tisdag 19 oktober 2010

Noterat: Djurgården-Brynäs 4-3 (0-3, 2-0, 2-0 )

Matchen: MMMM (helt galen på många sätt och vis)
Målvakter Mark Owuya, Djurgården, 81 % Tim Sandberg Djurgården, 100 %  & Niklas Svedberg, Brynäs 81 % %
Publik: 6 643
Domare  Pehr Claesson & Karol Popovic (utbytesdomare från Schewiz)


(Och allt är bra med dig? FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i Djurgården:
MMM Patric Cehlin, f, och Mario Kempe, f.
MM Josef Boumedienne, b
M Tim Sandberg, mv  
                                    
Kvällens...

... ivrigaste: Patrick Cehlin som är nära att forcera in 1-0 efter 1.30 genom bra jobb nere i gröten vid Brynäskassen.

.....luring: Snabbt mål för Brynäs ur en minst sagt oväntad vinkel.

... 0-1 (1.52) Sebastian Lauritzen (Jonas Nordquist) Lauritzen får en pass nere vid förlängda mållinjen, tar en snurr och kastar in pucken mot mål, där klämmer den sig in mellan Owuyas skridsko och stolpen. Snopen start.

...energikick: underbart att se kedjan med Cehlin- Krüger-Norman snurra som en speedad centrifug så det stod härliga till runt Brynäsmålet och fort gick det också, vilken fart det är under de rören! En man med mycket hockeykunskap påpekade i ena pausen att de tyvärr även släppte till väldig mycket bakåt samtidigt och det får man väl hålla med om men det var ändå roligt att se energin spruta ur öronen.

... tryck: Det var spel mot ett mål- Brynäs- under fem minuter av första som var nästan sjukt att se. Sedan kom ett powerbreak och det ska gästerna vara tacksamma för.


(Fullt fokus. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... inte alls rättvist: att det var Brynäs som fick in mål nummer två efter kvarten spelad kändes allt annat än logiskt. En halvlobb från långsidan dessutom. Om första baklängesmålet var snopet så var det här nästan än värre.

.... 0-2 (14.59) Lars Jonsson (Jonas Nordquist) Ett slumpskott från långsidan, typ halvlobb slinker förbi Owuya.

... uppförsbacke kändes plötsligt som mount everest efter att backtalangen Ekholm fått till mål nummer tre för Brynäs.

... 0-3 (18.19) Mattias Ekholm (Jacob Silfverberg) Ekholm får pucken, vänder sig om klipper till. Sådär bara.


(Tim Sandberg har fortfarande inte släppt in mål i elitserien. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

... målvaktsbyte: Djurgården lät tredjemålvakten Tim Sandberg kliva in i målet, trots sargat finger, efter första pausen. Men någon debut var det inte, den gjorde Tim den 3 januari 2009 mot HV71 i en match där Wesslau var magsjuk och Ridderwall drabbades av vätskebrist och kramp. Den gången blev det spel i 18 minuter, med två perioder nu är Tim uppe i en hel match således...

... slagskott: och äntligen en reducering av Djurgården efter 2.44 i andra.

... 1-3 (2.44) Andreas Holmqvist (Patrick Cehlin, Staffan Kronwall) Holmqvist får på en fullträff som går som en projektil in i målet, längs med ramen och ut igen. Svedberg i Brynäskassen har inte en suck utan står förvånat och tittar rakt fram hela sekvensen.


(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... kaosmål:  Inte det vackraste man sett men förmodligen ett av Oscar Eklunds skönaste.

... 2-3 (16.33) Oscar Eklund (Kristofer Ottosson) Lite lätt kaos framför Svedberg med en DIF spelare som gick omkull och landade på ryggen, mitt i kaoset står Ottosson stadig plockar upp pucken, lättar ut den till Eklund som står rätt bra placerad och klipper in 2-3.

.. puckout: blev nästan tragikomiskt när Jimmie Ölvestad kom in från utvisningsbåset, spelade lite och kom lite fel, ville byta, inte hade någon att byte med och sedan råkar dra på en puckout i stället. Sån där lagen om alltings jävlighetsbyte. Typ.

... hyfsad effektivitet: Tre skott, två mål av DIF. Helt okej i en annars mindre väl spelad match.


(Tilltrasslat. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)

… cirkus: Marcus Nilson fick tio minuter för missconduct. Domare Popovic visade med handen mot utgången. Dit åkte Nilson redigt arg och slog klubban i plexit då vaktmästarna var lite sena med att öppna dörren till sargen och kastade sedan klubban i vredesmod när han väl kom ut i spelargången.

... återkomst: Nilson fick ju bara en tia och därmed INTE matchstraff (det krävs 2 x 10 för det) Så när tredje perioden började var han tillbaka i utvisningsbåset, redo att genomföra resten av matchen. MEN….

... fråga: Var är domarna? Männen i randigt kom nämligen ut sist av alla till tredje. Tvärtemot hur det ska vara, de ska ju vara först ut. Nu fick spelarna åka runt runt och vänta. När de väl kom ut åkte ena domaren till DIF-båset och undrade varför Nilson lämnat isen under andra perioden…precis som han blivit anvisad av enda domaren att göra.

... märkligaste: Att Nilson som INTE hade fått matchstraff fick kliva av ändå, diskvalificerad eftersom ”det inte är tillåtet att återinträda i matchen när man har klivit av isen”. Eh. Vänta nu. Först visas han av isen, gör som domaren säger men straffas ändå. Varför kan man undra?

…. Svar: På den frågan och varför domarna tog sån tid är följande. 1) Det var enligt uppgift full kalabalik i domarrumet under pausen med domarfunktionärer av olika slag som konfererade om vad som hade hänt och vad som skulle göras. Därav förseningen. 2) Företrädare för Brynäs krävde att Nilson skulle visas av isen och inte få fullfölja matchen och då blev det till slut så. Hade Brynäs låtit saken bero hade Nilson enligt uppgift fått spela klart.

… slutsats: Otroligt klantigt agerat av domarteamet under hela cirkusen. Sanslöst faktiskt.



(Kolla blicken! FOTO ANDREAS GRANDIN)

... stolpskott: Mathias Tjärnqvist hade såååå bra läge att raka in en retur, men prickade stolpen.

... kvittering och därmed upphämtning: kom dock 37 sekunder efter den missen,

... 3-3 (3.39) Josef Boumedienne (Patrick Cehlin, Marcus Krüger) Spel 5 mot 4.  Tekning bakåt och så ett slagskott, pang bara kort och gott.


(Alla ville vara med. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... gruff: Alla, även målvakten Svedberg ville slå av sig lite när det blev gruff nere vid Brynäsmålet. Slutade med en radda utvisningar som samtliga kvittades.

... fint: Full fart av Mario Kempe som tvärnitade, snurrade 360 grader och sköt. Tyvärr inget mål men ändå, kvällens skönaste.


(Kempe - till höger om Brynässpelarna - forcerar in segermålet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... vändning: gjordes av kvällens definitivts gladaste målskytt- Mario Kempe som gjorde sitt tredje mål på tre matcher.

4-3 (11.40) Mario Kempe (Daniel Brodin, David Printz) Brodin slänger in en diagonalpass framför slottet där störtar Kempe fram och bara bulldozerforcerar in pucken i mål.


( Och jublar medan Svedberg står på näsan efter att pucken har gått in. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…stolpskott två: Nära 5-3 i tom kasse när Josef Boumedienne lättade ut en puck ner mot det tomma Brynäsmålet på slutet. Nu gick den förbi och det var svettigt värre för DIF under slutminuterna men Brynäs fick inte till ett sista mål och fick åka hem med en minst sagt tung förlust.

Skotten i matchen:  22-32  (10-15, 3-8, 9-9)

9 kommentarer:

Robin S sa...

Om det nu var Brynäs som krävde att Nilsson skulle lämna trots att domaren pekat ut honom ifrån isen så borde väl domarna prata Brynäs tillrätta?
Det var ju inte så att Nilsson gjort något regelvidrigt mot Brynäs utan han hade ju snackat till sig utvisningen.
Eller är det så man gör även under serielunket? Oavsett så tände det DIF så det var nog skrattar bäst som skrattar sist hos Nilsson i omklädningsrummet.

Anonym sa...

Man tappar ju tron på mänskligheten litegrann när man får veta att det var Brynäsmuppen som hindrade Mackan från fortsatt spel. Vilken härlig karma att DIF vände! Haha.. :)

Tack för inlägget Marie. Det är himla mysigt att läsa dina rykande färska, personliga inlägg så här på natten efter match.
På Aftonbladet och Expressen refererar (många "r" där, haha) de ju alla artiklar till vad som sagts i tv-intervjuerna på Canal+ och dem har man ju precis suttit och lyssnat på!

You go girl!

Jojo

Marie Hallman sa...

Robin: Framför allt så borde de ju ha sagt till Nilson redan när han klev ur utvisningsbåset att han inte hade matchstraff utan bara en tia och skulle sitta kvar... nu ledde ju domarkvartettens dribbel till att han åkte mot utgånge och klev av...

Jojo Tack du :) det värmde i natten. Ja, karma var väl ordet.

K sa...

Helt otrolig kass domarinsats, säsongens sämsta utan tvekan! Håller med föregående talare om att det är trevliga nattrapporter Marie, men du glömde ett "M" till klacken för dess käcka Domarramsor inför tredje perioden! "Alla vi som hatar domarn klappar nu.." var ju för skön när sittplats hakade på! ;)

Gus sa...

Otroligt bra jobbat av grabbarna, skön match och en skön seger. Tack för en bra blogg Marie.

Anonym sa...

nej nej, bästa var när domarna var 5 min sena till 3:e perioden. Klacken: Var är domarna, var är domarna, var är domarna, domarna från Solna!?

Katarina sa...

Jag är fortfarande konfunderad.... Var det domaren som visade Mackan dörren eller valde han att gå av själv? Jag såg inte själv om domaren pekade mot dörren eller om Mackan självmant åkte ut. Om det var domaren som visade honom dörren är det ju katastrof! Annars kan det inte varit en match de är särskilt stolta över, fy fasen vilken svajig domarinsats.

Niklas Persson sa...

Våran Schweiziska utbytesdomare var väl rätt dålig rakt igenom eller?

Att Brynäs gör en sådan sak är bara pinsam! För inte gör dom det för att rätt ska vara rätt. Det är ju enbart för att få fördelar själv!

PINSAMT BRYNÄS!!

Men men, vissa straffar gud medesamma! Grymt skön vinst!

Marie Hallman sa...

K och anonym: jag tycker också att var är domarna var de bästa...

Gus: helt sjuk match men kul på sitt sätt, tack för pepp och att du läser!

Katarina och niklas: Järlan hävdar att han såg domaren göra tecknet dvs peka med hela handen mot utgången.. sedan har en person som var inne på isen berättat att det första domaren frågade när han åkte till Hardy var " varför åkte Nilson av isen?" en annan person som var på isen berättade sedan oberoende av det att Brynäs var fram och påpekade och tjatade om att Nilson skulle ut. Personen som berättade trodde att Mackan hade fått vara kvar annars. Men det stora felet är ju att domarna inte är tydliga i första skedet och klart och tydligt säger att du ska sitta i tio minuter och inget mer.
Det ska tydligen ha varit kalabalik i domarrumet med folk som sprang ut och in och diskuterade också. Sanslöst jag ska kolla lite på det om jag hinner idag. Inte för att det spelar någon roll nu men bara för grejen. Så här ska det inte få vara.