lördag 6 november 2010

AJ aj aj! uppdaterad

Tre bortamatcher i kväll, jag har suttit och zappat lite framför tv:n

Efter två perioder kan man konstatera att Djurgården visar hjärta borta mot Skellefteå, Vinner med 5-4 i en svängig match där man hämtat upp underläge flera gånger. Höjdpunkt i matchen -  Jimmie Ölvestads mål med en man mindre på isen där han snor pucken lång nere i egen zon och åker som en dåre över isen och iskallt stänker in 3-3.

AIKmatchen drog ut på tiden på grund av en otäck där Josh MacNevin tacklas i ryggen, ramlar och åker med med ena skridskon före rätt in i sargen. Det ser för jäkla otäckt ut, stor risk att backen som varit en av de allra bästa i AIK så här långt har brutit foten. Ska såklart ringa så gott jag kan på det där efter matchen.
AIK vann hur som helst med 4-1 och tog därmed mot femte raka!!

SSK är i Jönköping och där gick det tyngre, förlust 1-6. Ingen Linus Videll på isen. Han försökte tydligen men klev av inför matchen. Joakim Eriksson, Martin Chabada, Petri Pakaslahti och Robert Carlsson saknas också.Tunga luckor där.

Jag jobbar lite med allsvenska grejer åt Expressen i afton men tänkte i alla fall hinna ringa på två matcher och då får det bli  AIK och DIF. Jag skrev ju SSK samma kväll som matchen senast då därför kör jag de andra två nu tänkte jag och så följer jag upp SSK i morgon söndag.

4 kommentarer:

Nicke sa...

Kunde inte se DIF's match eftersom grabben hade kalas. :)

Marie, hur var Tims insats? Är nyfiken eftersom jag förespråkat att han borde få chansen.

Ha det gott!

//Nicke

Bengan sa...

Hoppas verkligen att Pikkarainen får ett LIKA LÅNGT straff som MacNevin blir borta. Men med tanke på AIK-hatarna i discplin, förlåt dif-nämnden, så lär han nog inte få någon avstängning alls - de vill väl ha bevis först att Pikkarainen överhuvudtaget var på isen för att kunna agera alls...

Pelle sa...

Sandbergs insats var sådär. De två första insläppta var billiga av "Mark-karaktär". Men han spelade upp sig. Han förde i alla fall oss till seger efter full tid, vilket är mer än vad Mark brukar klara av...

Marie Hallman sa...

Nicke: sorry för sent svar men håller med Pelle. Det var sådär. Men han är ung och det är ändå ett litet kliv han ska ta så godkänt men kan bättre när han väl får es rutin. Ha det gott du med, tack för roliga frågor oh kommentarer om matcherna!

Bengan: Jag tror inte de tittar på klubbmärket. Ska jag vara ärlig så fattar jag inte hur de tänker överhuvudtaget i detn här nämnden,är inte för inte som den kallas lotterinämnden av många...

Pelle: Håller med om Tim. Men tycker att Mark kan få mer cred än du ger honom .SÅ dålig har han inte varit. Verkar dock som alla glömt hans nolla mot linköping (inkl straffar ) och hans match mot FBK bland annat då han bara släppte ett mål trots att det var mer än 40 skott och på FBKs hemmaplan.