torsdag 14 oktober 2010

Ridderwall i träning, hoppas vara tillbaka i båset nästa vecka

Jag har pratat lite med Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall.
Satt tyvärr i bilen när jag gjorde det så jag kan inte lägga ut någon riktig intervju.

Men ska man sammanfatta läget så har han varit ute och sprungit i dag, torsdag. Det gick bra, han mådde bra även efteråt. Han hoppas vara på is i morgon och träna och sedan vara tillbaka i båset på tisdag.

Jag trodde först att uppgifterna i en kvällstidning, om att han fått hjärnskakning långt innan SSK-matchen var överdrivna men de stämde.

Ridderwall berättade att han fick en smäll mot huvudet på fredagsträningen före Timråmatchen, dvs den 1 oktober. Då mådde han rätt risigt men körde på och eftersom DIF inte spelade matcher den helgen och han kunde ta det lugnt på landet så kändes det lite bättre och han bestämde sig för att stå.

Men det var inte så bra för han mådde riktigt risigt sedan efter en träning där och mådde inte helt hundra under Timråmatchen och inför SSK matchen heller men kände att han inte ville vika ner sig, trodde inte det var så farligt och kände att det hade varit dåligt av honom att avstå matchen. (Vilket det så klart inte hade varit, men det var så han kände det)

Skottet han sedan fick mot huvudet i SSK-matchen träffade sedan rätt på tinningen. "Det ringer rejält i huvudet" konstaterar Ridderwall när vi pratar om det och det var sedan han mådde så illa att Mark fick kliva in efter pausen.

Helt otroligt att han kunde spela klart perioden och spela både Timråmatchen och en perre av SSKfajten men är man envis och har det inrotat i hjärtat att man "inte vill vika ner sig" så är det så. Jag är glad att det gick bra ändå till slut.

Vi snackade lite om vem som ska stå när han kommer tillbaka. Stefan konstaterade att "Mark har gjort  jättebra amtcher så det är väl naturligt om de kör på med honom, jag får kriga på om jag ska ta tillbaka platsen."

Frågar ni mig, Marie, så håller jag med om att Mark spelat bra men jag tycker det är viktigt att DIF får igång Stefan också nu så han borde få chansen snart igen. Sedan är det ju kanon att båda kan utmana om platsen, det drar både dem och Djurgården nytta av.

Inga kommentarer: