torsdag 21 oktober 2010

Noterat SSK-AIK 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)


Matchen: MM (på tok för klent med känslor och ingen vidare hockey heller).
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK 90,9 %  & Viktor Fasth, AIK, 88,5 %
Publik: 4 822
Domare: Thomas Andersson & Tobias Björk.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i SSK
MMM: Lukas Kilström, b.
MM: Linus Videll, f.
M: Ryan Lasch, f.

Bäst i AIK
MMM: Viktor Fasth, mv
MM: Josh MacNevin, b.
M: Victor Ahlström, f.

Kvällens...

… Elitseriedebutant: Patric Gozzi, 19 år. Gozzi spelade 4.47 och gjorde en helt okej debut.

... tunnel: la SSK-forwarden Martin Chabada på en av AIK-spelarna när han passade fram till kvällens första mål.

... 1-0 (1.14) Lukas Kilström (Martin Chabada, Patrick Carlsson). Passning från Carlsson på kanten till Chabada som är på väg på bortre stolpen men ser Kilström komma vid den främre och tunnlar en AIK:are med sin passning till Kilström som sätter till klubban och styr in pucken.

... chans: SSK-forwarden Linus Videll stod framför mål och skulle bara lyfta in pucken men tog någon hundradelssekund på sig och plötsligt hann ett par AIK-klubbor och AIK-keepern Victor Fash emellan.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


.. straff: AIK-backen Dick Tärnström tappade pucken till Linus Videll nere vid egna målet och tog ett kraftigt grepp i honom för att hindra ett mål. Det blev straff där Videll försökte dra Fast i AIK målet men han var med bra och räddade.

... friläge: fick... såklart Linus Videll men han fick inte helt ordning på pucken och Fasth var bra med och i det läget var det 3-0 i matchen Fasth vs Videll.

... friläge 2: Inte Videll utan Ryan Lasch den här gången som vickade lite fram och tillbaka men Fasth var iskall och stängde målet.

...kryss: SSK-forwarden Mattias Carlsson fick på en pärla som gick i krysset, men inte inne i målet utan i ramen, i det där krysset där stolpen och ribban möts. Det gjordes ingen videokoll av domarna på isen men måldomaren hann kolla medan spelet pågick och eftersom han såg att det inte var mål så hände heller inget nere på isen i frågan.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... kalldusch för SSK: För kort efter efter kryssträffen kvitterar AIK.

... 1-1 (16.36) Christian Sandberg (Victor Ahlström). Victor Ahlström snor åt sig pucken bakom SSK målet och lägger in den i slottet där Christian Sandberg sätter till klubban och gör sitt tredje mål för säsongen, det första på bortais dock.
... dykning: Inte ofta det händer att någon åker för diving men det gjorde Jonas Engström, SSK samtidigt som Fredrik Carlsson, AIK åkte ut för interference.

...Mac dubbel: Hyfsat bra skott han har... AIK:backen Josh MacNevin. Som tog vara på en retur från McDonell.

...1-2 (11.00) Josh MacNevin (Kent McDonell, Dick Tärnström) Skott från vänsterkanten av AIK-forwarden McDonell, retur och där kommer MacNevin på högra stolpen och klipper till så att det fladdrar i nätet.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... pepparkaka: Går till samtliga på isen för snällare match än den här har inte setts sedan början av försäsongen när ingen ville skada sig i första träningsmatchen. Typ. Herregud, lite känslor. Någon??? Det höjdes inte ens en röst i båset heller när det fortfarande var oklart om Carlssons mål hade gått in eller inte och det var vänliga veckan i varje byte. Kom igen nu!

… kvittering: kom i mitten av tredje när SSK plötsligt började spela lite mer enkelt.

… 2-2 (8.05) Ryan Lasch (Stefan Bemström) Lasch för upp pucken längs med ena långsidan lägger in pucken i slottet där första Pekka Saarenheimo skjuter, det bli retur sedan skjuter Fredrik Andersson, ny retur och på tredje försöket trycker Lasch in andra returen. Nu undrar kanske vän av ordning varför det är Bemström som har fått asssisten men beskrivningen av målet kommer från Lasch själv så förmodligen blev det fel i sekretariatet på något sätt.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… vändning: Kvitteringen gav SSK energi, en radda utvisningar tog den sista musten ur AIK och plötsligt var det vänt.

 …3-2 (12.36 ) Joakim Eriksson (Mattias Carlsson, Linus Videll) Spel 5 mot 4.  Videll bär upp pucken längs ena långsidan, pass in till Carlsson som skarvar vidare till Eriksson som kommer fri vid främre stolpen och har öppet mål, bara styra in segerpucken.

…Klippkort i utvisningsbåset: Fyra utvisningar i sista som alla kom inom loppet av tio minuter. Då vinner man inga matcher, inte bra AIK.

Skotten i matchen:  26-22 (10-6, 8-10, 8-6)

1 kommentar:

Petrus sa...

Hela ssk:s lagledning kan gå och köpa en trisslott. Mer orättvis seger får man leta efter. ssk var bäst första 15 minuterna sen var det klar dominans från AIK. Men precis som i det första mötet så hade Gnaget mäkta svårt att förvalta de ledningar laget hade. Och med lite domarhjälp går ju allting... tycker ssk:s målvaktsproblem blottades rejält än en gång. AIK:s båda mål får ju sjögren ta på sig. Det första oskymd, det andra retur åt helt fel håll.