måndag 25 oktober 2010

Snacka om tur i oturen.... UPPDATERAD

... det har varit ett jobbigt läge för Micke Nylander som bröt två nackkotor efter en tackling i lördags.

Men samtidigt så har han haft tur i oturen. Visst, karriären kanske är över men han är ändå 38 och har några miljoner på banken och får med sin försäkring en bra ekonomisk framtid oavsett. Och viktigast av allt - det verkar som att han klarade sig från förlamning.

I intervjuer i andra media säger han att han kan röra på allt och han kunde ta sig till sjukhus för egen maskin och det var verkligen tur i oturen. Det kan hänga på millimetrar hur ens framtid blir när nacken blir så illa tilltygad som den verkar ha blivit.

Nu väntar operation, jag håller tummarna för att den går på bästa möjliga sätt.. Om det sedan blir någon mer hockey eller inte känns mindre viktigt. Nyllet har redan gjort allt och lite till för svensk hockey och tvingas han lägga rören på hyllan så finns ju alla de sakerna ändå kvar på våra näthinnor.Det artisteriet glömmer i allla fall jag aldrig.

UPPDATERAD: Operationen har enligt uppgifter i både svensk och amerikansk media gått bra. Om tre månader kan han träna och om ett halvår spela hockey igen. Otroligt. Och skönt. Kan ju hända att han spelare vidare eller lägger av ändå men det känns bra att han hade turen med sig Nyllet. Verkligen.

7 kommentarer:

Niklas sa...

Inget kul det där!
Hoppas allt går bra med Nyllet

Petrus sa...

artisteri ja... minns en match i något hockey-VM han lirade, då han höll klubban bakom ryggen och dribblade bort två schweizare i en och samma dragning! Har aldrig sett det varken förr eller senare...

Marie Hallman sa...

Niklas: Ja verkligen!
Petrus: ha, ha, klassisk Nyllet grej han är underbar när han visar den sidan.

Anonym sa...

Tråkigt att detta hände nyllet han var värd ett bättre slut än det här (om det nu ÄR slut).

En stor lirare som man lika gärna kunde skrika sig hes på för att han aldrig slutade snurra - för att direkt efter hylla honom för sitt hockeyartisteri.

Anonym sa...

Ett ovärdigt slut på karriären för en sådan pucktrollare som Nyllet, bryta nacken i en AHL-match. Hade hellre sett han i AIK trots att jag håller på DIF. Bara hålla tummarna för att han blir helt återställd

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja det är tråkigt men olyckor händer. Hade ju lika gärna kunnat hända i trafiken, det vet man ju aldrig. Skönt att operationen verkar ha gått lysande och att han ser ut att bli helt återställd. Det är ändå det viktigaste även om jag älskar att se honom finta ut folk på parkeringen. :0)

Eric sa...

Nej, nu får han fan flytta hem till AIK och avsluta med ett sista år här. Eller två.