tisdag 30 november 2010

AIK-Brynäs 2–5 (1-1, 1-3, 0-1 )


Matchen: MM
Målvakter: Vesa Toskala, AIK 83,3 % och Thomas Greiss, Brynäs, 88,2 %
Publik: 4 536.
Domare: Morgan Johansson & Mikael Sjöqvist.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Bäst i AIK
MMM Oscar Steen, f.
MM Christian Sandberg, f.
M Oscar och Victor Ahlström, f.


Kvällens....

... hejdå: Vesa Toskala gjorde sin sista match för den här gången. Korttidskontraktet går ut under tisdagen och nu drar Toskala till Schweiz. Viktor Fasth var sjuk så Niklas Lundström var backup, det får han vara framöver nu när Fasth är frisk och Toskala lämnar.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


... skridskospets: Toskala fick jobba hårt för lönen i början av matchen. Lyckats sträcka ut benet och ta pucken med skridskospetsen efter drygt tre minuter och gjorde en grymt svettig dubbelräddning efter 5.50. Bland annat. Blev en del svettiga räddningar till för finländaren under matchen.

... hönsgård: AIKs första pp var allt annat än bra. Det var total oorganisation och jag förstår den man i publiken som skrek ”Ni är ju en man mer för helvete!”

... 0-1 (10.09) Jonas Nordquist (Johan Larsson, Simon Bertilsson) Fin pass in från Larsson på kanten till Jonas Nordquist som kommer rätt ensam mitt i slottet och i skäret lyfter in ett handledsskott rätt upp i nättaket.

... timeout: Roger Melin gillar att ta tidiga timeouter för att väcka sitt lag när de är sega och så blev det den här gången också. AIK lyfte sig lite efter det, hade dock en del fortsatt slarv men hade lite tur till slut så att ett bra läge uppstod.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

...1-1 (16.20) Oscar Steen (Peter Nolander, Victor Ahlström) AIK har lite tur när pucken studsar på överkroppen på Alexander Sundström ut till Ahlström som skickar pucken till Nolander som hittar en framstormande Steen som forcerar in pucken.

... gruff: Det började med lite puttande, fram och tillbaka och sedan vevade plötsligt en hel hög spelare. Det var en Brynässpelare som började putta men märkligt nog blev det två utvisningar för AIK (Daniel Bång, Tobias Ericsson) och bara en för Brynäs (Jörgen Sundqvist).

... sega gubbar: Satt emellanåt och saknade ett par AIK adelsmärken i början av andra. Nämligen den höga pressen och de snabba benen. Nu var det till och från för mycket dutt och dräll. Inte alls det spel som AIK visade upp under vinstsviten.

... 1-2 (3.33) Alexander Sundström (Jonathan Granström, Dale Clarke)  En rätt rörig situation där det flög puckar åt alla håll men Sundström snor åt sig pucken och sätter tvåan.

....närkamp: Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det här men Tobias Ericsson kom fri oc skulle ta emot en diagonalpass framför Greiss och skjuta men fick liksom en Brynässpelare under magen, Brynässpelaren böjde sig lite som när man hoppar bock och Tobias hopp/flög över honom. Typ. Måste nästan ses för att man ska begripa.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


...klubba i magen: fick Christian Sandberg men jag ska ärligt säga att jag inte såg om det var en AIK eller Brynäsklubba då Bång och en spelare till var precis i närheten och körde ihop.

...2-2 (10.00) Oscar Ahlström (Oscar Steen)  Steen får tag i pucken, rundar några Brynässpelare och lägger en genialisk pass rätt över hela banan till Oscar Ahlström som skickar iväg ett hårt handledsskott som visslar tätt förbi Greiss, som faktiskt böjer undan huvudet och axeln också. Av ren sjävlbevarelsedrift kanske?


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... right back at ya? AIK-tränaren Roger Melin klagade efter förra matchen på att domarna blåser så fort ngon ligger ner. Jag vet inte om domarna hade läst det för hur många AIK:are som än fälldes och även när Kent McDonell knätacklades så lät de bli att blåsa. Hämnd någon?

...2-3 (16.54) Jonathan Carlsson (Sebastian Lauritzen, Jonas Nordquist) Hansen åker ner mot hörnet, droppar till Lauritzen som skickar pucken diagonalt över isen, där Jonathan Carlsson klipper till pucken och gör mål.

2-4 (18.15) Mattias Ekholm (Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg) spel 5 mot 4. AIK tappade spelet totalt efter 2-3, det utnyttjade Brynäs som distinkt skickade pucken mellan sig och effektivt dunkade in fyran också.

... sympati går till Viktor Fasth som låg hemma magsjuk. Och enligt uppgift hade en tung natt före matchen. En näsduk går till Patrik Nemeth som har en envis förkylning som vägrar ge med sig.

… joker. Backen Eric Norin, född -91 fick komma in i andra och tredjeperioden. Det var inte debut dock utan andra elitseriematchen. Men jag är osäker på om han gjorde  några byten under första matchen som han var ombytt. Nu tog han för sig bra och fick lite plus i kanten från en av NHL-scouterna på läktaren. Norin har fått sin hockeyfostran i Täby, SDE och AIK.

…2-5 (18.17) Andreas Dackell (Jonathan Granström, Dale Clarke). Spel 4 mot 6. AIK fick en utvisning med sig, tog time out, plockade målvakten men fick – som så ofta sker när man lämnar öppen kasse – se pucken gå i tom bur.

Skotten i matchen 17–25 (6-12, 5-7, 6-6)

3 kommentarer:

Arn sa...

När ska aik fansen börja hitta till Hovet då? Ännu en dålig publiksiffra.

Anonym sa...

Skulle inte vilja ge tvillingarna så högt betyg eftersom de faktiskt var inne och slarvade på minst 2 mål bakåt. Annars var väl Salmonsson den enda som verkligen ville kvittera i den sista perioden som det såg ut. Riktigt riktigt illa, hoppas killarna skäms idag - men jag hoppas naturligtvis samtidigt också att de blir inspirerade att lyfta sig inför de 3 rätt tuffa matcher vi har framför oss nu; SKAIK, FBK och Luleå.

Norin såg pigg ut. Skulle gärna se lite mer av honom. Ta gärna hem Filip Olsson också. Tycker att han inte riktigt fick chansen senast.

Marie Hallman sa...

Arn: Ja verkligen. AIK på slutspelsplats, och 8 raka utan förlust alldeles nyligen och så lite folk. Illa. Någon fotboll finns sannerligen inte heller att skylla på.

Anonym: Jo jag håller med om twinsen, att de var inne på några mål bakåt och jag funderade lite på de men tyckte att det offensiva jobbet övervägde i ett annars väldigt blekt AIK. Jag vet att de skäms, såg så ut i går i alla fall.
Norin var- som du skriver pigg. Bra där! Filip tycker jag däremot har fått massa chanser, vet inte varför det inte lyfter för honom i alaget.