torsdag 25 november 2010

Hockeytorsdag!

Lite upphackat i spelprogrammet just nu. I dag vilar SSK och AIK pga den match de spelade 16 november. Men Djurgården är i gång, möter Frölunda. Känns som Göteborgslaget är i krokarna mest hela tiden?! Men hur som helst. 
Det här känns som en 50-50 match. Antingen fortsätter Frölunda spela som ett gäng gelebjörnar och då är det läge för DIF att få ordning på måltorkan.
Eller så har man lyckats knyta näven i fickan på riktigt och jagar revansch.
Jag åker till Hovet (om jag inte blåser bort i vintervädret). Kommer grejer efteråt. Häng med :0)

SOM SAGT VAR
”Nu får du sjunga varje gång Ambjörn”
(AIK-forwarden Daniel Rudslätt gjorde säsongens första mål mot Skellefteå. Måhända inspirerad av materialaren Ambjörn Åslunds rockiga version på nationalsången?)

 ”Jag har varit en muntergök förut. Men det är svårt med julstämning när man inte vinner hockeymatcher”
(Frölundas avgående sportchef Kent Norberg svarar i Expressen på kritiken mot honom och hans ledarskap.)

”Om någon vet varför vi spelar bättre borta än hemma, så får de gärna skicka oss ett mejl”
(Daniel Corso såg till att Timrå blev första mål att bryta Luleås fina hemmasvit med noll förluster i Coop arena. Det blev inte tre poäng men väl två till Timrå och Luleås första hemmatorsk)


DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Eufori. Vad annat efter den här hösten?
Doktor Gnaget ordinerar: Fötterna på jorden. Hårt jobb skapade denna tabellplacering, hårt jobb krävs för att behålla den.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: En tidvis besvärande måltorka. Märkligt hur så många kan missa så ofta.
Doktor DIF ordinerar: Mer energi och kyla på en och samma gång. Redskapen finns ju, någon måste börja använda dem.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Energiboost och ett bättre pp. Men tung placering i botten.
Doktor Kringla ordinerar: Mental omstart så långt bort från alla tabeller som det går. Gapet är inte ointagligt. Faktiskt. Även om det ser tufft ut.

VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Viktor Fasth, mv, AIK (3)
Arto Laatikainen, b, SSK (1)
Henrik Tömmernes, b, Frölunda (1)
Christian Sandberg, f, AIK (1)
Joakim Lindström, ce, Skellefteå (2)
Martin Thörnberg, f, HV71 (2)


VECKANS….
… tackling: Karl Fabricius skulle i lördags sätta in en propp mot en HV-spelare men lyckades tackla in sig själv i sargen så pass illa att han missade matchen i tisdags.

... velpelle: Timrå eller Luleå? Luleå eller Timrå? Den sistnämnda klubben har redan sagt adjö på sin hemsida men Svensson är kvar och var ska människan spela egentligen?

... målvaktsbyte: Fredrik Norrena står så gott som hela tiden i Linköpingsmålet. Men efter att Linköping mosat Frölunda tyckte finländaren att 18-årige Tim Harrysson skulle få göra debut. Och klev av. Oj. Det var som fan. Harrysson stod bara i tre minuter men höll nollan. Kul grej men snudd på förnedrande för Frölunda att Norrena ens kunde få komma på tanken.

... reserv: AIK:s vägg Viktor Fasth gör succé i match efter match men tillslut var det dags för Vesa Toskala att göra debut. Det blev förlust men bara två insläppta mål, och två superräddningar på glödhete Dick Axelssons fina anfall.

... svit: Det blev inget rekord men väl sex segermatcher i rad och åtta fajter i rad där AIK tog poäng. Starkt.

... näsa: Eller snarare armbåge kanske? Nu har även Anton Hedman medgett att det var fult att knäcka näsbenet på Andreas Holmqvist. Om han ångrar sig? Nja, resultatet ber han om ursäkt för men inte sin spelstil som orsakade brottet på näsan. Det gäller med andra ord att fortsätta se upp när Modos demolition man är inne på isen.

... blindstyre: Otroligt egentligen att det går att missa ett mål som alla andra ser. Och det när man har tillgång till kameror och jumbotroner och Canal Plusbilder. Okej, nu säger sig den numera ökände videomåldomaren ha missat just DEN vinkeln som var avgörande. Klart hur. Det pratas om handhavande fel med spakarna på tvapparaten. Eller något. Ja men herregud?! Ska man skratta eller gråta?

... nolla: Efter allt skäll han fått tysken, är ju Greiss värd en liten hyllning nu när han höll nollan mot HV71. Go Greiss!!

... Äntligen! Det krävdes gud vet hur många missade lägen och just den här matchen hann det både flimra förbi ett öppet mål tack vare en Skellefteåindianare och ett läge vid öppen kasse men till slut så, sattförsta målet för Rudslätt. I öppen kasse. Hoppas nu detta var lösningen på låsningen så att det släpper för AIK-forwarden.

BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET: Mathias Månssonär som ett eget kärnkraftverk. Det bara dundrar och fräser och en så sugen spelare kan man inte annat än älska. Gjorde sitt livs första hattrick i hemmadebuten, körde fel från hotellet till hallen samma dag och hamnade sånär i Gnesta, stökar och bökar så de andra får in målen. Och strålar som en sol på högvarv. Eller som han själv sa efter att Frölunda knockats ” Det är så jävla kul att vinna igen!”

ISKALLA: Hela Frölund (utom möjligen Henrik Tömmernes och Micke Johansson). Vad är det som händer? Hur kan det bli så fel år efter år? Med det laget? Hjälpte Kent Norbergs avgång? Eh nej, såg bra ut i en match sedan var man tillbaka i gamla trötta gängor. Finns det någon räddning? Jag är skeptisk. Kan bli en ruggigt intressant kvalserie i år om det fortsätter så här.

GODBITEN: Med risk för att vara tjatig – Dick Axelssons aviga och mycket sevärda finter. Det blev inga mål mot Vesa Toskala som rutinerat gjorde ett par kalasräddningar på godbitarna. Men bara att någon försöker sig på artisteri som Axelssons gör bloggen riktigt glad.

WHAT THE F..K: Den här fåniga nyordningen att media inte får prata med domare som är i hetluften är ju så fånig så den finns ju inte. Ta in de som varit ansvariga för domsluten till presskonferensen. Backa upp dem där med folk från domarledningen om man nu inte tror att domarna klarar att svara för sig själva. Är så otroligt tröttsamt med domarbasar av olika grad som ska uttala sig i andra, tredje, fjärde hand om vad som hände. Det gör verkligen inte saken bättre när misstagen sker. Hade till exempel varit intressant att veta varför Joakim Lindström blev utvisad i tio minuter när han påpekade det uppenbara – att alla andra sett att det blev mål. Svaret på den frågan lär vi väl aldrig få.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar dina kåserier på torsdagar om veckan som gått och aktuella matcher. Att läsa din blogg på torsdagarna kan jag bara inte slita mig ifrån :)

VH/Centh

Petrus sa...

Ökände linjemannen???? Jag kunde inte se någon linjeman som gjorde något större fel. Däremot en videofilmade som gjorde bort sig.

Petrus sa...

Ökände linjemannen???? Jag kunde inte se någon linjeman som gjorde något större fel. Däremot en videodomare som gjorde bort sig.

Nicke sa...

Sjukt snyggt mål av Kempe atm! =)

Anonym sa...

Du menar förnedrande för Frölunda? För LHC var det knappast det om Norrena ville ge han chansen!

Anonym sa...

En linjedomare som borde få sparken är han som visar på offside vid Vidells kvittering mot Timrå! Jag och många med mig har rullat reprisen om och om igen. Det var ett regelrätt mål!

Nicke sa...

Hur tänker tränarna i DIF när man tar ut de sraffläggarna som man gör? Enda vettiga var Kempe som iofs slog en dålig straff.

Trist torsk! :/

Marie Hallman sa...

Centh: Vad go du är, tack! Det värmde rejält.

Petrus: nä precis, ibland tänker jag en sak (videomåldomare) men skriver något annat (linjeman). Du har helt rätt och jag har ändrat. bra att du sa till :)

AnonyM: precis, samma sak här, menade så klart att det var förnedrande för Frölunda att Norrena hade det så lugtn att han tyckte det var läge att skola in en junior :0)

Nicke: ja underbart! kvällens höjdare!
apropå straffarna så krånglade alla utom Koivisto till det, så blev det bara ett mål också...