torsdag 14 oktober 2010

Noterat SSK-HV71 2–4 (0-2, 2-1, 0-1 )

Matchen: MM  (Jag får nog hålla med Dag Olsson, domarkontrollanten som satt bredvid. Ingen match som man kommer minnas sådär värst länge.)
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK, 86,4 %  & Andreas Andersson, HV71, 92,6 %
Publik: 3 448.
Domare: Patrik Sjöberg och Thomas Forsström.

Tre bästa SSK
MMM Linus Videll, f
MM Arto Laatikainen, b.
M Pontus Sjögren, mv

Kvällens...

... plock: Johan Davidsson snodde pucken av Videll, passade Jukka Voutilainen och ett mål låg i luften men Pontus Sjögren tog pucken som vi andra pallar äpplen, stensäkert.

… finska föreningar: Många finländare i vardera lagen. Inte så konstigt då att Jarri Kurri, GM för det finländska landslaget satt och kollade formen på några av dem i ett rum bredvid pressläktaren.

... snävaste vinkel: la Teemu Laine ett skott ifrån men mål blev det ändå.

... 0-1 (4.56) Teemu Laine (Johan Björk). Teemu Laine drar ifrån Tim Heed, åker och åker, Pontus går ut för att skära av, tvingar Laine att ta något skär till men det hindrar inte honom från att i skäret, i höjd nästan med förlängda mållinjen, lägga ett supersnävt  skott via bortre stolpen och in i mål.

... räddare i nöden: SSK hade en puck bakom HV-keepern Andreas Andersson, den låg helt fri och liksom bara väntade på att bli inputtad över linjen men HVbacken Juuso Hiettanen hann få dit klubban först och drog bort den.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... reservkeeper: stod i HV-målet. Andreas Andersson fick göra sin första match för säsongen, Daniel Larsson var hemma i Jönköping med sträckt höjftböjare.

... snopet: Jonas Almtorp hade fint friläge men gick omkull precis framför mål. Såg lite ut som att han blev fälld där tycker jag men det tyckte uppenbarligen inte domaren.

... fint: Mycket elegant förarbete av Johan Davidsson till 2-0 målet.

... 0-2 (12.37) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Juuso Hiettanen) spel 5 mot 4.  Davidsson fintar en passning mot Voutilainen men pucken går istället till Thörnberg som sätter till klubban i röran framför mål. 

...gratisläge: HVmålvakten ramlade och låg platt på isen bakom mål, Blaz Gregorc fick chansen att sätta pucken i mål men nä. Det gick inte ens med ett verkligen tomt mål utan Gregorc sköt istället över och stenhårt i sargen.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... hopp: gav Joakim Eriksson till SSK-fansen när det blev en snabb reducering i andra.

... 1-2 (1.40) Joakim Eriksson (Linus Videll) . Fin pass av Videll som står snett vakom målet och lägger in pucken till Eriksson mitt i slottet. Det var bara för kaptenen att hålla klubban i isen och styra in.

... kalasstart: Det tog bara 1.21 efter reduceringen så kom kvitteringen. Fin start där av andra och plötsligt hade vinden vänt lite.

.... 2-2 (3.21) Tim Heed (Linus Videll, Joakim Eriksson) spel 5 mot 4. Fin genomskärare rätt igenom slottet från Videll till Heed som drog till med ett hårt skott längs isen och in mellan benen på Andersson.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... kalldusch: Och just som det kändes att SSK var på väg att ta över så kom där ett nytt HV-mål.

... 2-3 (6.54) Oscar Sundh (Johan Lindström). Det ser ut som att Lindström ska åka runt kassen men han släpper/lägger pucken in i slottet när han är i höjd med främre stolpen i stället och där står Sundh och smäller in trean.

... hetaste i SSK: Linus Videll var med där det hände och skapade mycket, hade även ett fint läge runt sex minuter in i tredje som dock gick lite väl högt.

...sargstuds: Blaz Gregorc fick i tredje på ett sargskott som studsade tilbaka mot HV-målet och med lite tur hade kunnat bli en rövare, dvs gå via målvaktens bakre delar och in, men nu kom den tillbaka lite, lite fel för det tyvärr och Andersson hann, med visst besvär, få koll på pucken.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

.. inbrytning: Det lönar sig att trampa på. Ryan Lasch tvingade sig in på mål och tvingade även  HVbacken Daniel Rahimi till att ta en utvsning. Bra jobb av Lasch där i slutet av tredje, tyvärr lyckades SSK inte utnyttja det pp som följde.  

… galnaste räddning: Kom i slutminuterna av tredje. SSK:s Linus Videll gick som Jesus på vatten genom HV-försvaret, fick världens läget och var bara millimeter från en 3-3-kvittering men vikarierande målvakten Andreas Andersson fick – liksom liggande på något sätt- på ett klubbskaft eller något i vägen för pucken som därmed inte letade sig hela vägen in. Kändes sjukt orättvist där.

…hemjobb: Arto Laatikainen fick, med andan i halsen, undan en puck som var på väg in i tom kasse efter att Pontus Sjögren lämnat kassen. Nu hjälpte tyvärr inte det för SSK:s del...

... 4-2 (19.48) Jukka Voutilainen (utan assist).... då Jukka Voutilainen fick sätta 4-2 i den tomma kassen en liten stund senare.

Skotten i matchen: 27-23 (6-12, 11-5, 10-6)

2 kommentarer:

Frank sa...

Härlig diss av motståndet av HV genom att ställa andremålvakten i kassen. Det behövdes inget bättre för att vinna mot sportklubben, där allt pekar mot kvalserien. Spelare som hellre går och dricker starköl på en sportbar och målvakter som vacklar i match efter match - det blir en låååååååååååång säsong för alla sskare, då klubben lär bli avhängd inom en inte allt för snar framtid.

Marie Hallman sa...

Frank: Diss var det väl inte, HV ställde ju Andersson i målet för att Danne är skadad. Hade de ställt trean i målet däremot...Sedan vet jag inte hur sant det här med krökande spelare är. Är lätt att saker och ting förstoras upp när det går dåligt också.