tisdag 30 november 2010

Bjurling: "Glad över att få träna och köra på med ett bra gäng"


 
(Bjurling fotad i våras i Tälje. Närmaste månaden spelar han för AIK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Det blev inte helt oväntat Björn Bjurling som kommer in på korttidskontrakt med AIK från och med i morgon onsdag och en månad framåt.
Jag fick tag på Björne på ett ställe där det var lite rasslig täckning men han kunde berätta att beslutet gått undan:

– Ja det har gått jättefort, jag hade inte planerat någonting utan kom hem från Gävle vid halv tre i torsdags. Jag har haft mycket att stå i så jag tänkte ta det lugnt fram till onsdag, torsdag med att hitta en klubb och sedan börja träna. Men AIK ringde mig i går (måndag) sedan blev det klart i dag klockan tre på eftermiddagen. Det är jättekul! Säger Bjurling.

Vem bestämde hur det skulle bli, du eller Brynäs?
– Nämen först måste spelare vilja spela i den nya klubben så jag antar att man har gått genom agenten först och sedan Brynäs, och så men för mig känns AIK perfekt.

Kontraktet är liksom Toskalas på en månad i första hand. Bjurling hyrs under den tiden ut från Brynäs:
– Ja sedan får man se. Allt styrs ju av Heino och hur det går med hans ljumske. Jag är bara glad att jag får chansen att träna bra med ett lag och kanske stå en eller ett par matcher.

I överenskommelsen med Toskala var det uttalat att Fasth var etta och att finländaren bara skulle stå någon enstaka match. Detsamma gäller nu:

– Ja, Fasth är första valet, helt klart. Just nu i alla fall. Och för mig är det viktigaste att jag får träna bra med ett lag under en hel månad, det är perfekt. Får jag dessutom stå en eller ett par matcher så är det jättebra. Sedan får vi se om en månad vad som blir då.

Bjurling har senaste veckorna tränat dels enskilt med Brynäs målvaktstränare Pekka Alcén och dels med Brynäs juniorer tre, fyra gånger i veckan för att få lagträning.

Och att han ställdes åt sidan i Brynäs:
– Det har så klart inte varit roligt men vad har jag för val? Jag hade ju kontrakt och det kan man ju inte bara bryta innan man har klart med något nytt så det har bara varit att köra på, säger Bjurling och fortsätter

– Jag har haft juniorer där som har skjutit på mig, de har jag lärt lite små knep och sånt. Det har nog varit en nyttig tid för mig också ändå. Jag har kämpat på bra och tycker jag har gjort bra ifrån mig under den tid som jag har varit i Brynäs.

Björn Bjurling är för de flesta förknippade med såväl Djurgården som SSK och att nu sätta på AIK-tröjan, hur känns det egentligen?
– Åh det har jag inte hunnit reflektera över ens. Men jag hade jättefina år i Djurgården, det hade jag. Samtidigt så har jag spelat tio år i AIK:s ungdoms och juniorverksamhet också. Och just nu är jag som sagt bara glad över att få träna och köra med ett gäng bra spelare så jag får det som det kommer.

Det spelas ett derby under din kommande månad i AIK, kommer det inte kännas märkligt att ha AIK-tröjan på sig då?
– Jo det är klart att det kommer känns lite konstigt men så var det med SSK också, så det är inget märkligare så. Men äh, jag har inte hunnit tänka på det där. Kontraktet blev ju klart i eftermiddag. Så de tankarna och de grejerna får vi återkomma till senare i så fall, ha, ha.

9 kommentarer:

Mille sa...

allvarligt, Marie, killen har spelat tio år i AIK-tröja, det är ju inte precis nån gårdare som kommer till Gnaget… det är som att fråga Liwing om det inte kändes "konstigt" att komma tillbaka till AIK, det är väl mer logiskt att fråga "hur känns det att komma hem".

Marie Hallman sa...

Mille: Fast jag tror att de flesta förknippar honom med DIF eftersom det var där han blev känd som seniorspelare. Tror ingen minns att han har spelat tio år som ungdom i AIK.

Anonym sa...

Precis som Klimpen avslöjade igår, fan va bra koll d har asså!!!!

/zece

Lossenlad sa...

Anonym, avslöjade? Han skrev att han tror, inte att han vet.
Precis som väldigt många andra gjorde.

Anonym sa...

Billig jävel den där Björne Bjudning!

Marie Hallman sa...

zece: ja gissa kan alla.

Lossenlad: Precis. Stod något om en intervju där också. Jag hittar ingen.

Niklas Persson sa...

Bjurling är en riktigt skön rolig och ödmjuk kille!

Önskar honom verkligen lite lugn och ro i sin karriär nu! Hoppas han får till det, för han är en bra keeper!

Frank sa...

Bjurling sade ju redan under tiden som ssk:are att han var Gnagare. Han fick ju en fråga till sin videoblogg som han hade på Nyheter24 om vilket som var hans favoritlag och där berättade att han att han varit gnagare sedan barnsben. Han hade gått på Råsunda som fem-sex-åring och därför kändes det naturligt att börja spela ishockey hos AIK.

Det jag dock är lite nyfiken på är att han varit lite bitter på AIK den senaste tiden med tanke på att han valts bort två gånger innan han nu fått komma till klubben. Hur ser han på det nu? Har han glömt och förlåtit eller finns där en tagg i honom fortfarande?

(För ni som inte kan historien, så var Gozzi i kontakt med Bjurling inför denna säsong och skulle träffa honom för att diskutera att kontrakt men så plötsligt signar Gozzi Viktor Fasth i stället, vilket gjorde att Bjurling blev lite putt och babblade i en intervju med Arbetarbladet om att han tyckte att Gozzi var oseriös och att han borde skött det hela bättre. Sen var Bjurling på gång igen när AIK fick korn på Toskala och han blev bortvald på nytt...)

Bjurling har en ruggigt hög högstanivå men tyvärr en väldigt låg lägstanivå också. Men jag tror allt hänger på att han accepterar sin roll. Tidigare har han ju haft svårt att acceptera att vara tvåa...

Marie Hallman sa...

Persson: Jo men det är bara en månad till att börja med. Sedan hänger det på Heino.

Frank: jag hoppas och tror att han fattat att Fasth är etta. Det är utgångsläget i alla fall, AIK har varit tydliga med det.