måndag 15 november 2010

Gozzi " Engblom går ner som back"

 
 (Lite update med Gozzi om backläget. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Jag skrev i går om Mikael Österberg som har varit och tränat med Gnaget men nu har jag snackat lite med AIK:s sportchef Anders Gozzi om backläget och han säger så här om...

... Mikael Österberg:

- Öset har varit och tränat med oss men han åker tillbaka till Almtuna nu, tränar med dem i morgon tisdag och spelar match med dem på onsdag.

.. vem som går in som back nu:
- David Engblom kommer gå ner som back. Han har tränat där hela veckan och har spelat back tidigare. Det är lite som Djurgården gör med Nichlas Falk, som går emellan (positionerna). David har gjort det bra som back tycker vi så han kommer spela där nu tills vidare. Sedan kommer Henrik Nilsson som också har varit utlånad att vara med oss nu också.

...det är nya backar på ingång?
- Nej, det är inga spelare på ingång, inte just nu.

... det kan komma med tanke på att Patrik Nemeth mest troligt får vara med i JVM och att AIK då saknar ytterligare en back i tre veckor.
- Ja, vi får se, vi tittar på läget. Men ska vi ta in någon större namn nu så måste vi isåfall skapa förutsättningar för det så att vi i såfall kan få lite hjälp av nån med ekonomin på det.

I form av en extern finansiär?
- Ja, kanske, det kan bli aktuellt men det får vi titta på.


... resan till Finland:
- Jag var där och kollade lite på framtida, möjliga spelare. Men det var inte spelare som är aktuella i år utan mer för att titta på spelare som kan vara aktuella nästa år.

... resan till Ryssland: 
- Vi håller på och bygger ett samarbete där med SKA (St Petersburg), vi har ju bland annat ingångar där via Jurzinov. Det är ett intressant samarbete och bra att ha kontakter där.

12 kommentarer:

Erik sa...

Ingen fråga om hur han ser på värvningen av Rudslätt??? Borde inte han vara aktuell för utlåning eller att säga upp kontraktet och i stället värva en ny forward? För Rudslätt har ju inte presterat ett skit. AIK har spelat 19 matcher. Rudslätt, 0 mål trots att han värvats som målskytt. Beck som de lånade ut har ju gjort fler mål till och med...

Mille sa...

Inte CSKA! Det ska vara SKA st Petersburg.

Marie Hallman sa...

Erik: ah sorry! jag glömde - igen! Jag hade bara det här med backarna i skallen så jag glömde. vet att jag har glömt förr men det är sant!!! jg tror i o s inte att han nånsin kommer såga en spelare som du vill i media men jag ska försöka komma ihåg att be om en kommentar. sorry att jag glömmer hela tiden!!

Mille, såklart, slarvigt av mig, har ändrat och förtydligat. bra att du sa till. :)

Eric sa...

@Erik

Rudslätt har varit till annan nytta, varför skulle vi låna ut han? Alla kan inte komma igång samtidigt och förhoppningvis kan Rudslätt tända till nu.

Erik sa...

Eric: Därför att han värvades som en målskytt och att då ha en nolla i målkolumnen efter 19 matcher är för jävla uselt. Och jag ser inte vilken nytta i övrigt Rudslätt har gjort. Han åker mest omkring och är anonym och dyker upp med någon halvchans i varje match som han inte sätter. Helt naturligt att han fått ta klivet ned i tredjekedjan och stå utanför laget i de senaste matcherna.

Men kring Öset förresten - det kan ju vara relevant också att fråga Gozzi varför man förlängde med Öset om man nu bedömer att han inte håller i elitserien utan måste ha honom utlånad i tredjefemman hos ett medelmåttigt allsvenskt lag. Hade ju varit bättre att ha släppt honom helt och satsat på ett nytt och mer rutinerat namn.

Anonym sa...

Eric: Dessutom... Har han inte kommit igång på 19 matcher lär han inte ha kommit igång efter 55 heller...

Eric sa...

Rudslätt gjorde inge mål i tyskland på 20 matcher tror jag det var sedan small det på och han gjorde typ 20 mål. ;)

Erik sa...

Eric: Nej det var på 14 matcher han inte gjorde något mål. Men det var i en C-liga som tyska ligan alltså... något helt annat nu. Har varit skeptisk till Rudslätt redan från början och det har bara förstärkts under säsongen.

Sebbe sa...

AIK har en EU-back på ingång, undrar varför Gozzi svarar dig som han gör när fakta är att kontraktet är klart. Kom ihåg var ni läste det först.

Lakritsbiten sa...

@Sebbe
När någon skriver "Kom ihåg var ni läste det först" så brukar det inte ligga någonting bakom ryktet.

Tycker det är bra att vi satsar på våra egna, tex Henrik Nilsson och Kung David ett tag och ser hur det går. Gozzi brukar veta vad han gör.

Hans sa...

Nu jäklar gäller det att Engblom slipar skridskorna rätt. Orkar inte se honom halka omkring som under försäsongsmatchen mot SSK. Inställningen på slipmaskinen skall alltså vara "back" (som i "bakåt", a.k.a "hålla tätt").

Hoppas annars mycket på Henrik Nilssons och ffa utvecklingen av hans offensiva ådra. Ser en härlig potential där.

Marie Hallman sa...

Sebbe: okej... vi får väl se då.

Stefan: Engblom kan nog funka bra som back, som Falk i DIF som gör det bra på båda positionerna.

Hans: ja det lär vara ett revanschsuget SSK och rätt slipning på grillorna... håller med om Henrik, ser intressant ut.