fredag 29 oktober 2010

Noterat: Djurgården-Linköping 1-0 efter straffar (0-0, 0-0,0-0,0-0, 1-0)

Matchen: MMM (men var fanns målgörarna? Hallå, kom fram nu!)
Målvakterna: Mark Owuya, DIF, 100 % och Fredrik Norrena, LHC, 96,6 %)
Publiken: 6 248
Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Bäst i Djurgården
MMM Mark Owuya, mv.
MM Mario Kempe, f. 
M Tim Eriksson, f och Staffan Kronwall, b.

(Staffan Kronwall. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i LHC: Fredrik Norrena, mv.

Kvällens...

... full fart framåt: Inga mål på de två senaste matcherna, då tränade DIF anfallsspel inför mötet mot Linköping och visst var det full fart framåt från början – från båda lagen. Kul spel. Men inga mål!

... axel: Marcus Ragnarsson var inte med. Jag råkade höra när tränaren Hardy Nilson gav VIP-gästerna förklaringen till det, nämligen att han har känning av sin gamla axelskada.  Och det är osäkert hur det blir. Ragge vill fortsätta men vet inte om det går. Ska försöka men det får visa sig om det går. Jag skrev en artikel om det åt Expressen som ni hittar här:

... utvisning: Josef Boumedienne åkte ut för den ovanliga förseelsen felaktig utrustning sedan han först fått hjälmen avtacklad, plockat upp den, satt den på huvudet och spelat vidare utan att knäppa hakbandet.  Jag minns inte nu om det är okej att spela vidare om man väl knäpper hakbandet (reglerna har ändrats lite fram och tillbaka där och nu minns jag inte det sista budet) men utan hakband så är det kört. Det vet jag. 

(Sekunden efter smällen. FOTO ANDRAS GRANDIN)

... matchstraff: Nils Ekman fick sig en otäck smäll då han knätacklades av Linköpings Johan Andersson som direkt fick 5+20 dvs matchstraff för den tacklingen. Ekman hade problem att ställa sig upp och tvingades kravla av isen. Försökte först testa knäet i båset och gick sedan svårt haltandes av isen bort mot omklädningsrummet med Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson. Som senare berättade att det mest troligt inte är värre än att det rör sig om en blödning som förhoppningsvis läker inom en vecka. Tur i oturen där.

(Färdigspelat för Nisse Ekman. FOTO ANDRAS GRANDIN)

... femma: DIF fick ju fem minuters pp i samband med utvisningen av Andersson men mål blev det inte. Inte ens någon jättechans om jag ska vara ärlig. Inte bra, en sånt överläge får man inte slarva bort

...nätkänning: Inga mål i första men Djurgårdens Mario Kempe hade ett skott som strök utsidan av nätet. Inte många centimetrar ifrån att gå in där inte.

... försök: DIF-backen Andreas Holmqvist försökte i början av andra att lägga in pucken bakom ryggen, gick sådär.

 (Jimmie Ölvestad vs Niklas Hävelid. FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA.SE)


... ribbskott: av Kristofer Ottosson i halvvägs i andra men nej, det går bara inte.

...mur: Var rätt många försöka i andra av Linköping att gröta in pucken och/eller störa Mark Owuya till misstag men han stod som en betongstaty det vill säga i vägen för det mesta matchen igenom. Första elitserienollan kom i kväll, starkt.

... gratischans: OJ vilket läge Mario Kempe fick i slutet av andra efter en indianare av Linköpingsbacken Andreas Pihl, som la pucken rätt på Kempes blad mitt framför Norrena men Kempe fick inte upp pucken tillräckligt för att få in den i mål då Norrena slår till med en gammal hederlig slajd.

( Inte helt kul att ligga underst. FOTO ANDREAS GRANDIN)


... blåsning: Mark Owuya styrde en puck rätt upp i luften, den kom tillbaka rakt bakom honom och studsade in i mål men domaren gjorde wash-out, och hann blåsa innan pucken ramlade ner. Lite för tidigt av domaren där uppenbarligen. LHC blev lite blåsta där kan man säga.

… måltorka: Nio perioder och en förlängning nu utan mål för Djurgården. Visst, det blev mål i straffläggningen men som en av spelarna sa efteråt – straffmål räknas inte. Nu måste produktionen igång för chanser och kompetens finns ju. Det är det lilla sista som saknas bara.

…godbit: Mario Kempes finfina straff med en fyra, fem eller var det sex dragningar? Innan han hade lurat Norrena ut på parkeringen till vänster och la in pucken a la Foppa till höger. Läckert värre, det blev dessutom det matchavgörande målet.

(Jorå det var en straff som godkändes och bonuspoängen gick till DIF. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…videokoll: Det blev – hör och häpna – videokoll på Djurgårdens andra straff  i straffläggningen, dvs på den straff som lades av Tim Eriksson. Linköping menade att pucken gick på Norrena, studsade tillbaka på Tims byxor och via brallorna styrdes i mål på en byxbensretur. Man kan tycka att domarna som inte har något annat än målet att titta på i en straffläggningen skulle kunna ta det avgörande beslutet själva men det blev en låååång videotitt och till slut beslut om mål. Två in av DIF, noll av LHC och sedan var bonuspinnen Djurgårdens.

… rysningar: Jag stod på läktaren efter matchen, två trappsteg upp när en fyrbent, stor råtta helt ogenerat kilade uppför trappan till läktaren och sedan vek in på första raden där den fortsatte framåt mot det svarta skynket som är uppspänt bakom båsen. Inget vidare mysigt! Gick kalla kårar av obehag där.
 (Off topic ... men imponerande att förvandla isrink till galaparkett på ett par timmar. Sjukt snabba killar. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

…sällskap: det här har inget med matchen alls att göra men jag satt kvar efteråt och skrev i några timmar och var lite glad åt att de som byggde om isen till parketgolv tar några timmar på sig så jag slapp vara ensam med rådisen där. Fort gick det, här snackar vi golfläggare med turbomotor.

Skotten i matchen:29-31 (10-10, 6-2, 11-7, 1-2, 1-0)


7 kommentarer:

Charlie sa...

Råttan du såg var nog bara tidig till lördagens hemmamatch och ville försäkra sig om en bra plats :-)

Niklas Persson sa...

Enligt Niklas Wikegård så hade Nisse uttalat sig om att han inte tyckte det skulle bli någon avstägning på knätacklingen.

Sånt gillar jag, att trots man åkt på en småful tackling ändå kan vara sportslig.

Till skillnad från, ja ska vi säga Brynäs... :-)

ADHD sa...

Spelade inte Råttorna borta igår?

Marie Hallman sa...

Charlie: Kan vara så... eller så blev den störd av de parkettgolvsbyggarna. Burr. Tänk att sitta i spelarbåset efter en träning när det är lite lugnare och så känner man något komma klättrande....iiiiiih hoppas både AIK och DIF spelarna slipper det.

Nklas Persson: Ha, ha ha. Precis så. Men så är "Bagarn" en hedersman också, bra att han direkt gick upp till Nisse och bad om ursäkt och sedan bad hela värleden om ursäkt också.

ADHD: En ville vara med i DIF ha ha.

Petrus sa...

Ja fast de får se till att ta bort golvet till på lördag igen... förstår inte varför de inte kan låta Hovet vara den hockeyarena det är och sedan låta allt annat trams husera i Annexet.

Och angående råttan... är det inte så att det är råttorna som lämnar ett sjunkande skepp först... Kapten Hardy lär väl lämna det sist antar jag...

Marie Hallman sa...

Petrus: Det är imponerande hur de kan bygga om och ha sig. Vet inte varför de inte var i Annexet kanske var fullt? Men jag håller egentligen med dig, bättre att låta det bara vara hockey där och lägga resten i Globen och Annexet.

Jag tror tyvärr att råttan INTE lämnade Hovet, han kutade mest in under skynket där. Kändes väl bättre när de bankade och höll på där denbor... tror de huserar under spelarbåsen har sett fler rådisar där förr.

Niklas Persson sa...

På tal om att bygga om. Jag va på rundtur i Madison Square Garden, där byggde dom om från hockey till basket och tillbaka igen på 24h om det behövdes (tror det var så snabbt)... Då smälte dom isen och målade om alla logos...

Helt sjukt!