prata med längreoch domarbasen gjorde sig oanträffbar tyvärr.

Niklas Persson sa...

På tv repriserna ser det ut som pucken studsar tillbaka på Tims byxben.

Så är det klubban som gäller borde det väl vara mål, antar jag?!

Mycket regelstrul på hovet nu för tiden. :-)